Şimdi Ara

15.000 - 20.000 TL ARASI NE İŞ YAPABİLİRİZ ? ( dükkan açamadık ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
96.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dezak

    Mezeci tutmaz bence,
    Pilavda o tarz değil,
    Mesela Ciğerli Pilav, Salatalı Pilav, Tavuklu Pilav, Karışık Pilav gibi farklı olmalı,
    Ayrıca değişik bir ad koyun, öyle kardeşler pilav salonu gibi değilde, insanların aklında kalıcı eğlendiici bir ad olmalı
    O Pilavcı var mesela çok unlu

    Hocam anladım ben dediğiniz tarzı. Lokanta değil , Burger King hesabı menülü bir yer olarak düşündüm ben. 7-8 çeşit pilav , yanında patates vb. bir şey ve kola veya salata gibi. Pilav sabahtan 1 sefer veya sabah bir akşam bir kez yapılır , ara ara ısıtılır diye düşünüyorum , böylece bekleme sorunu kalmaz kimsenin. Günlük ürün çıkacak tabi ki. O konuda hassasım.

    24 saat açık bir yer olur gibi.

    öyle menü tarzı bir şey tutmaz, insanlarda pilav kültürü genelde sokaktaki pilavcılardır. Kimse gelip pilav menüye atıyorum 8 lira bayılmaz. Merkezi bir yerde bi pilav arabasıyla çok temiz para kaldırabilirsiniz. Ciğer, tavuk, acı biber turşusu, salatalık turşusu, domates ile mükemmel kombinasyon yaparsınız. 3.5-4 liradan da sattınız mı alın size mis gibi para.




  • ailecek biz bunu çok iyi yaparız dediğiniz bir iş var mı ? yaptığınız işi iyi yaparsanız tutunursunuz, yoksa piyasada alternatif çok. sadece zaman harcamış olursunuz, öyle aman aman paralar kazanmayı düşünmeyin. dediğim gibi, yaptığınız işin en iyisi olmalısınız.
  • Arkadaşlar kesinlikle internet veya ps3 kafe açmayı düşünmüyoruz.

    @oeste , hocam o tip dükkanın tutacağını hiç sanmıyorum , film indirmeyi bilmeyen kalmadı sanırım. İddaa makineside bildiğim kadarıyla 100.000 TL değil mi?

    @Yeni_ben , olmuyor işte hocam , babam 50 yaşında , ben 18 yaşındayım. Ne 50 yaşındaki adamı işe alıyorlar ne de 18. Hazirandan beri iş arıyoruz ikimizde yok maalesef.

    Büyük ihtimalle gıda sektörü düşünüyoruz , 2 saatlik bir işim var , fikirlerinizi yazarsanız sevinirim , 2 saat sonra gelince mutlaka cevaplayacağım.
  • ben şöyle bir örnek vereyim çağlayanda bir yerde gördüm adam 30 m2 yerde yağıyor bu işi iş ise şu;
    Bir büfe sigara vs satıyor ayrıyaten sac kavurma yağıyor yarım ekmeği 2.5 liradan veriyor kapış kağış gidiyor öyle böyle değil örneğin gidiyorsun tavuk ciğer sosis et vs 6-7 çeşit sac kavurma satıyor ve çok tutuluyor anlıcan sen gidip süz etrafı sence bu adamların neye ihtiyacı var diye düşün. Yalnız mezeciyi boşver o iş tutmaz gibi geliyor en azından şöyle ayaküstü atıştırılabilcek bir büfe ayarlayın mısır arabalarından kesinlikle koyun güzelde çay yapın fiyatları indirin etraftaki esnafla muhabbeti iyi kurarsanız geln gideniniz çok olur Allah kolaylık versin
  • borsa da değerlendirebilirsin
  • @BeyinPremium, teşekkürler hocam ama hiç bilmediğimiz bir iş , aşağıda detayları yazdım , düzgün bir mekan olurda tutarsa waffle da ekleyebiliriz.

    @jR.Arrhenius , hocam pilav işine çok sıcak bakmamaya başladı babam. Arabayla falanda çok zor olur zabıtası vs. var , onlara da pay vermek lazım. Yoksa cidden arabalı tavuklu pilav işinde çok iyi para var. İşin detaylarını öğrenirsek ileride ben yapabilirim.Çok zorlamaz herhalde.

    @brkmm , dostum maalesef yok öyle bir iş.

    @ecihatt , teşekkür ederim hocam , dediğiniz gibi tost vs. çeşitli şeyler yapacağız.

    @ogameci , hocam babam 4-5 sene önce borsada 3-4.000 TL civarı para kaybetti , o yüzden mümkün değil borsaya girmemiz.

    Aslında yavaş yavaş şekillenmeye başladı kafamızda.

    Mutlaka cadde üzeri veya caddeye yakın , çevresinde birçok dükkan olan bir dükkan bulacağız önce.Satacaklarımız :

    Meze
    Alkol olabilir.
    Çiğköfte ve mısır
    İçli köfte , tost , sandviç vb.
    Ev yapımı börek , kurabiye
    Yapabilirsek bir de kumpir falan düşünüyorum ben.

    Kafamızdaki fikir bu. Yarın gidip etrafı dolaşacağız , tanıdık bir mezeciye gideceğiz. Benim istediğim nezih bir yer olması , İnşallah şartlara uygun bir şey yapabiliriz. Başka fikri olan varsa lütfen yazsın.




  • Bayan ayakkabı çanta diyorum başka bişey demiyorum.
  • Pilavcı fikri iyi.İlerde işi genişletin çiğköfte döner bilmemne.
  • Hocam benim tavsiyem. Bir lisesinin karşısına bi dükkan açıp dürüm, döner vs tarzı şeyler satabilirsin. Çoğu kişi okul kantininden yemeyi sevmez ve güzel satış yaparsın. Tavuk döner mesela hem fiyatı ucuz, herkesin alabileceği güçte olur. Dürüm çiğköfte mesela o da çok seviliyor. Bu tarz şeyler yapabilirsin, 1000-1500 kişilik bi lisenin etrafında..
  • @Etkisiz eleman , hocam 0 anladığımız bir iş , çok uğraştırır o işi öğrenene kadar.

    @procarfter , pilavcı olmayacak gibi hocam , çok param olsa denerdim iyi fikir ama bütçemiz kısıtlı , tutmama ihtimali var gibime geliyor.

    @DaY_WaLkeR , hocam lise çevresi dükkan bulsak atlarız zaten hemen. Kimileri tutmaz diyor ama ufak bir hesap yapınca çok kârlı gözüküyor.

    Döner makinesi 750 TL
    3 masa 10 sandalye 500 TL
    Izgara tarzı bir makine 250 TL
    _________________________

    -550 kira
    -Ustaya da günde 40 TL'den ayda 1000 TL , sigortasıyla 1.200 TL
    -Bir günde 10 kilo tavuk yapsak , o da 100 TL , ayda 2.600 TL
    -Lavaşıydı , ekmeğiydi , salatası... 50 ekmek alsak 40 kuruştan günde 20 TL ayda da 500 TL , 50 tane lavaşta tanesi 20 kuruştan 10 TL , ayda 260 TL yapıyor .Günde 2 marul , 2 kilo domates , 2 kilo turşu 10 TL'den ayda 260 TL toplam 1000 TL'de buna diyelim.

    2 TL'den satsak 150 taneden , günde 300 TL yapıyor. Pazar kapalı olsa , vs. denk gelse 7.500 TL yapıyor. Giderler 5.350 TL , bize 2.000 TL kalıyor ki bu mükemmel bir para.




  • Kokoreçte gelecek var.Yani açın bir kokoreç/köfte/uykuluk/adana dürüm dükkanı.Paraya para demeyin.
  • Bence o paraya temiz bir ikinci el Ford fiesta alın. Dizel olsun az yakar cok kaçar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurkayT -- 12 Ekim 2011; 0:41:06 >
  • dükkan büyüklüğü nedir bilmiyorum ama izmirde tekel bayii de çok iş yapar. gerçi bunun için yakınlarda öğrencilerin çok olması ve yakın benzinlik olmaması gerekiyor.
  • konuyu fazla okumadım sana tavsiyem o para ile rahat büfe açarsın meze -bal-turşu cart curt zor iş eğerki işlek bir yerde büfe bulursan hiç kaçırma.

    tost+taze meyve suyu
  • Bencede lise çıkışına büfe açmak en mantıklısı öğrenci adam sever öyle yerlerden yemeyi ..

    Farklı şeylere yönel hemen karar verme. Mezeci tutmaz diyolar mesela kaç tane mezeci var ki ? Ben bostanlıda biliyorum başka bilmiyorum karşıyakada görmedim mesela ..


    Ben senin yerinde olsam güzel bi semtte (bost gibi ) Açarım ufak bi market dayarım bi ton içki . Sigara içki kentkart cips az da meze ve çerez . ON NUMARA İŞ YAPARSIN EMİNİM.


    Edit: İçki derken rakı bira değil viski kanyak vodka hepsinden ünlü ve pahalı olanlarından .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cameloji -- 12 Ekim 2011; 0:56:54 >
  • 2 TL olmaz döner 1.5 TL Ayrıca donerın yanında farklı yıyeceklerde koyun :)
  • hocam bizim burada oturuyorsun sen. ps3 falan açma çiğköfteci açabilirsin
  • @yasargs07 , düşünülebilir hocam , bilenler bilir Üçyol'daki camiinin yanında bu tip uykuluk , kokoreç , söğüş vs. yapan ufak bir dükkan var , ben kendimi bildim bileli o dükkan orada , demek ki iyi kazanıyor ki hâlâ açık.

    @BurkayT , parayı kazanmaya başladığımız anda 2001 BMW 3.18 düşünüyorum ben , tüplü , M3 paket.

    @olek1988 , hocam dükkan daha ortada yok. Tutmadık daha herhangi bir dükkan. Evet tekel çok iyi iş yapıyor , benzinliğin olumsuzluğunu hiç düşünmemiştim , teşekkür ederim.

    @dağınık , hocam o saydıkların dükkanda olacak zaten.

    @Cameloji , aynen hocam kaç tane mezeci var ki İzmir'de. Google Maps'te 15 civarları gözüküyor , Maps'e dahil olmayan 15 tane daha olsa 30 tane ve bunların çoğu meze evi değil , meyhane. Açmayı düşündüğümüz Altıntaş , Üçyol , Hatay , Nokta civarlarında sadece 2 tane var.

    @Ne[F]reT , hocam 1.5 TL'den insanlar şüpheleniyor. Üçyol'da var bir tane 1.5 TL'ye dürüm satan yer , şu zamana kadar sağlıksızdır ondan ucuzdur diyerek almadım geçen denedim fena değildi. Yani fiyatı 2.5 TL yapsalardı ben Allah bilir kaç kere yemek alacaktım oradan.

    @NCL , hocam milyon liralarım olsa yine ps3/net kafe açmam şu devirde.




  • bende ortak ariyorum aslinda adam akilli...kuyum işi yapacagiz ama adam gibi adam bulamayacagimi sanirim sonunda anliyorum ve bu yuzden buyuk ihtimalle bu işe tek başima girecegim..
  • zengin bir dershanenin yanında bardak makarnacı aç, bardağını da 5 liraya sat.

    %100 çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.