Şimdi Ara

13 Reasons Why (2017) | Netflix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
15
Favori
21.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  13 Reasons Why (2017) | Netflix










    Jay Asher‘in 2007 basımı aynı isimli romanından uyarlanacak olan, ünlü şarkıcı Selena Gomez‘in yapımcılığını, Brian Yorkey‘nin senaristliğini, Tom McCarthy‘nin yönetmenliğini üstleneceği 13 Reasons Why 31 Mart'ta yayınlanacak.


    Clay Jensen'ın eskiden umutsuzca aşık olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı Hannah’dan içinde teyp kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu geliyor. Bu kasetlerin içinde sınıftaki öğrencilerin bu kutuyu posta yoluyla birbirlerine yollamaları için talimat da var. Kasetlerde Hannah 12 kişiye ölümünde her birinin nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini 13 nedende anlatıyor.







  • Bütün bölümleri iki gecede bitirdim tam aradığım tarzda mükemmel bir diziydi. Beni çok derinden etkiledi. İzleyip izlememekte tereddüt edenler kesinlikle izlesin zaman kaybı bir dizi değil. Hatta Skinsten sonra izlediğim en iyi gençlik dramı diyebilirim. Bu türü sevenler kaçırmasın. Birçok kişinin ergen dizisi demesinin sebebi yapımcı kadrosunda Selena Gomez'in bulunması ve bunu duyan ergen hayranlarının anında diziye dadanması sanırım. Bir de olaylar lisede geçince ve konunun okulun popüler tayfasının ezikleri aşağıladığı üzerine olunca herkes ''klişe ergen dizisi'' yaftasını yapıştırmış diziye.

    Öyle değildi hatta hayatın ta kendisiydi bu dizi. Sadece lisede değil hayatın her alanında karşımıza çıkıyor dizide gördüğümüz bu zorbalar. Amerikalıların bullying dediği bu olayı dünyada milyonlarca genç yaşıyor ve yüzlercesi bu olay yüzünden çözümü intihar etmekte buluyor, ya da kendisine zorbalık yapan kişileri öldürmekte. İşin acı tarafı binlerce gencin psikolojisini alt üst eden, gençlerin ölümüne sebep olan bu iğrenç olayı yetişkinler ve öğretmenler ciddiye almıyor ve görmezden geliyor. Zorbalık yapan çocukların ebeveynlerin hepsi de ''benim çocuğum yapmaz öyle bir şey pırlanta gibi çocuktur o'' kafasında. İşte bu dizi bunu çok güzel anlatmış. Bu olayı yaşayanlar, yaşatanlar veya tanık olanlar izlerken kafasında lise yıllarına eminim dönerler ve yaşadıklarını bir gözden geçirerek hayatı sorgularlar.

    Hepsi bir yana diziye başladıktan sonra bütün bölümleri izlemeden bırakmanız mümkün değil kurgusundan ve sürükleyici anlatımından dolayı. Clay gibi kendi halinde masum bir çocuk bu kızı intihara sürükleyecek ne yapmış olabilir ki diyorsunuz ve sonuna kadar merak içinde izliyorsunuz.

    Hülasa, izleyin ve izlettirin arkadaşlar. İzleyici kitlesi ergen kızlardan oluşuyor diye ergen dizisi deyip geçmeyin. Ayrıca buna benzer yapımlar bilen varsa söylesin lütfen. Gençlik sorunlarını, bullying olayını, intiharı anlatan vs.



    Clay'de tam gavat çıktı Arkadaş hannah herkese vermiş (çapkınmış diyelim) ama ilişkilerinin adını koyamamış sadece. Tecavüz sahnesinde de o sapık herifle havuza girip dürt beni der gibi bakıyor ilkten sonrasında ay yapma diyor fakat karaktersiz herif zaten sapık olduğundan durmuyor tabi. Vermediği tek adam olan clay ise bunun davasını çözmeye çalışıyor. Ekleme: Gel gör ki hakim s...... g. davası olmaz deyip 3 ay ceza veriyor tecavüzcüye dizi ağır dramdan komediye evrilir o noktadan sonra. Kızlar piçlerle takılıp onlarla yatıp kalkıyor ,onlar yüzünden başlarına binbir bela geliyor. clay gibi temiz aile çocuğuda olayı çözmeye çalışıyor .
  • Selena Gomez ve yapımcılık...
  • İptal haberini görür gibiyim. Gerçi Netflix olunca tutabilir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 26 Ocak 2017; 10:7:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selena Gomez'i görünce zaten benim için başlamadan bitti. Selena Gomez ne ya, Disney mi bu? Netflix üzdü.
  • Bundan önce de Netflix'in bir filminde oynamıştı;

    http://www.imdb.com/title/tt2452386

    eğlenceli bir filmdi bu biraz daha ergenimsi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selena gomez yapımcı ne alaka la?
  • -konu dışı-

    bir netflix hesabı alıp 2 3 kişi kullanabilir miyiz? -ayda 30tl kişi başı 10tl gelir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    -konu dışı-

    bir netflix hesabı alıp 2 3 kişi kullanabilir miyiz? -ayda 30tl kişi başı 10tl gelir diye düşünüyorum.

    Forumda böyle yapanlar var, Netflix'i ana konusuna falan bakın. Böyle yaparsınız da, ben de yapıcaktım böyle, ama sonra gördüm ki, hesabın mail'ini isteyen kişi istediği gibi değiştirebiliyor, ben de kimseye bu kadar güvenemediğim için kendi üyeliğimi kendim aldım. Ama riskli bir iş gibi geldi açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    -konu dışı-

    bir netflix hesabı alıp 2 3 kişi kullanabilir miyiz? -ayda 30tl kişi başı 10tl gelir diye düşünüyorum.

    alın bi tane android box 30 dolara, ömür boyu işinizi görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    -konu dışı-

    bir netflix hesabı alıp 2 3 kişi kullanabilir miyiz? -ayda 30tl kişi başı 10tl gelir diye düşünüyorum.

    alın bi tane android box 30 dolara, ömür boyu işinizi görür

    Tv'nin zaten usb girişi var torrent ile 1080p çekip atıyorum, herkes netflix alınca bi bakayım dedim yanı aslında pek ihtiyacım yok tamamen meraktan


    android box olayı güzelmiş yalnız
  • Netflix olmasa iptal garanti derdim ama belli olmaz. İzlenir gibi durmuyor yine de.

    Edit: Aşağıdaki yorumuma bakınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Fusco -- 10 Nisan 2017; 17:40:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selene Gomez in Eti butu ne ki yapımcılığını yapıyor dizinin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu ilginç geldi ama yapımcısından dolayı bir önyargı oluşmadı desem yalan olur. Vaktim olsa belki izlerdim ama neyse bakalım yayınlansın izleyenlerin yorumlarına göre yazın boş vaktim olursa belki bir gözatarım.
  • Trailer:
  • ee nasılmış beyler izleyen var mı?İzlenir mi?
  • Yok mu izleyen? 9.1 almış IMDBde.
  • Fena başlamadı bence bir şans verilir.
  • Beni baya sardi 7. Bolumdeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superdi super.

    Kesinlikle tabsiye ediyorum dram gizem arayanlara.



    2. Sezonu olucak mi onu anlamadim bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi hakkında kısaca genel bilgi vereyim. Dizi aslında klişe ergen lise yaşantısı temelinde geçiyor. Klişelerle dolu; ergen romantizmi/draması vs. Dram kısmı yani köküne kadar dram. Gizem kısmı ise özette geçtiği gibi kasetler üzerinden gidiyor ve oldukça ilginç buldum. Bahsettiğim dram konusunda canınız sıkılmıyorsa kesinlikle tavsiye ederim ki şahsen ben çok severim Dizi işleyişi gizemi dolayısıyla baya git gel, sorgulama yaşatıyor izleyiciye bu yüzden izlemesi sürükleyici. öyle ki;

    Dün akşam yemek yerken bir şeyler izleme alışkanlığımdan bu diziye denk geldim. Netflix yapımı olduğunu görünce yeni dizi falan olmasına takılmadım izlemeye başladım. Lanet olsun sabah 8-9 gibi yattım 1 bölüm hariç hepsini izledim. O bölümde takip ettiğim sitelerin hepside "ironik" olarak eklenmemişti nedense. Öğlen kalkınca kahvaltıyla onu da izledim. Dizinin devam edeceğini pek sanmıyorum. Aslında bir sahne de açık kapı bıraktılar ama devam etmemesini tercih ederim ben. Anlaşılacağı gibi diziden keyif aldım dediğim gibi türü seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.

    Ayrıca Selena Gomez'in yapımcı falan geçmesini bende ilginç buldum. Kalkınca eksik bölümü araştırırken projenin geçmişi hakkında kısa bilgiler okudum. Yıllar öncesinden niyetlenilmiş bu proje için. İlk olarak film olacakmış sonra karar değiştirip dizi uyarlamasına çevirmişler. Böylesi daha güzel olmuş.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.