Şimdi Ara

100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BİLGİNİZE VE DESTEĞİNİZE İHTİYACIM VAR..

    Merhabalar, mahalleme Türk Telekom Fiber alt yapı kurdu daha önce VDSL kullanıyordum ve Netspeed'in Speed Pro 75 paketinde bir gün dahi 73-74 Mbps hızın altını görmedim 2 hafta önce 100 Mbps Ultrafast paketine geçiş yaptım, Türktelekom ekibi gelip apartmanın girişine siyah fiber kutusunun kurulumunu gerçekleştirdi. 2 haftadır fiber kullanmaktayım ve kullandığım süreç boyunca internet hızım sabah 6-7 gibi 100'ün üzerinde fakat öğlen ve akşam saatlerinde hızım çok dalgalı ve değişken geçtiğimiz pazar 4 mbps hız testini gördüm, konu ile alakalı 2 haftadır sürekli netspeed müşteri hizmetleri ile görüşme halindeyim her şeyi denedik tüm testleri yaptık farklı ethernet kablosundan modem resetlerine kadar ama buna bir çözüm bulamadık. En son bugün bir teknoloji forumunda şu tarz bir yoruma denk geldim;

    "yani bunun pek çok sebebi olabilir, kapasite yetersizliği de bunlardan birisi. Masraftan kaçınmak için binadan binaya atlamalı sistem kurdularsa daha da sık yaşarsınız bu problemi. Normalde tek bir kıl fiber, GPON sisteminde 24 müşteriye hizmet vermesi gerekirken, atlamalı şekilde kurulduysa bu sistem 100-150 aboneye kadar çıkabilmekte. veri merkezindeki OLT'lerin kapasiteleri konusunda çok fazla bir bilgim yok ama 10-gpon kullanmadıklarını biliyorum, bu da her kıl fiber başına 2,5 gbps kapasite verildiği anlamına geliyor ve sizin durumunuzda 50 ve 100mbps aboneleri için dar boğaz oluşturuyor olabilir. Açıkçası durum böyleyse BTK'ya şikayet etmek dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Durumu kontrol etmek için bina altındaki sonlandırma kutusuna bakın, eğer 2 yada daha fazla fiber kablo giriyorsa BTK'ya şikayet edin direk, kısa zamanda çözeceklerdir sorununuzu."


    Tüm detayları görsel olarak paylaştım öncelikle beyaz kutu benim 3 apartman ilerisindeki apartmanın duvarına konuldu mesafem en fazla 40 metre "türk telekom kanalizasyonu o apartmanın önünde".

    Bu konulan beyaz kutu fiber sonlandırma kutusu mu oluyor?

    ve bu kutudan en fazla kaç apartmanın içine siyah fiber kutusu konulabilir?

    Benim apartmanımın içerisine giriş katına koydukları siyah fiber kutusuna o beyaz kutudan ince siyah kablo ile bağlantı sağlanıyor bu şekilde yapılması doğru mu? Beyaz kutuda belki 20 den fazla bana gelen siyah kablodan var resimlerde de göreceksiniz hepsini toplamışlar bir araya, internette araştırdığım da bina içi siyah fiber kutusuna turuncu kalın kablo ile bağlantı yapıldığını gördüm benim o beyaz kutudan gelen kablo incecik siyah bir kablo.

    Bir terslik varsa konuyu Netspeed ile detaylı görüştükten sonra yine sonuç alamazsam BTK'ya şikayet etmeyi düşünüyorum.. öncelikle sizden alacağım net ve emin cevaplar sonrası.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu


    100 Mbps Ultrafast Fiber Paketi Hız Sorunu







  • Çok yüksek olasılıkla sorun Netspeed kaynaklıdır. GPON kurulumu ile geçiş yaptığınız santralde Netspeed'in kapasitesi yetersizdir ve yoğun saatlerde patlıyordur. Sorunun Telekomun kurduğu GPON'dan kaynaklı olduğunu hiç sanmıyorum, beyaz/siyah veya turuncu kablo olması iyi veya kötü bir kurulum olduğuna işaret etmez. Binanın içine kalın turuncu kablo gelse bile çoğu zaman içindeki tek kıl fiber split edilip dairelere dağıtılıyor. Turuncu kablo yeraltından girişlerde kullanılıyor, sizdeki siyah kablo drop kablo diye geçiyor ve dış hattan gönderilmek için üretiliyor. Kalite/hız/kapasite ile hiç alakası yok.


    OLT portlarını hesaplayarak split ediyor olmalılar, kafalarına göre hadi şunu 100 kişiye bölelim diyeceklerini hiç sanmıyorum. Binanızda bu altyapıdan internet kullananlar varsa onlarda sorun var mı diye kontrol edebilirsiniz. Öncelikle Netspeed'te arayın problemi, eğer karşınızda sorunu anlayabilecek bir muhatap bulabilirseniz...





  • @AirDroid Teşekkürler değerli vaktinizi ayırdığınız için konu ile alakalı Teknik Servis yönlendirmesi yapacağını söyledi Netspeed bu arada bu sabah yine hız testi yaptım ve sonuç;


    Muhtemelen sizin dediğiniz gibi akşam saatlerinde yoğun kullandım da Netspeed tarafından bir sıkıntı çıkıyor, dün akşam müşteri hizmetleri ile görüşmem de bana yoğun saatler de hız düşürmesi oluyor türk telekom tarafından denildi bugün de az önce türk telekom ile görüştüm konuyu "yanlış bilgi verilmiş, biz kesinlikle böyle bir müdahale de bulunmuyoruz netspeed için" denildi. ve 100 mbpslik fiber pakette 20-30 mbpslere düşmenizde imkansız normalde diye bilgi verildi. Fakat 100 mbpslik pakette 100 ün üzerini de görmeniz imkansız diye bilgi verildi.. İnterneti en yoğun hafta sonu ve akşamları kullanıyorum bu saatler de bu şekilde dalgalı ve kararsız bir internet kullanacaksam benim için bir anlam teşkil etmiyor, eğer netspeed bu konuya bir çözüm bulamazsa farklı bir firmaya geçiş yapmaktan başka çare kalmıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.