Şimdi Ara

12 AYDA GERİ KART ÖDEMESİ KANUNİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • X firmasından canon ixus 75 almıştım.Siparişten bir saat sonra iptal ettirdim.Firma iptal işlemini yaptı.Ancak taksitlerde halinde yaptı.Yani ilk taksidini ödedi.Her ay böyle devam edecek ödemeye.Bu yapılan kanuna uygun mu?Bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Şimdiden teşekkürler



  • bir bankacı gibi net fikrim yok ancak,anladığım kadarıyla taksitle aldığınız için her ay ekstranızdan düşülecek
    daha sonra geri ödeme yapılacak gibi..
    ancak sorun harcama limitiniz düştüğü için sıkıntıya düşebilirsiniz.bence k kartları müşteri temsilciliğini arayın
    anlamadığım,işlem iptal edildiyse bunu bankada görüyordur.öyleyse neden hesaptan her ay çekim yapılsın....

    sonucu yazarsanız bizlerede faydası olacaktır.....
  • Doğrudur, taksitlendirme için banka onayı alınıp ekstreye yansıdıktan sonra her ay hem ödeme hem iade görünecektir. Problem değil ama kartın limitini etkiler. Ben kanuni olduğunu biliyorum ama %100 emin değilim. Ancak başıma çok geldi bu iş
  • bende bu konuda magdurum.hepsiburada firmasından alıp iade ettigim ürünle ilgli her aya banka ve hepsiburdaile kavga ediyorum.taksitler banka extresinde.artı ve eksi şeklinde olması gerekırken eksi bazen olmuyor bela iş ben bıktım.
  • ben de bir hafta önce gittigidiyordan S5700 siparişi verdim, ama iptal ettim. 12 taksite bölmüştüm. sipariş kargoya verilmeyince iptal ettim. netten ekstreme baktım ilk taksit çekilmiş ve daha geri yatmamış.
    yani 12 ay boyunca her ay kartıma taksit mi ödemek zorunda kalacağım. geri ödeme işi +420YTL mi olacak yoksa 12 ay boyunca her ay +-35YTL olarak mı yansıyacak?
    bilgisi olandan cevap bekliyorum..
    çaresi varsa da cevap bekliyorum...
  • Bankaların dostluğu alışveriş yapıncaya kadar.Alışveriş yaptıktan sonra sizi dertlerinizle başbaşa bırakıyorlar.Bankayı aradım.Bizle alakalı değil firmayla alakalı diyor.Bu yapılan kanuna uygun mu diyorum bize sormayacaksın firmayla halledeceksin diyor.daha önce banka yoluyla direk iptal ettirmek istemiştim yapamayız demişlerdi.İnternetten dolandırılsanız bunun farkına varsanız bankaya bildirseniz çaresi yok.Daha önce bir firmadan da benzer durum oldu (hepsiburada) onlarda aynı uygulamayı yapmışlardı.12 ay paramı kullanmışlardı.En azından kart hacmı daraldı.
  • 2 ay önce Moskova Turu iptal olunca kredi kartında 6 taksit olarak aldıkları ödemenin tamamını 5 gün sonra kart hesabıma yatırmışlardı.
    Neden bazı firmalar böyle yaparken bazıları taksit taksit ödeme yapar? Neden bu başıboşluk?

    HepsiBurada' ya siparişimi iptal edip edemeyeceğimi sorduğumda bana şöyle bir yanıt vermişti:

    Taksitlendirilmiş kredi kartı alışverişleri iadelerinde tutarın tamamı sahibi olduğunuz kredi kartınızın bankasına tek seferde ödenir.Bu aşamadan sonra banka, bu tutarı kredi kartınıza her ay taksit tutarı kadar yatırır ve çeker (ekstreye + ve ? olarak yansır ) .Bu işlem taksit sayısı kadar ay devam eder Eğer iadeden önce 1 veya 2. taksit vb. ödemiş iseniz en son 1 ve 2 .taksidi hesabınıza yatırır fakat, diğerlerinde olduğu gibi bu tutarları hem yatırıp hem de çekmez, sadece ekstreye +taksit tutarı kadar meblağ yatırılır.

    HB nin dediğine göre olay bankada bitiyor. Yakar top olayına döndü bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 14 Mayıs 2008; 19:22:32 >




  • Hocam hepsiburada doğru söylüyor ama. İşbankasıyla +-Ücret olarak yansıyordu benim iptal siparişlerim. Ama bankasyadan iptalim ise hemen geri yansıdı...
    Ama şöyle de bi durum var İşbankasıyla verdiğim siparişin üzerinden birkaç gün geçmişti yani ilk taksit çekilmişti. Bankasyadakini ise hemen iptal etmiştim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 15 Mayıs 2008; 1:01:47 >
  • Tam 1 hafta oldu ama hala HB Samsung GX-10 makinemi distribütörden temin edemedi. Ama kartımdan parayı çekmişler. Gerekçe olarak da kısmi teslimat istememi söylediler.
    Sadece Samsung siparişi değil bir de ram siparişi vermiştim. Ram ler gelince bana email attılar kısmi teslimat istiyor musunuz diye. Ben de doğal olarak istedim. Ama pişman olmaya başladım.
    Üstelik bu makinenin fiyatı her hafta 20 YTL düşüyor. Ama onlar parayı benim karttan çektikleri için indirimden faydalanmıyorum. 1 ay sonra teslim ettiklerinde makinenin fiyatı 100YTL daha düşerse kim hesap verecek?
  • Bende hb den siparişimi hemen iptal ettim ve anında para iade oldu.
  •  12 AYDA GERİ KART ÖDEMESİ KANUNİ Mİ?


    Şaka gibi

    1. 72 liralık alışveriş bankaca onaylanmış
    2. Hemencecik ilk taksit çekilmiş
    3. Müşteri siparişini iptal etmiş
    4. İlk takside karşılık gelen rakam iade edilmiş

    tüm bunlar 10 dakika içinde olmuş

    Acizane anladığım : Şimdi, müşterinin ödediği ilk taksidin iadesiyle birlikte geride kalan 60 lira halen bankanın tasarrufunda ve bunu aylık periyotlarla müşteriye iade mi edecek, yoksa zaten 12 liranı almıştım şimdi geri verdim misali konu kapanacak mı ? Kapanmıyorsa banka aylarca kart hesabından alıp verip duvarda tenis mi oynayacak

    Bunun müşteriye zararı nedir yaa Gece vakti kafamı karıştırdınız




  • O halde yazmasınlar oraya "Ortalama 3 iş günü içinde kargoya verilir" diye. Şöyle yazsınlar da biz de bilelim:

    "Ne zaman kargoya verilir belli değil. Sorumluluk kabul etmeyiz."

    Bimeks Teknoport' a gitmemek için HB den sipariş vermiştim. Keşke gitseymişim. Altı üstü 20 YTL yol parası masrafım olurdu.
  • Ya arkadaşlar limit gene eski limitiniz oluyor. Yanlızca 6 taksit yaptığınızdan ekstrenize 6 taksit olarak yansıyor. Şimdi hatırladım. Mesela alışverişten önce 200 lira limitiniz vardı. 100 lira 10 taksit alışveriş yaptınız... 10 ytl si çekilmiş... Sonradan iptal ettiğinizde limitiniz yine 200 lira oluyor. Fakat ekstreye, "extradan" yazılan fuzuli bilgi yansıyor iptal edilen taksit gibisinden. Yani ben böyle hatırlıyorum tabi ama yüzde yüz emin de değilim...
    quote:

    Orjinalden alıntı: shimoda

     12 AYDA GERİ KART ÖDEMESİ KANUNİ Mİ?


    Şaka gibi

    1. 72 liralık alışveriş bankaca onaylanmış
    2. Hemencecik ilk taksit çekilmiş
    3. Müşteri siparişini iptal etmiş
    4. İlk takside karşılık gelen rakam iade edilmiş

    tüm bunlar 10 dakika içinde olmuş

    Acizane anladığım : Şimdi, müşterinin ödediği ilk taksidin iadesiyle birlikte geride kalan 60 lira halen bankanın tasarrufunda ve bunu aylık periyotlarla müşteriye iade mi edecek, yoksa zaten 12 liranı almıştım şimdi geri verdim misali konu kapanacak mı ? Kapanmıyorsa banka aylarca kart hesabından alıp verip duvarda tenis mi oynayacak

    Bunun müşteriye zararı nedir yaa Gece vakti kafamı karıştırdınız




  • Tam 7 iş günü oldu ama hala kargoya vermediler siparişimi. Ben de bu akşam siparişimi iptal ettirmek istediğimi belirten bir mesaj attım HB ye. Bakalım ne olacak...
  • 2 sene önce kredi kartı ile MANGO dan bir mont almıştım. 400 YTL 10 ay taksitle
    .
    1 gün sonra montu iade ettim. adamlar parayı k. kartına iade hetti. hemde 400 YTL yi tek seferde. daha sonra taksitleri 9 ay çektiler
    ...
    bu seferde benim işime yaramıştı.
  • Bu az önce geldi:

    sitemizden verdiğiniz ...... nolu siparişiniz talebiniz doğrultusunda iptal edilmişir.

    İptal siparişiniz için ödediğiniz 1267,30 YTL sitemizde kayıtlı üyelik sayfanıza 15.05.2008 tarihinde alacak dekontu olarak gönderilmiştir.

    Dilerseniz bu alacak dekontunuzu sonraki siparişlerinizde kullanmak üzere onaylayarak hediye çekine dönüştürebilir ya da dekontunuzu kabul etmeyerek para iadesi talep edebilirsiniz.

    İşlemlerinizi gerçekletirmek için aşağıdaki linki takip ederek "Müşteri Hizmetleri" sayfamızdaki "Dekont Onayla" sayfasını kullanınız.


    HB sayfama girdiğimde para iadesi istedim ve bu yazı çıktı:

    Dekontunuzun tutarını para iadesi olarak seçtiniz.

    #........ nolu sipariſinize istinaden 1.267,30 YTL'lik iade isleminiz bankanizin teknik altyapisi nedeniyle su an yapilamamistir. 15.05.2008 23:18 tarihinden itibaren sistem tarafindan yapilana kadar tekrarlanacaktir.


    İlginiz için teşekkür ederiz.

    Şimdi bu paranın tamam kartıma bir seferde mi yatacak?
    Yarın hesabıma yatar mı bu para?
    Bankam YKB.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 15 Mayıs 2008; 23:16:12 >




  • HB demin email ile bunu gönderdi:

    Siparişiniz ile ilgili iptal / değişiklik / iade talebiniz sonucunda 16.05.2008 tarihinde
    1.267,30 YTL tutarında geri ödemeniz yapılmıştır.

    Kredi kartı iadesinin hesabınıza yansıması belirli bir süre alabilir. Bu süre bankalara göre değişebilmektedir, Hepsiburada.com iade işleminizi 16.05.2008 tarihi itibariyle gerçekleştirmiştir.

    Benzer bir iade olayını bundan 2 ay önce yaşamıştım. Firma yine cuma günü sabahı iade etmişti ve cumartesi öğleden sonra YKB kredi kartıma tutarın tamamını ödemişti.
    Umarım bu sefer de öyle olur.
  • alışveriş yaptığınız yer teknosa ise geri ödemede işiniz çok zor sizi mağzanın ortasında bas bas bağırtana kadar taciz ederler, sonra niye sinirlisiniz derler ve her ay taksit miktarı kadar hesabınıza aktarırlar. bana öyle oldu. ama real den aldığım bir ürünü iade ettim anında tüm tutarı kredi kartıma geri yüklediler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eniyisi

    Bankaların dostluğu alışveriş yapıncaya kadar.Alışveriş yaptıktan sonra sizi dertlerinizle başbaşa bırakıyorlar.Bankayı aradım.Bizle alakalı değil firmayla alakalı diyor.Bu yapılan kanuna uygun mu diyorum bize sormayacaksın firmayla halledeceksin diyor.daha önce banka yoluyla direk iptal ettirmek istemiştim yapamayız demişlerdi.İnternetten dolandırılsanız bunun farkına varsanız bankaya bildirseniz çaresi yok.Daha önce bir firmadan da benzer durum oldu (hepsiburada) onlarda aynı uygulamayı yapmışlardı.12 ay paramı kullanmışlardı.En azından kart hacmı daraldı.


    Internet üzerinden dolandırılırsanız ve bankanızın kredi kartı itiraz formunu doldurum faxlarsanız bankanız paranızı iade ediyor. Hiç başıma gelmedi ama daha önce birçok örneğini okudum.. iyibey.com forumlarında okuduğum kadarıyla ebayden alışveriş yapmış birisi. Satıcısı ürünü yollamamış, bankaya kredi kartı itiraz formu doldurum faxlamış ve parası 1 hafta sonra iade edilmiş.. bunun gibi birçok şey okudum..

    Edit: Ayrıca hepsiburada.com'un iptal ettiğim siparişin parasını iade ettik en geç 1 ay içinde hesabınıza yansır dediği halde 30 gün geçtikten sonra hala iade edilmemesi üzerine kredi kartı itiraz formu doldurarak paramı geri alabilmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uuur_ -- 17 Mayıs 2008; 11:22:44 >




  • Arkadaşlar demin YKB den teyid aldım. HB paramın tamamını kart hesabıma yatırmış ve sadece 2 günde gerçekleşti tüm bu süreç.
    HepsiBurada' ya sizin nezdinizde teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.