Şimdi Ara

12m2 çalışma odasına klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar izmir'de oturuyorum, odam 12m2 yaz sıcağında klimasız yaşayamayan biriyim bu evi yeni aldık ve ilk yaz için klima almak durumundayım; bina yalıtımlı, tek pencere var ve 1.5m2, oda penceresi batıya bakıyor ve öğleden sonra kavurucu izmir sıcağına maruz kalıyor. Muhtemelen dış üniteninde farklı bir konuma takılma ihtimali yok. Merkezi ısıtma kullandığımız için sadece yazın kullanılacak ayrıca taşınma ihtimalimizde yok.

    Marka takıntım yok, 9000btu yeterli olacağını düşünüyorum, (kuzenimde Panasonic Ethera var ve urfa sıcağında günde 1tl enerji harcadığıyla övünüyor ve tavsiye ediyor)

    Aklımdan geçen Mitsubishi SF serisi yada Daikin, fakat benim şartlarımda bu modeller lüxmü olur? Olursa hangi alternatifleri araştırmalıyım? fikir ve önerileriniz bekliyorum,

    ayrıca bir alana kampanya durumunda ortaklığa hazırım.

    Teşekkürler



  • Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.
    12 m² odaya hangi markanın 9.000 BTU klimasını taksanız soğutacaktır. 7.000 BTU bile yeter lakin firmalar artık üretmiyor.
    Mitsubishi Electric-Daikin-Panasonic şüphesiz bu işin lider konumundaki firmalar, marka takıntınız da yoksa bu şartlara göre dediğiniz gibi bence lüks kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 19 Nisan 2017; 20:43:58 >
  • Cevabınız için teşekkürler fakat fakat...

    önceki evimizde de yine aynı konumdaydı benim odam, (marka vermeyim) invertersiz 9000btu klimam vardı ve sıcak aylarda elektrik faturama +100tl yansıyordu,

    oda küçük ve klima invertersiz olduğu için, 20dakika çalışıp 10dak.duruyor kapıyı biraz aralayınca süre biraz daha artıyordu, bu durumu kontrol altında tutmak bütün konforu ortadan kaldırıyordu, birde gece uyku zamanı sıcaktan uyanıp klimayı açmak yada soğuktan üşüyüp klimayı kapatmak uyku sağlığımı bozuyordu, çözümü klimayı açıp yorganla uyuyarak bulmuştum.

    Asıl sormak istediğim (forumdan okuyup anladığım inverter bu işe yarıyor) alacağım herhangi bir 9000btu inverter klimada bu sorunu tekrar yaşarMıyım? ve ayda 100tl extra fatura ödemek istemiyorum.

    Lütfen bu konuda beni aydınlatırMısınız ?
  • Inverter klimalar zorlanmadığı sürece nominal aralıkta (650 watt falan) çalışmaktadırlar. Sensörlerden gelen bilgiler doğrultusunda klima içeriyi setlenen dereceye ulaştırmak için nominal değerin üstünde çalışacak, setlenen dereceye yaklaşmaya başladığında kompresörü alt frekanslara alarak enerji tüketimini düşürecek ve düşürdüğü sıcaklığı kaybetmemek için çalışacaktır. Marka-model ile değişmekle beraber 150-300 watt arası geziniyorlar. (Sayıları 9.000 BTU'luk bir klima için örnek olması için verdim.)



    Fatura kullanım alışkanlıklarınıza da bağlı tabii ama on/off tipi bir klima kadar harcamayacaktır elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler

    araştırmaya devam ediyorum, bir firmada PANASONIC KIT UE9 RKE modeli 2500tl fiyat aldım.

    ETHEREA nın bir alt modeli fiyat performans olarak alınır Mı? ne dersiniz ?
  • Arkadaşlar kendi soruma cevap vereyim.

    Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine iklimsa sigma comfort 9000btu klima aldım takıldı, yorum yazmak için ilk faturayı bekledim ve çok memnun kaldım.

    - Cihaz gerçekten çok sessiz çalışıyor iç ve dış ünite, iç üniteyi en düşük kademeye aldığımda vantilatörden bile az hava üflüyor, daha önce inverter olmayan klimam vardı çalışırken deli gibi soğuk üflerdi fakat bu alet ayarlanan sıcaklıkta soğuk üflüyor yani oram buram tutuldu derdi yok.

    - Gece uyurken ışık fazla geliyor, gece lambasında uyuyanlar için sorun olmaz sanırım.

    - Faturaya gelince; normalde 60-80tl gelen faturam 96tl geldi, bayramda afrika sıcakları vardı ve 10gün non-stop çalıştı ve genelde gece uyurken 22-08 saatleri arasında sürekli çalıştırdım.

    sonuç olarak çok memnun kaldım, alacak arkadaşlar da memnun kalırlar dileğiyle.




  • akinevim A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Kumanda üzerinde LCD ekranı kapamak için tuş yok mu?
  • Varsa da ben bulamadım çok basit ve çirkin bir kumanda zaten, üzerindeki rakamlar sürekli orada... ayrıca;
    fan modunda çalışırken bile, ünite üzerinde sıcaklık değeri var, oda sıcaklığını mı gösteriyor diye düşünmüştüm ama değil, hatta 22-25-28-30 ayarlanabiliyor ama hiç bir işe yaramıyor gereksiz bir şekilde orda rakamlar var, alıştım rahatsız etmiyor artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.