Şimdi Ara

1 tblık diskler ve fazla dosya sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam, 1tblık harici diskiniz var diyelim. bu diske atıyorum 1 milyon dosya kopyalayınca ya da 800.000 sorun çıkar mı? dosyaların bozulması v.b gibi (tabii ki hepsi tek klasör de olmayacak) klasör sayısı da çok olacak



  • Hiç bir sorun olmaz..Dosya sistemine göre değişir ama FAT yada NTFS gibi
  • Sene 1990, Üniversite 1. sınıftayım. Malum, o zamanlar HDD yok. 5.25" disketlerle açıp kullanıyoruz bilgisayarları. Birgün virüs gibi birşey bulaşmış diskete, daha doğrusu bilmediğim bir dosyayı çalıştırmıştım disketten. 0 byte'lık sayısız dosya üreterek random isimlerle diskete yazmıştı. Aslında disket boş gibi görünüyordu, ama adres satırı 0 bytelık boş dosyalarla doldurulduğundan diskete hiç birşey kopyalanamıyordu.

    Demek istediğim, disklerin dosya isimleri için ayrılmış bir alan var, burada sadece dosyaların isimleri ve disk üzerindeki yerleşim koordinatları tutuluyor. Bu kısımın da belli bir kapasitesi var, ama yukarıdaki gibi istisnai durumlar dışında adres bölgesini doldurmak pratik anlamda mümkün değil sanırım.

    Teknik bilgisi daha iyi olan arkadaşlardan açıklayıcı bilgi bekliyoruz.
  • 1 terabaytlık bir harddisk yapıyorlarsa beş yüz bin dosya kopyalnsın diye yapılmıyordur herhalde, bence bir problem çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.