Şimdi Ara

11K Tıp Önerisi & ODTÜ Makina Sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam bazıları havacılık yerine makina yazıp yine havacılık alanında çalışabilirsiniz diyorlar. Ne dersiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam benim tek hedefim havacılık ve savunma sanayii. Odtü havacılık istedim ama 7k yaptım büyük ihtimal tutmaz. Odtü makine bi ihtimal gelebilir hevesiyle burdayım. Herkes kız olduğumu ve çok zor bir bölüm olduğunu yapamayacağımı söyleyip duruyor ama sallamıyorum acıkçası. Odtü de tutmama ihtimaline karşın tobb gibi ankarada bir yer mi yazmak lazım yoksa itü gibi teknik bi üni daha mı mantıklı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hvl00

    Hocam bazıları havacılık yerine makina yazıp yine havacılık alanında çalışabilirsiniz diyorlar. Ne dersiniz?

    Katılıyorum. Ben de normalde havacılık istiyordum fakat ileride fikrim değişir ve çalışma alanı daha geniş diye makina yazdım. Yüksek lisansı havacılıkta yapacağım muhtemelen fikrim değişmedi :D

  • Teşekkürler:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bosum kullanıcısına yanıt

    Senin açtığın diğer konuyu da okudum. Bence havacılığa ve savunma sanayiye bu kadar aşıksan sıralaman şöyle olmalı:


    1) ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği

    2) İTÜ Uçak Mühendisliği

    3) ODTÜ Makina

    4) İTÜ Makina

    5) TOBB Makina


    Zamanında seninle aynı hayallere sahip biri olarak ilgi alanım değişebilir diye makina yazdım 3k'dan. Pişman mıyım dersen pek değilim çalışma alanlarımız ortak çünkü. Sadece makina daha zor bir bölüm çünkü daha geniş bir çalışma alanı var. Şu anda da havacılık projelerinde görev alıyorum okulda bir takımda. İstendiği taktirde havacılıkla yan dal yapılabilir ya da yüksek lisans havacılık ve uzay mühendisliğinde yapılabilir. ODTÜ Makina geçen sene 6800 kapatmış 195 kişi alıyor. ODTÜ Havacılık ve Uzay 6400 ile kapatmış 90 kişi alıyor. Aynı şekilde TOBB Makina 12 kişi alıyor 9200 ile kapatmış İTÜ Makina 205 kişi alıyor 15k ile kapatmış. Yani sıralamasının daha iyi olması kontenjan faktöründen dolayı daha iyi anlamına gelmiyor. İTÜ Makina 12 kişi alsaydı 5K'dan alırdı muhtemelen. TOBB'da her sene 3.5 ay staj yapıyorlar o çok iyi bir imkan ama İTÜ bence çok daha prestijli bir üniversite. TOBB'un eğitim sistemini ve hocalarını vs. araştırmanı öneririm.





  • Forumlarınızı incelediğimde şu anki durumuma benzer durumlardan geçtiğinizi gördüm ve sonunda şu anda makine mühendisliğinden memnun olduğunuzu da. Ama dışarıdan insanların makine mühendisliğine algısı çok değişik işte tornacı mı olacaksın makinenin devri bitti gibi bunlar da benim kafamı fazlasıyla karıştırıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz nelerdir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler, benim yaptığım sıralamaya da çok benzemiş zaten bu. Belki şehir dezavantajından kaynaklı Ankara’yı öne çıkarabilirim ama bakalım ailemle tartışacağım bunu da. (İstanbul’a pek sıcak değiliz maalesef :(( )

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam 2. sınıf sonunda staj bulmak zor olmadı mı ?

  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

    Zor oldu. Pandemi nedeni ile çoğu büyük firma stajyer alımı yapmadı. Yapanlar da 3. sınıf + öğrencileri aldı.

  • bosum kullanıcısına yanıt

    İTÜ Uçak ve ODTÜ Makina'nın da yerini değiştirebilirsin. Yine pişman olacağını sanmam. Havacılık ve Uçak mühendislikleri direkt ilgilendiğin alan olunca ben sıralamayı o yüzden bu şekilde yazdım. Yoksa çalışma alanları benzer. İTÜ Makina'yı da sıralaması düşük diye göz ardı etmemeni tavsiye ederim. Ek olarak savunma sanayii'nin kalbi Ankara'da atıyor. Bunu da göz önünde bulundurabilirsin.

  • merabacnm M kullanıcısına yanıt

    O kadar komik ki :D Şu an staj yapıyorum bir savunma sanayi alt yüklenici firmasında. İnanır mısın burada kimse tornayla uğraşmıyor herkes masa başı çalışıyor. :D


    İnsanların tornacı olarak düşündüğü kısım CAM (Computer Aided Manufacturing) Engineer olarak geçiyor. Kimse üretim departmanında çalışman için başına silah dayamıyor. Genelde makina mühendisleri mekanik tasarımcı (bildiğimiz parçaların bilgisayardaki Catia gibi CAD programlarında tasarımlarının yapılması) ya da yapısal analizci (ANSYS gibi CAE programları ile parçaların yüklere, titreşimlere vs dayanımlarını analiz etmek) olarak çalışıyor. Bunun yanında akış analizi çalışanlar da var satış mühendisi olan da var planlama mühendisi olan da var. Kısacası var oğlu var.  

  • Reis Odtü Matematik hakkında bilgin var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç yok ya, matematikten tanıdığım biri bile yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp için başka önerisi olan var mı arkadaşlar?

  • Omü tıpın müfredatı diğer tıplara göre biraz farklıymış. Ama Atakum sahil çok güzeldir kampüs de atakumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumvardedilergeldik -- 11 Ağustos 2021; 16:43:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • forumvardedilergeldik kullanıcısına yanıt

    Evet hocam kampüs çok güzel gözüküyor. Araştırıyoruz OMÜ'yü de. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.