Şimdi Ara

11.nesil 3070 tulpar alan arkadaşlar var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru başlıkta.




  • up

  • ben aldım hocam

  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Hocam nasıl memnun musunuz, hangi oyunlarda hangi ayarlarda nasıl bir fps alıyorsunuz. Isınması termal durumları nasıl sizce. Memnun olmadığınız yönleri neler.


    Son olarak qhd ekran sizce fark ediyor mu gerçekten bana hep biraz gereksiz gelmişti. QHD ekranda 1080p bir şeyler açarsak (oyun video) nasıl bir görüntü oluşuyor. 22 milyar laptop insan bi tereddüt ediyor çünkü

  • hocam pek oyuncu olduğum söylenemez, bilgisayarı 3d işleri için aldım ama deneyimlerimden bahsedeyim. Isınmayı ikiye ayıracağım, birincisi cpu, gpu vs. sıcaklıkları, ikincisi kasaya dokununca hissedilen sıcaklık. Cpu soğutması çok iyi. Bundan önce 11800h lı msigp76 alıp iade etmiştim, çok kolay cpu 95 dereceyi vuruyordu. Tulparda ne yaparsam yapayım en fazla 89 derece gördüm. gp76 ile 12500 leri geçemediğim cinebench r23 multicore testinde tulpar çok daha serin bir şekilde 14100 lere ulaşıyor. Gpu soğutması dersek msi kesinlikle daha iyiydi. tulpar ağır yüklerde kolay bir şekilde 87 dereceye ulaşıp frekans düşürüyor. bu da performansı bir derece etkiliyor tabii. ama çok önemli bir düşüş yok. Kasa ısınması ayrı bir konu, render alırken veya benchmark anında kasa çok ısınıyor. Kasanın üst kısmı özellikle birkaç saniye el tutulamayacak kadar ısınıyor. ekran bence harika. renkler ipad renkleri gibi, bence bir gaming notebook için büyük başarı. 2k olması da bence güzel. 720p ekrandan 1080p ekrana geçişteki aynı hissi veriyor. 1080p ekranlı pc kullanırken 2k kendini aratmaya başladı. kısaca termal açıdan daha iyi olabilirdi ama yine de çok iyi performanslı bir pc. cpu performansında gp76 dan ilerideyken, gpu performansında biraz geride termal sıkıntılardan dolayı. ama çok farkedilir bir fark kesinlikle yok. msi durmadan sesli bir şekilde fan çalıştırıyordu. tulparda sadece render, oyun vs. anında fan çalışıyor.

    pcye çok yaklaşıp dinlendiğinde gelen bir cızırtı var, beni biraz rahatsız ediyor ama alışılmayacak gibi değil.

    pc nin en memnun olduğum özelliklerinden biri hafif olması. gp76 2.8 kg iken t5 sadece 1.7kg . power brick i de daha hafif aynı zamanda. hafif ve küçük bir bilgisayar, taşınabilirlik aşısından bildiğim tüm gaming notebooklardan çok önde.

    1080p video izlerken herhangi bir sıkıntı göremedim ben.

    bunların dışında bundan önce iki monster eskitmiş biri olarak, teknik servisleri çok iyi ve müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar. msi asus vs markalarda teknik servis çok sıkıntı. monsterın bence en büyük avantajı bu. çünkü notebooklar biraz şans işi ve bir sorun çıkarsa muhattap bulabilmek bu fiyattaki cihazlarda çok önemli.





  • ayrıca 11. nesil tulparlarda kullandıkları ram ve ssd ler üst düzey parçalar. birçok marka bu seviyede ram ve ssd kullanmıyor. bir de ek olarak hoparlörleri bu fiyatdaki bir notebook için gerçekten yetersiz. ses seviyesi bazen yetersiz kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadiumvitae -- 19 Temmuz 2021; 4:26:37 >
  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Hoparlorü dışında pek bir rahatsızlığınız yok yani hocam

    Isınması biraz daha iyi olabilir demişsiniz ama bence çoğu gaming laptop ısınıyor ya asusun yeni serileri hariç sanırım. gp76 11800h 3070 den daha iyi diyorsanız ben tamamım hoparlör çok umrumda değil açıkçası

  • hocam ben daha memnun kaldım diyelim ama teknoloji şans işi, umarım size gelen ürün de sıkıntısız olur.

  • Bende almayı planlıyorum 1 aydır yorum inceleme vs araştırıyorum. 3. monster notebook olacak ama her kasa birbirinden felaket derecede farklılık içerdiğinden 3.ye monster alsam mı %100 emin olamadım. Tulpar v21 serileri gözüme kestirdiğim en önemli cihaz

  • Hocam herhangi başka sorunuz olursa veya test vs isteği falan yardımcı olmaya çalışırım. 3070 11800h 16gb×2ram 1tb ssd tulpar t5 var bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Yok hocam sağ olun ben de bunun 17.3 olanını almayı düşünüyorum gerçekten en taşınabilir ve hafif gaming laptop bu. Hoparlörü de umrumda değil açıkçası onun dışında pek bir sorun yaşamadıysanız hatta gp66 dan daha iyi termale sahipse çok iyi. 17 inç olanın soğuması daha rhat olur heralde

  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Hocam bu teknoloji şans işi dediniz ve beni bi şüphe ettirdiniz şey soracaktım, cihazı sipariş verdim peki gelince cihazda bir sıkıntı var mı yok mu, şansım yaver mi gitmiş diye herşeyi kontrol etmek için nasıl testler uygulayayım siz bu testlerde ne aldınız ve normalde ne alınması gerekir? (testleri hangi ayarlarda vs uygulamalıyım onu da belirtirseniz sevinirim)


    Benim cihazım 2*8 16gb ram 3070 11800 1tbssd ve 17.3 olan versiyonu


    16 rami neden yetersiz gördünüz ben de artırabilirim aslında ama 16yı yeter diye düşündüm hep

  • Hocam ben lumion programıyla render alıyorum ve photoshopta çok büyük dosyalarla çalışıyorum. Bundan dolayı 32 aldım. 16 da idare ederdi tabii. Biraz geleceğe yatırıım diyebiliriz.

    Test olarak ben ilk olarak ölü pixel ve backlight bleed testi yapıyorum.

    https://lcdtech.info/en/tests/dead.pixel.htm bu siteden ikisini de yapabilirsiniz. Backlight bleed için karanlıkta siyah olan resmi kullanmanız gerekmekte. Belli bir dereceye kadar normaldir. Çok fazla varsa ve rahatsız ediyorsa iade düşünebilirsiniz.

    Sonrasında cinebench r23 multicore test yapıyorum. Test sırasında core temp uygulaması açık oluyor. Çekirdek sıcaklıkalrını buradan kontrol ediyorum. Bende pl1, pl2 105w ve turbo modda, turbo fan hızında; 14100 skor alıp max 89c gördüm.

    Sonrasında 3dmark timespy testi yapıyorum. 10400 skor ve 79c ortalama derece aldım bu testte.

    Bundan sonra da heaven benchmark yaptım. Skoru hatırlamıyorum ama sıcaklık testin sonlarında 85c ye ulaşmıştı, sizde bir derece daha az olacaktır büyük kasadan dolayı.

    https://www.userbenchmark.com/page/ipblacklisted bu da userbenchmark sonucum.

    Tabii bir de her şeyden önce kasayı bir yoklayın hasarlı bir yer var mı diye.





  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler gerçekten hocam, bu pl1 pl2 105w dediğiniz neler pek bilmiyorum onları turbo mod ve turbo fan ayarlarını monster centerdan yapıyoruz sanırım. Bir de 3dmark programı ücretli değil miydi?


    Bir de userbenchmark linkiniz tam gelmemiş galiba destination not found diyor


    Aklınıza gelen başka her türlü öneriye açığım tekrardan teşekkürler

  • Rica ederim hocam. Pl değerleri de monster kontrol merkezinden ayarlanıyor, akıllı güç kontrolü sekmesinden. 3d mark basic var ücretsiz,

    https://benchmarks.ul.com/3dmark#windows

    Ayrıca 50mv undervolt var yine monster kontrol merkezinden. https://www.userbenchmark.com/page/ipblacklisted Tabii hocam aklıma gelen bir şey olursa söylerim.





  • Hocam o kadar para verdikten sonra Monster mı alınır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Neden o değerleri verdiniz peki hocam hani default niye kalmadı

  • Phenx P kullanıcısına yanıt

    İnce ve hafif kasa istiyordum ayrıca muadillerinden bi 8k ucuz ayrıca müşteri hizmetlerine güveniyorum

  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Muadillerinin fiyatını Hepsiburada'dan falan mı kontrol ediyorsunuz bilmiyorum ama daha nitelikli Alienware bir bilgisayardan 2000 TL daha fazla fiyatı.

    https://www.amazon.com/Alienware-3070-Gaming-Laptop-Full/dp/B08XDX7CW8

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kmesne kullanıcısına yanıt

    Default'u çok kısıktı neden bilmiyorum. Defaultta cinebench r23 te 12000 alıyordu ve biraz daha düşük derecelere ulaşıyordu. Ben de tam performansına ulaşsın diye arttırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.