Şimdi Ara

1 kasımdan sonra yurtdısından en fazla 1 telefon getirme sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 1 kasımdan sonra malum bir kişi en fazla 1 telefon getirebilecek. 3 yılda 1.

    Şimdi amcam bana anneme babama yurtdısından sıfır iphone getirmek istiyor. Onu büyük valizin içine koyup etrafını iyice bezle sarıp havalanında x raydan geçince koskoca valizi açacaklar mı? Daha once yani 2 yıl boyunca bizim enişte valize 3 telefon koyup getirdi havalanında sorun cıkmadı. Şimdi ne değişcek?

    telefonları folyoyamı saracaz x rayda gözükmemesi için



  • telefonu ülkeye soksa bile telefonun imei numarası kayıt edilmediği için hat çalışmaz. wifiye bağlayıp tablet gibi kullanırsın. simkart işlev görmez.


    böyle yapmalarının sebebi telefondan aldıkları kol böreği vergiyi almak istiyorlar. sen yurtdışından aldığında o vergiyi alamıyorlar. amaç o.

  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    o dediğin şey olmaz . Önceki cihazlarında kapanması gerek tümden kapatır ozaman süre tanımaz. tespit edilmediği sürece bilemez
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt

    hocam siz anlamadınız olayı snaırım

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    yurtıcıne girdiğii an 365 pasaporta süre tanınıyor 120 gün kullanım hakkı tanıyor . arkadasta tespit edilmese bile tümden kapanır diyor
  • uyguna_iphone kullanıcısına yanıt

    tüm türkiye içindeki telefonların imei numarası kayıtlı zaten sistemde.

    o yüzden tüm telefonlar çalışıyor.


    eğer yeni telefon getirirsen yurtdışından, onu da kayıt ettirmen gerekiyor.

    kayıt ettirmezsen ortalama 15 gün çalışıyor tam hatırlamıyorum süreyi 1 ay da olabilir sonra hat çekmemeye başlıyor. telefon çalışıyor ama hat çekmemeye başlıyor. o durumda telefonun wifi den internete bağlanarak çalışabilir sadece.


    telefonu yurtdışından yeni gelmiş bir kişi vergisini ödeyerek pasaportuna kaydettirebilir ama limit koymuşlar işte.

  • ben yurtdışından türkiyeye telefon getirmiyorum. türkiyeden alıyorum. yurtdışından getirip onu kaydettir falan daha zor..

    ver 5bin lira sıradan bişey al olsun bitsin. iphone a gerek yok mekik mi kaldırıcan

  • Dostum sistem şu şekilde olacak. Diyelim ki 3 tane telefon getirdi. Bu telefonlar giriş-çıkış yapan kişinin e-devleti üzerinden giriş çıkış bilgileri kontrol edilerek kayıt yapılabilecek. 3 telefondan 1'ini kayıt yaptırdı diyelim. Geriye kalan 2 telefon için kayıt yapamaz. Ama sen yapabilirsin. Ancak yapman için ise senin de son 3 ay içinde yurtdışı giriş çıkış kaydın olması lazım. Aksi taktirde e-devlette bir sonraki aşamaya geçemezsin. Bu koşulları sağlarsan parasını ödeyip kayıt yapabilirsin. Yurda giriş-çıkış kaydı sahibi ile sim kartı sahibinin aynı olması zorunluluğu da geleceği için başka birinin giriş-çıkış bilgilerini kullansan bile o kişi adına hat çıkartılması ve o kişinin buna izin vermesi vs gerekecek. Çoğu akraba vs o topa girmez.


    Kısacası: telefonda kullanılacak hattın son 3 ayda giriş-çıkış yapan kişi adına kayıtlı olması lazım. 3 yılda 1 kez bu şekilde kayıt yapabilecek. 3 tane telefon getirebilir ancak 1 ini kayıt edebilir. Diğer ikisini de kayıt etmek istiyorsan. Bulgaristan ya da Gürcistan vs. günü birlik giriş-çıkış yapman gerekli ki o zaman kendi adına kayıtlı hat kullanabilesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 24 Ekim 2022; 17:40:49 >




  • Yenminle ülke sınırları bu şekilde arasaydı ülkeye suri Afgan paki doluşamazdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.