Şimdi Ara

1080 ti ani fps drop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum steamda ki orjnal oyunları oynarken genellikle black desert online 140 150 fps lerden ani olarak 2-3 saniyeliğine 35-40 arası fps lere düşme oluyor ve kasıyor hissi veriyor sorun 144hz 1080p monitör kullanmamdan dolayımı ? varsa bir çözümü bilgi verebilirmisiniz... birde güç kaynağım yüke bindiği zaman cızır cızır fanından ses geliyor



  • Sorun muhtemelen yok. Bunlar normal. Turbo boost açıksa cpu'da kararsız çalışması muhtemel. Bir süre yüksek saat hızında çalıştırıp, throttle olunca hemen kapatıyor boostu, o sırada ekran kartını besleyemiyor ve drop oluyor. Sebep bu olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6core 6threat intel işlemcilerde olduğunu söylerler böyle şeylerin. r5 2600x ise 6core 12threat rtx2080i bile rahat besleyebilecek bir işlemci derler genelde. Hayret.. merak ettim nasıl çözülecek bu durum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    yani anladığım kadarıyla 2600x 1080ti yi besleyemiyor sanırım ?
  • lucifer_s kullanıcısına yanıt
    1080ti'yi bilmiyorum. Bende 2070 var overclock yapsam dahi, tek cekirdek kullanan oyunlarda dahi besliyor. Kaldi ki coklu cekirdek kullanan oyunlarda her turlu besler diye dusunuyorum.

    Yalniz olay su; boost teknolojileri islemciye fazla fazla voltaj verip yuksek saat hizlarina cikartmaya yarayan sistemler, ta ki islemci throttle yapip asiri isinana dek, o an drop yemeniz muhtemel cunku turbo boost kapanir o anda voltaj normale doner.

    Cozum: Elle voltaj girip sabit saat hizi ayarlamak. Yani oc yapmak. Benim CPU 4.2 ghz cikabiliyor turbo boost ile ama ben surekli sabit frekans istiyorum. O nedenle 4.1 ghz sabitledim 1.37 voltta.
    Sogutucum ufak, kasam itx, yoksa 4.2ghz'de de calisiyor 1.3875voltta. Bir noctua falan olsa veya aio muhtemelen 4.3 ghz gorecektir, nette cikartanlar var stabil bicimde 1.39 voltta. Zaten 1.41volta kadar yolu var hatta turbo boost ve otomatik voltaj ayarinda 1.43 lere ciktigi bile oluyor ama benim icin gerekmiyor.

    Bir de dedigim gibi bu benim teorim. Belki droplarin sebebi tamamen baska bir seydir. Belki bellek belki depolamada sorun vardir. Belki anakart voltaji sabit tutamiyordur, milyon tane sebebi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 8 Haziran 2019; 14:19:42 >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    hocam anladığım kadarıyla sorun biraz ısı ile alakalı overlock hakkında hiçbirbilgim yok nasıl yapılır edilir pek kurcalamak istemiyorum peki bir sıvı soğutucu alsam işlemci için eğer sizin teoriniz doğru ise çözüm getirecektir
  • Sorun oyundan kaynaklıda olabilir çünkü benzer sorunlar başka oyuncular tarafındandan farklı sistem ve ekran kartlarındada rapor edilmiş.Bu nedenle başka oyunlardada benzer sorunların olup olmadığına bakılması gerektiğini düşünüyorum.

    https://community.blackdesertonline.com/index.php?threads/1080-ti-constant-frame-drops.352047/
  • lucifer_s kullanıcısına yanıt
    Ryzen master programını indirin ordan yaparsınız tehlikeli değil, youtube'da dünya kadar video mevcut. Sıvı soğutmaya para vermeyin. Youtube'da ryzen master 2600 overclock yazın izleyin anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16GB ram varsa sanal belleği kapat. 8GB ram varsa fps düşüşü normal.
  • Bende Bdo oynuyorum. Sorununuz malesef ki işlemcinizden kaynaklanıyor. MMOPRC oyunları genellikle tek çekirdek performansına dayalı oluyor. Bdo oyununda Amd ryzen tarafında donanımdan ziyade yazılım sıkıntısı var. Benim evde intel dukkanda amd ryzen serisi var. BDO oyununda böyle aniden fps düşmesi oluyor. Özellikle oyuncuların olduğu mekanlarda heidel şehrinde gibi. Özellikle mob keserken sıkıntı yapıyor. İNTEL işlemcide böyle bir sorun yaşamadim. Oyun INTEL ile fazla uyumlu kalıyor. R5 2600x ile heidel şehirdeyken FPS 38-54 arasında oluyor. İNTEL i5 8400 ile aynı yerde 80-95 arası değişiyor. Fakat şehir dışında FPS 125-133 gibi degişiyor. Amd ryzen ile 100 fps şehir dışında nadir gördüm. Ekran kartım gtx 1080 Çünku sistem donanım bileşenlerim aynı sadece işlemci değişik kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmobil -- 3 Temmuz 2019; 0:39:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    merak edip gta 5 - bf1 - Metro Exodus oyunlarını kurup denedim böyle bir problem yaşamadım sanırım oyunla ilgili bir problem var değerli yorumlarınız için teşekkür ederim sorunun kaynağını buldum sonunda
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    hocam peki 2600x 2k da rtx 2070 e drop yaptırır mı ne dersiniz ?
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Hocam BDO oyununu ciddi ciddi severek oynuyorsanız. Size tavsiye İNTEL işlemciye geçmeniz yönündedir. AMD gidipte sadece BDO özel pact hazırlayacağını pek düşünmüyorum. Anca şikayetler üzerine belki yayınlayabilir. Çünkü ben çok bekledim ama değişen birşey olmadı. Sorununuz ekran kartı ile değil. İşlemci ile alakalıdır. İşlemci anlık bir şekilde nedense kendini düşürüyor. Oyunda fps iyiyken arada bir sürekli anlık böyle oyun kitleniyor gibi oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.