Şimdi Ara

10 gün kapalı kalan bilgisayarda açılmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen hafta tatil yaptığım için bilgisayarımı evde bıraktım ve tüm güç kablolarını prizden çıkardım. Fakat bugün bilgisayarı çalıştırmayı başaramadım.

    Bilgisayarım yaklaşık 6 senelik. Tüm fişleri takmama ve kasanın önündeki güç düğmesine basmama rağmen bilgisayar herhangi bir tepki vermiyor.

    İlk başta Güç kaynağından şüphelenmiştim ama elektriği açınca anakartın üzerinde yeşil bir ışık yanıyor. Bios pilini çıkartıp tekrar taktım ama değişen birşey yok. Anakarta elektrik geliyor eminim, zcaba sorun bios pilinden kaynaklanıyor olabilir mi?

    Çok acil çözüme ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.



  • Arkadaşım, söylediğine göre bilgisayarın oldukça eski. Tahminim senin problemin oksitlenme sorunu. Bilgisayarının kapağunı aç, kartlar da dahil, bütün soket ve fişleri çıkarıp yeniden tak. Dediğim gibi ana kartına takılı kartların varsa onları da çıkar yeniden tak. HD ve CD sürücülerin hem enerji hemde data kablolarını hepsini çıkar tak. Eğer elektronik bir arıza yoksa sistemin çalışacaktır.
    Kolay gelsin...
  • Anakart üzerindeki statik elektriği topraklama yoluyla boşalt...
  • dostum anakartının üzerindeki saat pilini değiştir.
  • Anakartım ve Power supply ım yanmış.bilgisayarı bir arkadaşa bıraktım başka yanan parçalar varmı araştıracak.
    Yorumlarınız için teşekkürler
  • İlk başta güç kaynağından şüphelenmiştim ama elektriği açınca anakartın üzerinde yeşil bir ışık yanıyor. Bios pilini çıkartıp tekrar taktım ama değişen birşey yok. Anakarta elektrik geliyor eminim, zcaba sorun bios pilinden kaynaklanıyor olabilir mi?

    Açıklamalar ve sonuç arasındaki çelişkiler beni tatmin etmedi. Ana kartın ve power suply'ın yandığını söyleyen kişinin bu konudaki kariyeri ne düzeyde bilmiyorum. Ama ben tatmin olmadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.