Şimdi Ara

144 Hz Monitör ile 144 Hz Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugün yeni bir monitör aldım. Monitörün tam adı ve modeli: "AOC 27" 27G2U 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS Freesync Full HD Gaming Monitör"

    Fakat monitörüm 144Hz desteklemesine rağmen ben 144Hz alamadım. Display Port ile bağlantımı sağladım. Display portumun bir ucunu monitörde belirtilen yere, bir ucunu da ekran kartıma taktım.( Ekran kartım: ASUS ROG STRIX RTX2070) Bu şartlar altında bilgisayarı çalıştırdığım zaman ve " Görüntü Ayarları > Gelişmiş Görüntü Ayarları " kısmında "Yenileme Hızı : 60Hz" yazıyor. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080 olarak görünüyor. Bunu nasıl 144Hz'e çıkartabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patarya07 -- 7 Aralık 2019; 17:28:59 >



  • ++
  • Nvidia Denetim Masası yüklü değilse, Nvidia'nın sitesine gidip ekran kartı modelinizi seçip en son çıkan sürücüyü indirip kurun. Daha sonra masaüstüne sağ tıklayıp Nvidiaya Denetim masasına basın ve girin. Açılan ekranda sol taraftaki liste'den Ekran başlığı altındaki Çözünürlük değiştirme başlığına basın. Sağ tarafa ekran çözünürlüğü seçebileceğiniz kutucuk ve ekran yenileme hızı kutucuğu var. Bilgisayarınız için 1920 x 1080 çözünürlüğünün seçili olduğunu gördükten sonra yenileme hızı kutucuğuna basıp 144'ü seçin. Eğerki 144 yok ise çözünürlük kısmında başka bir 1920 x 1080 çözünürlüğün olup olmadığını kontrol edin. Oradaki çözünürlük değerlerinden biri monitörünüz için uyumlu olması gerekiyor. Bazı durumlarda iki tane 1920 x 1080 çözünürlük değeri oluyor orada birisi 60hz hızından yukarı çıkmıyor diğerinde ise monitörünüzün desteklediği en yüksek hıza kadar çıkılıyor.

    Şimdilik kolay gelsin.




  • Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim.

    Bahsettiğiniz yerde 1920x1080 çözünürlük seçeneği sadece 1 tane vardı. Ancak yanında ki kısımda ne yazık ki en fazla 75Hz görebiliyordum. 75Hz yaptım. Hala 144Hz alamıyorum. Başka bir yöntem var mıdır? Biraz araştırma yaptım ve sanırım monitör üzerinden, tuşlar ile birkaç ayar yapmam gerekiyor. Ancak monitöre daha çok yeni olduğum için bunu da bilmiyorum.
  • Dp ile bağlamışsınız zaten 144hz değerini görebilmeniz lazımdı. Monitörünüz de ekstra bir ayar bir özellik var ise onu kendiniz karıştırıp bulmalısınız. Menülerini karıştırıp çözünürlük ve ekran yenileme kısmı ile alakalı yerlere iyice göz atın. İsterseniz Teamviewer ile bağlanıp bilgisayardan ayarlarda bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edebiliriz.

    Kolay gelsin.
  • Çok teşekkür ederim, monitörü aldığım yer ile yaptığım görüşmeler sonrasında bahsettiğiniz gibi monitör üzerinde ki menülerden 144Hz'e çıkartabileceğim bilgisini aldım. Monitöre yabancıyım ama biraz kurcalayacağım :) bulursam yöntemini buraya da mutlaka eklerim. Tekrardan ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim. iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.