Şimdi Ara

120 Kişilik Yurtta İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Buna benzer bir konu açılmış mı açılmamış mı bulamadım ama inşallah mükerrer başlık olmamıştır.

    Bütün bir sene boyunca sahibi olduğumuz, 120 kişinin kaldığı yurdumuzda internet problemi yaşadık. Bina bodrumdaki ortak alan dahil 5 kat olarak düşünülebilir arkadaşlar. Normal evlerimiz gibi işte. Her katta asansörün de bulunduğu merdiven holüne çıkan 4 tane daire var, her dairede ise 4er tane oda var. Bir katın ortalama metrekaresi 400-450 falandır hemen hemen. Her kat için bir tane 8mbit sınırsız internet hattımız var. Her katta da 2şer tane ap var. tplink marka. Ap'ler birbirinin tam karşısında duruyor. Hatta fotoğraflar da aşağıda olacak. Fakat internetimiz sürekli gidiyor. Kurulumu yapan bilgisayar firmasını çağırıyoruz ap'lere ayar çekiyor internet geliyor ama öğrenciler bağlanmaya başladıkları andan itibaren kısa süre içinde tekrar çöküp gidebiliyor. Çökmekten kastım şu, iki türlü oluyor,
    birincisi: ap'ye bağlanılmış gözüküyor ama sınırlı internet diyor, siteleri açmıyor
    ikincisi: ap hiç internet listesinde bile gözükmüyor.

    Acaba bunun sebebi nedir? İnternet bağlantımızla ilgili bir şey olacağını sanmam. tplink, marka olarak mı yeterli değil, veyahut modelleri mi yeterli değil, bir ap'ye 30 kişi falan bağlanınca yetersiz olduğundan dolayı mı çöküp gidiyor acaba? Lütfen bana yardımcı olun da şu yaz tatili bitene kadar mevzuyu çözmüş olayım. Kırklareli'nde profesyonel network firması olsa hemen çağırıp gereken neyse keşif ve sistem kurulumu yaptırıcam ama maalesef olmadığı için, şehir dışındaki firmalar da olası bir arıza durumunda hemen yardıma koşamayacağı için şehir dışından birini getirtip yaptırmak da istemiyorum. Çok kötü bir durumdayım anlayacağınız.

    Sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

    Fotoğraflar:

    http://i.hizliresim.com/1P9lXB.jpg sağındaki ve solundaki dairelere hizmet veriyor

    http://i.hizliresim.com/vz0vrA.jpg aynı şekilde sağındaki ve solundaki dairelere hizmet veriyor

    AP başına toplamda maksimum 15 kişi falan düşüyor yani aslında çok aşırı bir beklentimiz de yok ama olmuyor işte...

    Bu arada biz sanırım switch kullanmıyoruz. Normal evlerimizdeki gibi modemler var, onlara bağlıyoruz ap'leri. Veya böyle bir şey mümkün değilse uyarınız. Tam emin değilim. Hani switchten midir değil midir diye düşünecek olursanız şimdiden naçizane bilgi vermiş olayım diye söyledim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhd07 -- 4 Temmuz 2014; 16:55:41 >







  • Her kattaki WiFi isimleri ayni mi? Eger ayni ise onlari ayirmakla ise baslayin.
    Orn: KAT1-1 / KAT1-2 | KAT2-1 / KAT2-2 gibi.

    Kullandiginiz AP'lerin IP'lerini sabitleyip sadece AP modunda calistirin. DHCP dagitimini sadece Modem yapsin. Her katin IP blogu farkli olsun.
    Orn; 1. Kat Modem IP : 192.168.1.1 | AP1 IP : 192.168.1.2 - AP2 IP : 192.168.1.3
    2. Kat Modem IP : 192.168.2.1 | AP1 IP : 192.168.2.2 - AP2 IP : 192.168.2.3
    3. Kat Modem IP : 192.168.3.1 | AP1 IP : 192.168.3.2 - AP2 IP : 192.168.3.3
    4. Kat Modem IP : 192.168.4.1 | AP1 IP : 192.168.4.2 - AP2 IP : 192.168.4.3
    AP cihazlarinin DHCP sunucusu kapali olacak ya da DHCP aktarici secenegi secilip bagli oldugu modemin IP adresi yazilacak.
    Modemlerin DHCP ayarlarindan IP adresini ve BLOK adresini degistirebilirsiniz zaten modemin IP adresi degisince DHCP'den dagitilan adres blogununda otomatik olarak degismesi gerekiyor.

    AP'lerin antenlerinin normal bir yuzeye koydugunuzda nasil duruyorsa o sekilde ve dik durmasi gerekiyor. Antenleri sola saga cevirmek ya da egmek sinyal kalitesini bozar.

    Bunlarin disinda yer Istanbul icindeyse yardimci olabilirim, uzaktan baglati ilede birseyler duzeltebiliriz eger yardimci olabileceginizi dusunuyorsaniz

    Kolay gelsin




  • Valla o ayarlar bizim internet hizmeti aldığımız firma tarafından yapılmış mı yapılmamış mı bilmiyorum ama tekrar bi sorarım kendilerine. Ap'lerin hepsinin ismi farklı hocam onda sıkıntı yok. Ap'ye çok sayıda cihaz bağlanınca Ap ip dağıtmakta sıkıntı mı yaşar? Bu ayarlar o ip dağıtımındaki sıkıntının çözümü için mi? Bu işlerden tam anlamadığım için detaylı soruyorum kusura bakmayasın. Kırklareli'ndeyiz dediğim gibi. Uzak bağlantıyla işe yarayacak bir şey olursa tabi ki denemekte fayda var hocam ne demek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AP'ye cok sayida cihaz baglaninca IP dagitmaktan ziyade calismakta sikinti yasar. Elinizde Modem ve AP'lere giris bilgileri varsa uzaktan baglanarak tek tek yapariz. Bir hayrimiz dokunsun mubarek ayda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.