Şimdi Ara

100mbps pakette wireless hızım rezalet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofearl


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratai


    quote:

    Orijinalden alıntı: nofearl


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratai

    quote:

    Orijinalden alıntı: tutankenshta

    sen bu kafayla çok yaşamazsın güneşten gelen radyasyon bile o cihazlardan gelen radyasyondan fazla hatta chernobil hala sızıntı yapıyordu sen onu umursama routerlara tak... avrupanın ortasından geçen radyasyonlu toz bulutunu ilk farkeden gibisin...

    Gunesten yeryuzune gelen radyasonun, 1000mw routerden daha fazla radyason ilettigini kanitla yada bi sus artik. Gizliden gizliden laf sokmaya calisiyorsun ama yeter. Bu kadar merakliysan git evinin catisina baz istasyonu taktir bol bol radyasonu icine cek, son kalan beyin hucrelerine iyi gelir belki.

    Yeryuzune diyorum bak uzay bosluguna degil yeryuzune! Daha dunyanin manyetik kalkani nedir bilmeyen adam gunes radyasonu ile kiyaslama yapiyor pes!

    Güneş, açık hava, deniz seviyesi 1KW/m2
    https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_irradiance

    wifi, 20-200mW, anten dibi, 1 metre mesafede en fazla 15mw/m2, 1.5 metre mesafede 6mW/m2

    ne etti simdi 1000000/15 cok biliyorsun hesaplarsin

    ha isterse 1W taksin, Inverse Square Law bagli oldugu icin 3.5 metre mesafede 6mW/m2 eder yaklasik.



    Solar irraditon ile wireless cihazdan yayılan elektromanyetik dalga bir değil. Bunu sende biliyorsun ama olsun, en azından kaynak gösteriyorsun kafadan sallamıyorsun.
    Her ne kadar cep telefonu (farklı frekans, aynı cins radyason) sağlığa zararlı değil densede, ondada uygulanan limitler var biliyorsun.
    Wireless routerlardada ülkelere göre değişmekle birlikte belirli bir dbM limiti var. Sağlığa hiç bir zararı olmasa o limitler o kadar düşük olmazdı.
    Sağlığa sıfır zararı olsaydı baz istasyonları güçleri öyle 1-2 watt ile sınırlanmaz, 10w - 50w verirlerdi mehteri. Ama sınır var. Niye? Teknoloji mi yetmiyor? Yoo?

    Hatta ülkemizdeki baz istasyonlar Avrupa sınırının bile çok altında çalıştırılıyor. Binlerce akademik araştırma var elektromanyetik radyasonun insan sağlı üzerine zararı hakkında. Bir sürüde karşıt makale var tabi lobicilerin para verdiği bilim insanlarının yazdığı.

    Amerikada satılan routerlarda bu yüzden açık kaynak firmware yasaklamaya kadar gitti bu iş, millet 251 - 400 - 800 mw kullanmasın diye.

    Herşeyin fazlası zarar. 1000 mw tx gücünde router ile kaç senede kanser olursun orasını bilemem ama standart 40mw çıkış gücüne göre daha erken öldüreceği kesin

    1- kanser yapmaz. kaç senesi falan yok, kanser yapmaz. radyo, wifi, cep telefonu non-ionizing elektromanyetik radyasyon yayar, dokuya enerji/ısı etkisi olur. sabah programlarinda duyduklarini birak, kanser yaptigina dair en ufak veri vs yok.

    https://www.forbes.com/sites/quora/2016/05/19/a-radiation-oncologist-says-everything-you-need-to-hear-about-wifi-and-cancer-risk/

    2- wikipedia basligina bakip irraditon ile radiation alakasi yok demissin. güneş ışığı elektronik radyasyon içerir, dalga boyu farklidir ama ikisi de non-ionizing oldugu icin cokca karsilastirilir.

    3- 5ghz zaten 500mw cikti, yasal sınırlar butun cihazlar sorunsuz calissin diye var. ha 50w niye yok dersen, o cihaza kafa dayarsan beynini pisirir (ısı), ama gene kanser olmazin.

    4- sen kapa kullanma naparsan yap tabi. long-range wireless charging eli kulaginda, sen hala kanser vs sayikla.

    40mw wifiden bahsetmediğimi gene belirteyim, 400-800 hatta 1000mw lik wireless routerlardan bahsediyorum.

    Senin GSM şebekesi kanser yapmaz şeklinde vereceğin her 1 kaynağa karşılık, kanser yapar diyen en az 2 kaynak var. O konuda ne dersen de hiç bir şekilde kanser yapmadığını ispatlayamazsın, ispatlasan sana onlarca milyon dolar ödül verecek büyük bir sanayi var o işin arkasında.

    Wireless konusunda o kadar araştırma yok çünkü güç değerleri cep telefonu / baz istasyonuna göre çok daha düşük.

    Bazı uyanıklar var tabi evin her yerinde çeksin diye mtk / realtek çipli router alıp tx değerini kökleyen.

    5ghz de 500mw destekli satılan mainstream router yok. Amerika açık kaynaklı router satışını yasaklamış sen hala 500mw ya çıktı diyorsun, nerde çıktı bolivyada mı? :)
    Sen işin mühendislik kısmını hesaplama kısmını benden iyi biliyor olabilirsin, ancak router konusunda iyice araştırmadan atıp tutma derim :)




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.