Şimdi Ara

100 mbps bağlantıya traffic shaping yapabilecek router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 100 Mbps down 4 Mbps up bağlantım var. Twitch'den yayın yapmak istiyorum ama yayını başlattığım anda pingim 70-80 ms artıyor. Bunun nedeninin bufferbloat olduğunu öğrendim. EdgeRouter X ve benzeri routerların traffic shaping yaparak bu sorunu aştığını buldum. Biraz araştırdım ama bu tarz routerları Türkiye'de satan pek bir yer bulamadım. Amazon'a baktım o da göndermiyor. Nerden bulabilirim?



  • Amazon'da 120 dolara kaliteli vardı shaping yapan. TR'de varda bütçeye bağlı
  • Rt-ac86u kullanıyorum bufferfloat A+ bende hemde kablosuz olarak öneririm AliExpress üzerinde de arkasına soğutucu alırsanız uzak mesafede dahil problem yaşamıyor hatta evde 6-7 cihaz aktif olarak kullansın interneti bufferfloat yine A+ upload 5mbit alt yapıda önemli fakat yogun bir alt yapı varsa sen kendi ağını gecikmesiz göndersende ısp tarafından gecikmeye uğraya bilirsin haberin olsun http://www.dslreports.com bu siteden bufferfloata bakabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 13 Haziran 2018; 6:55:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Altyapı olarak FTTH var, yoğunluk falan sorun değil. O siteye baktım biliyorum. Fakat fazla pahalıymış o modem. EdgeRouter ER-X alınabiliyor 450-500 TL'ye. Wifi'ya ihtiyacım yok, sadece traffic shaping yapsın yeter.
  • Öyle ise ddwrt filan destekliyorsa kurulum yapsanız yeter

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazondan TM AC1900 alıp tomato firmware kurabılırsın 350 tl gibi bir fiyatı var donanım olarak rt ac68u ama yazılım olarak farklı o yüzden fiyat olarak ucuz

    https://www.amazon.com/gp/product/B075GYWPCJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2L5ZNQ7MRVUTW&psc=1
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum ddwrt desteklediğini. Türk telekomun verdiği routerı kullanıyorum, modeli: Tilgin HG2331.
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    100 Mbps hızlarda Smart Queue yapabiliyor mu bahsettiğiniz firmware ve router?
  • Bufferbloat bende de var biri giriyor internete ping oluyor 500-1000. Çok sıkıntılı sitelere girmezse 100-120 civarı ama indirme yapılırsa mahvoluyor internet. Sözde geçiremiyorsun kimseye.
  • Bant yeterli olmuyor qos yeterince iyi değil demektir manuel olarak indirme yükleme sınırını belirleyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Bant yeterli olmuyor qos yeterince iyi değil demektir manuel olarak indirme yükleme sınırını belirleyin
    nasıl yapacagım? netcut kullandım deneme süresi bitti. paypal oldugundan alınmıyor.
  • Modemde yada yönlendiricinin(router) arayüzünde QoS diye yazması lazım orada aktif mi değil mi kontrol edin aktif hale getirin otomatik yeterice verimli değilse manuele getirin ve servis sağlayıcınızdan aldığınız maksimum indirme ve yükleme sınırlarını yazınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Router bu sorununu çözmez. Bu olayı denedim. 35mbps down 3mbps up bağlantılı modemimde aktif download yaparken pingde artış olmadı fakat youtube video yüklemeyi denediğimde oynanmayacak kadar artış oluyor pinge. Bunun 2 çözümü var ya upload hızını arttırtacaksın bir şekilde ya da yayın yaptığın progamın ayarlarından bitrate düşüreceksin. csgo nun saniyede 64kb veri akışı yaptığını düşünürsek eğer 600kb/s desek uploadına bitratai programa 500-450 aralarında gir. Gerçek sonucu deneyerek daha iyi öğrenirsin. Bu bitrate ile çok rahat 720p yayın yaparsın diye düşünüyorum.
  • berkeozkn kullanıcısına yanıt
    Düzeltme yapıyorum uploadına 4 yazmışsın ayarlara 400-450 arası bir bitrate girmeni öneririm. Ama kesin sonucu deneyerek öğren. Down hızı ise problem teşkil etmiyor orada bir darboğaz olma durumu yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkeozkn

    Düzeltme yapıyorum uploadına 4 yazmışsın ayarlara 400-450 arası bir bitrate girmeni öneririm. Ama kesin sonucu deneyerek öğren. Down hızı ise problem teşkil etmiyor orada bir darboğaz olma durumu yok.
    Bu tam olarak bufferbloat'mu oluyor? Kaynağı nedir? Bazı insanlar görüyorum diyorlarki arkada torrent indiriyorum cs go oynuyorum 60-70 ping. ulan hiçbişey açık değilken 110 alıyorum.. sonuçta torrent maximum kullanmaya çalışır hızı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Modemde yada yönlendiricinin(router) arayüzünde QoS diye yazması lazım orada aktif mi değil mi kontrol edin aktif hale getirin otomatik yeterice verimli değilse manuele getirin ve servis sağlayıcınızdan aldığınız maksimum indirme ve yükleme sınırlarını yazınız.
    QoS var ama manuel olarak. Ondada %5 falan vermezsen karşı tarafa verimli olmaz diyorlar oda zaten süründürüyor 4000 kbps ve 600 kbps şeklinde down-up'larım
  • Upload düşük qos ile uploadı en verimli şekilde kullanabilirsiniz.Bilgisayarda ağ kısmında qos ayarını açıp kullanmanızı öneririm.Nerden nasıldı hatırlamıyorum.Ama daha hızlı upload ihtiyacınız var.600 ile işler zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternet ne zaman ki sınırlarına ulaşır o zaman başlar pingler tavan yapmaya. Torrent açıkken 60 70 ping alıyordur ama o an seed yapmıyordur torrente ya da sınır koymuştur-internetin sınırlarına ulaşamamıştır. Torrent açıkken zaten oyuna girmeyin. Durdurun aktif torrentleri öyle girin. Torrent açıkken diyenin de aklından şüphe edin. Online oyun oynarken arkada indirme yapmayın etmeyin gerek yok böyle şeylere. Eğer modeminiz çok dandikse router almak yerine direkt yeni bir modem alın. İşinizi görür. Ama siz durup dururken 100 ping alıyorum diyorsanız ortada başka bir problem var demek. Muhtemelen modeminiz dandirik olabilir. Ya da virüs bulaşmış olabilir sizin ya da internete bağlı birinin cihazına. Altyapıyla alakalı bir problem de olabilir. Pek çok sorun olabilir şuan teker teker kontrol etmek lazım hepsini. Ama siz yayın yaparken 100 görüyorsanız ve dediğim gibi bitrate ayarı çekmediyseniz modemi suçlamayın boşuna. Torrenten bir farkı kalmıyor durumun. Siz ayar çekmezseniz yayına 100 ping az bile. Bol bol loss verirsiniz oynanmaz oyun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.