Şimdi Ara

10 Yaşındaki Kız Kardeşimi Koleje Göndermeli Miyim? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam lisede gönderin. Ama altyapısını sağlam verin. Hangi alanda iyi ise sbs öncesi bir iki yıl özel ders alsın.

    Böylece ana derslerinde sıkıntı yaşamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maddi anlamda sıkıntınız yoksa gönderin derim ben

    Ama göndereceksiniz yerel ve eğitimi kaliteli olan bir Koleje gönderin. Doğa koleji tarzı yerlerde hocalara öğrenciye karışma iznini pek vermiyorlar. Şımarık öğrenciler yetişiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni liseyi bitirmiş biri olarak diyorum ki kesinlikle göndermeyin devlet okulundada yapar yapıcaksa kolejlerdeki çocuklar hep şımarık karakteri bozulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 12 sene kolejde okudum. Artısı sadece dersler olmuyor. Yani her konudaki düşünceniz daha geniş ve daha dogru oluyor. Bence fikirleri oturmamisken gonderin koleje

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben Anaokulundan lise 2 ye kadar ozelde okudum lise 2 de devkete gectimsikdi seneye uniyide ozel okuycam devlet okullari cop+les

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sochic

    Hocam ben Anaokulundan lise 2 ye kadar ozelde okudum lise 2 de devkete gectimsikdi seneye uniyide ozel okuycam devlet okullari cop+les

    Neden beğenmediğinizide yazarsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sende ne biçim kafa var ? Ne biçim bir genelleme bu ? Doğuda mı okuyorsun Hakkarida Mardinde uyuşturucuymuş fuhuşmuş İstanbuldaki hangi doğru düzgün semtde ( Esenyurt filan hariç) uyuşturucu işi var fuhuş işi var çocuklar pavyona mı gidiyor
    Çok yalnış bir kafadasınız, ben devlet okuluna gittim hiçbir kötü ortam yoktu sizin içinizde kötülük varsa 1000 kısılık okulda 2-3 kotu arkadas bulursunuz yemedığınız halt kalmaz ama okula okumak amaçlı gidiyorsanız hiçbirşey olmaz. Ortam falan iyi ama tek of be dediğim konu benim 6 da ortalamam 90 - 7 de 94 dü keşke ailem zorlayıp 6-7-8 de özele yollasaydı 99-100 ortalamam olsaydı dönem sonu şimdi gittiğim lisenin 5-6 puan üstüne giderdim ama hayırlısı...




  • Hock ben size söylüyorum 6-7-8 de yollayın yılsonu notları 99-100 gelsin teogda çok ama çok büyük bir katkı olur 4-5 de boş iş gerçekten açıklayayım. Çok varoş bir semtde değilseniz ortalama bir sınıf 30 kişi olur, 8-10 u tembel olur 20 kişi ders işlenmiş gibi olur bence yeter. Ben oğlumu 5 de özele yollamak gibi bir hata ettim zaten notları 95 falandı 99 geldi o sene neden bedavadan not veriliyor, hadi verilsin ama 4-5 de amacı yok o notların 7. sınıf olsa neyse.

    Eğerki çocugun içinde yoksa haftada 900 saat ingilizce eğitimi görse birşeye yaramaz kardeşiniz zeki ise ingilizce kursuna yollarsınız olur biter özel okuldan daha kral öğrenir hemde cebinize para kalır yine ona spor aktiviteleri fılan yaparsınız orda gider. Size soruyorum 5. sınıfta eğitimde ne fark olabılır kolej ile devlet arasında okuyan çocuk heryerde okur siz aptal tembel birine kolejde 50 saat ders verin diğer parlak zeki çocuğa devletde 10 saat ders verin daha çok yararlı olur, yani özele siz sadece daha çok üstüne düşer diye yollayacaksanız bir fark yok cidden size üniversite sorusu çözdürmüyorlar 40 dk öğretmeni konuları anlatacak ödev vercek çocuklar evine gitcek olay bu.

    İngilizceyide kursla çözün bence hiç macera aramayın. Ama size son 2 şey söyleyeceğim evinizin çevresindeki devlet okulları çok varoşsa özele verin ama normal seviyede ıse fark etmez. 2. si ise kesinlikle 6-7-8 de imkan varsa lisede koleje verın hem not olarak zeki olsa bile çok daha iyi yerlere gelir. İyi geceler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • O dediğiniz kitaplar kullananlar için nimet gibi. He Ingilizce hem de genel kültür öğretiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Türkiyede kullanan görmedim, ingilizce okulda öğrenilmez kişisel görüşüm bu.
  • Çalışılırsa çok da güzel öğrenilir. Engish Plus serisinin hepsini işledik. 5 te 15 6 da 11 7 de 9 saat İngilizce dersi gördük ve derse önem verdim. Bu sayede şu an devlet okulundaki arkadaşlarımın lisede bilmem kaçıncı sınıfta gelecekleri seviyeyi ben bu zamanda katettim. 6. sınıfta okulda a2 seviye kitaplar işledik ama çalışmam sayesinde ket sınavında b1 alabildim. Bütün özel okullar iyi İngilizce vermeyebilir ama marka değeri olan çoğu okul etkili materyaller sayesinde çok güzel eğitim veriyor. Şimdi ben bu eğitimi görmeseydim o yaşımda "aa benim hemen İngilizce öğrenmem lazım çalışmaya başlayım" diye bir cümle kurmazdım. Okulda olunca ister istemez çalışıyorsun ve öğrencilerle rekabet oluyor öğretmenlerin baskısı vb. Herhangi bir kursa gitsem de bu kadar yararlı olmazdı. Benim dediğim kitap serisi ve diğer birçok kaliteli materyal birçok özel okulda kullanılıyor. Bu kitaplardan bir tanesini bile incelediniz mi ?


    (Tabii ki öğrencinin bu konuda istekli olması ve çalışması gerekir bilgililer kafasına kendiliğinden giremez)




  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Incelememiş olsam böyle bir yorum yapmazdım zaten. Cümlelerimi tekrar okuyun. Sizde öyle işledi diye her öğrencide aynı etkiyi göstermeyecek.
  • Altına "çalışan öğrenciler" mealinde bir parantez içi cümle yazmıştım tekrar bakın isterseniz. Hangilerini incelediniz?
  • bence dil ogrenmesi icin gonderin. fakat dikkat edin cok şımarık olabiliyor. lisede devleti öneririm. ozel liseler genellikle düşük puanli ogrenci aliyor puanina gore bir yere gitmesi daha dogru olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Hangi okulda okudunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    Bölgemizin iyi bir özel okulu . (Yalova)
  • Devlet üzerindeki Eğitim yükünü hafifletmek için ÖZel okul sistemini teşvik ediyor.
    Bu sebeple mümkün merrtebe Özel okulda çocuk okutulmasından yanayım.Bunun için illa çok para gerekmiyor.
    Her okulun Seviye tesbit sınvları oluyor (ocak-nisan arası).Onlara girip bursluluk kazanabilir iyi durumdaki çocuklar.
    Ben ilkokulları devlette okuttum 2 çocuğumu da, ama ortaokuldan itibaren özelden yanayım, burs murs okutmaya çalışıyorum.
    Kızım bu sene teog'a girdi,çok başarılı bir sonuç aldı.
    Robert,Alman vs burs vermedi,üsküdar amerikan %50 verdi ama kalanı karşılayamayacağımdan yazdırmadım (birde çok uzak bana)
    bakalım artık devlet okullarından hangisi kısmet olacak.
    İstek,okyanus, Florya ,Uğur koleji %100 burs veriyor ama bunları düşünmüyorum.İstanbul Erkek,Kabataş Erkek, GSL (puan yetmeyebilir)
    gibi bir okulu tercih ederim.Bahçeşehir,Bilfen verse %80-100 burs onlara gönderirim mesela.(lise için)

    Sözün özü kafası çalışan akıllı çocuğu gönderin koleje (burslu),harcatmayın devlet okullarında.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.