Şimdi Ara

10 Şubat Pazartesi başladık hayırlısıyla. Birkaç sorum var tecrübelilere.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün aleyküm arkadaşlar.
    Boyum 1.86 kilom 74. Dün mahalleden arkadaşla (o da 1.81 boy 60 kilo) spora başladık. Hoca dün hareketleri falan gösterdi. Setler halinde uyguladık fakat benim şöyle bi sorunum var. Birkaç tane spor aletinde boy nedeniyle sıkıntı yaşıyorum. Biri kanat kasını geliştirmede, diğeri ise arka kol kası geliştirmede kullanılıyormuş.
    Sol resimdeki hareketi yaparken dirsekler gövdenin yan kısımlarına yakın veya bitişik duracakmış, ben o hareketi yaparken dirseklerim yana doğru açılıyor ve hareketi yaparken belimi eğiyorum, kamburum çıkmış gibi duruyor.
    Sağ resimdeki hareketi yaparken de 2-3 tane yaptıktan sonra zorlanmasam da kamburum çıkmış gibi duruyor ve ağırlığı belime doğru yüklediğimi söylüyolar. Nasıl düzgün yapabilirim bu 2 hareketi?


    Ve şöyle bi sorum daha var: Sabah uyandığımda dirseklerimde bayağı bi ağrı vardı. Bugün tekrar gidip geldik, halen ağrılar var kollarımda. Normal midir?

     10 Şubat Pazartesi başladık hayırlısıyla. Birkaç sorum var tecrübelilere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tipik 1 Doksanbesli -- 12 Şubat 2014; 0:17:19 >







  • İlk hafta ağrı biraz fazla oluyor hamlıktan dolayı bana da oldu sonra geçti.Hareketlerin isimlerini yazıp vermiştir hoca sana , onları youtubeda arat nasıl yapıldığını gösteriyor.
    2. hareket lat pull down heralde.Lat pull down diye arattıgında youtubeda nasıl yaptıgını gösteren videolar göreceksin.Diğer hareket için de ismini yazarak bulursun youtubeda.
  • Boyunla ilgili bir sorun oldugunu sanmiyorum, hemen hemen ayni boydasin benimle 4 senedir boyle bir sorun yasamadim hic bir spor salonunda. Bana kalirsa setlere agir girdiginden dolayi kaynaklaniyor. Eger yeni basladiysan agirliklari hafif tut, tekrarlari arttir, daha duzgun yaptigini goruceksin. Zaten ne yapman gerektigini kendin soyluyorsun:

    1- Kollar ve dirsek vucuda yapisik.
    2- Kalca cikik ve hep dik durman gerek.
  • Yeni başladıysa orta ağırlıkla çalış. Sırt hareketlerinde her zaman göğüsün dışarıda olsun ve belini kavisli tut, o formu bozmamaya çalış yoksa beline vurur :D
  • Yeni başladıysan soldaki hareketi geç. Sana yaramaz. Gereksiz zaman kaybı.

    Sağdaki harekette kürek kemiklerinin arasında bir portakal tutmaya çalıştığını düşün. Yani kürek kemiklerini birbirine olabildiğince yaklaştıracaksın harekete başlamadan. Ayn zamanda dirseklerini kilitlediğini düşün, kolunun dirsekten aşağısının sadece bir sopa olduğunu varsay. Oradan kesinlikle güç aktarımı olmayacak. Hareketi yaparken sırt kaslarına konsantre ol, kuvveti oradan alacaksın. Pazuların ve omuzların da devreye girecek ama asıl yük sırtta olmak zorunda.

    Göbeğine kadar indirmeye çalışma sakın. Göğsünün üst kısmına kadar inecek. Yukarıdan aşağıya dik bir şekilde indireceksin ve çok hafif arkaya kaykılacaksın. Ama gerçekten çok az kaykılacaksın, 10-15 derece civarı. Hareket yukarıdan aşağı dik olacak çapraz değil.

    Şu arkadaşı bir izle, doğrusunu ve muhtemel hataları gösteriyor:http://www.youtube.com/watch?v=XZbJ8912hQU




  • Agirliklari yukseltmeyi birak simdilik. Ilk baslarda hem vucudun ısinsin. Hem de hareketleri ogren nizami yapmaya calis. 1 faydasini gorceksen 2 faydasini gorursun hareketi dogru yapmakla. Hareketi nasil yapacagini burdan gosteremem. Bir de hangi hareketin hangi kasi calistirdigini ogren ona gore o kas a gore yap hareketini.
    Mesela dumbell pullover hareketini kanat sanan arkadas vardi benim, adam gogusu de kasiyormus hareketi yaparken sirti da. Ogrendikten sonra geciyor tabi bu olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.