Şimdi Ara

1'İNCİ ZH. TUG. K.LIĞI İSTANBUL HADIMKÖY varmı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
52.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkeze selam arkadaşlar cumartesi görüşürüz hep beraber inşallah
  • TERTİPLER HADİ HAYIRLI OLSUN. BENDE YARIN AKŞAM BİNECEM CUMARTESİ 11-12 GİBİ ORDA OLACAM KONYADAN BİNECEM.

    924**
    Adı ve Soyadı RECEP MEHMET DİRİCAN
    Baba Adı
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'İNCİ ZH. TUG. K.LIĞI ÇAKMAKLI/ÇATALCA HADIMKÖY İSTANBUL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diricans_RM -- 10 Aralık 2009; 9:27:28 >
  • ARKADASLAR BURADA ASKERLIGINI YAPMIS OLAN ARKADASLARDAN BILGI ALABILEN VAR MI??? NEDIR NELER YAPMALIYIZ NERELERE DIKKAT ETMELIYIZ PAYLASBILEN OLURSA COK IYI OLACAK
  • ben hadımköye yakın bir yerde yaşıyorum ulaşım konusunda bilgi vereyim isterseniz

    hava alanından gelenler havaalanında indikten sonra varsa servisle ya da taksiyle 5 dk mesafede sefaköye çıksınlar oradan hadımköye giden iveco minübüsler var onlara binerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu arada hadımköy istanbulun dışıdır haberiniz ola
  • Arkadaşlar hayırlı olsun. Ben 323 KD askerliğimi bu tugayda yaptım. Sorularınız varsa hatırladığım kadarıyla cevap vermeye çalışırım.
  • burası askerlik için nasıldır. tuzla piyade okulu kötü olduğunu duydum tuzlaya göre nası burası
  • SEF PM ATTIM
  • Arkadaşlar Tugay ile ilgili daha önceki mesajlarımda bilgi verdim. Önce bir okuyun. Merak ettiklerinizi sorun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    burası askerlik için nasıldır. tuzla piyade okulu kötü olduğunu duydum tuzlaya göre nası burası


    Tuzla piyade okulunu bilmiyorum. Bir değerlendirme yapamıycam malesef.
  • SEF;
    1- 1. ZIRHLI TUGAY K KLIGI DIYOR.. BU DEMEK MI KI BIZ TUGAYDA USTALIGIMIZI YAPACAGIZ YOKSA DAGITIM OALCAK MI? BU DAGITIM ICSEL MI OLACAK ISTANBULDA DIGER YERLERE DE OLABILECEK MI??
    2- EVCI DURUMU NASILDI?? BENIM ISTANBULDA AILEM VS HAFTA SONLARI CIKMA SANSIM NEDIR NE YAPMAM GEREKIR?
    3- GENEL TAVSIYLELERIN NEDIR SOYLE BANYO EDIN SUNU YAPIN BUNA DIKKAT EDIN SEKLINDE?

    SIMDLIK BUNLARA CEVAP VEREBLIRSEN COK SEVABA GIRECEKSIN..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    burası askerlik için nasıldır. tuzla piyade okulu kötü olduğunu duydum tuzlaya göre nası burası




    dostum sınava tuzlada girdim ordaki izlenimlerim askerler rahattı ama komutanlar disipline takmış gibiydiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeffrey

    SEF;
    1- 1. ZIRHLI TUGAY K KLIGI DIYOR.. BU DEMEK MI KI BIZ TUGAYDA USTALIGIMIZI YAPACAGIZ YOKSA DAGITIM OALCAK MI? BU DAGITIM ICSEL MI OLACAK ISTANBULDA DIGER YERLERE DE OLABILECEK MI??
    2- EVCI DURUMU NASILDI?? BENIM ISTANBULDA AILEM VS HAFTA SONLARI CIKMA SANSIM NEDIR NE YAPMAM GEREKIR?
    3- GENEL TAVSIYLELERIN NEDIR SOYLE BANYO EDIN SUNU YAPIN BUNA DIKKAT EDIN SEKLINDE?

    SIMDLIK BUNLARA CEVAP VEREBLIRSEN COK SEVABA GIRECEKSIN..


    1- Tugay bünyesinde kışlalar bulunmakta. Acemi eğitimi biz 76 kişi 323 kd lerde sadece Sancaktepe kışlasında olmuştu. Bizden sonraki 325 kd ler 190 kişi idi ve Dumlupınar, Sancaktepe, Akpınar Kışlalarında gerçekleşmişti acemilikleri.
    Ustalığınız aynı kışlada da devam edebilir yada diğer kışlalar ihtiyaca göre gönderilebilirsiniz. Ben yolun bir yanındaki Sancaktepe kışlasında acemilik yaptıktan sonra yolun karşısındaki Dumlupınar kışlasına dağıtımla usta birliğine geçtim. Dağıtım şöyle ki; her kışlada 1 inci zh tug kom lıgına bağlı komutanlıklar vardır. Örneğin Dumlupınar Kışlası "Lojistik destek" komutanlığıdır. Sancaktepe Mekanize Piyade Komutanlığıdır. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Acemilikten sonra dağıtımınız bu şekilde olacaktır. Ben Dumlupınar Kışlası yani Lojistik Destek Komutanlığı Hizmet takım ına verildim. Tabi Merkeze geçtim komutan emriyle o ayrı.
    Özet olarak dağıtım Tugay kışlalarına yapılıyordu biz varken. Tugay merkez kışlası daha güzel tabi.

    2-Evci acemilikte olmuyor. Acemilikte 1 ay boyunca çarşı izni evci izni olmaz. Evci izni dağıtımdan sonra olur. Evci izni için askerin anne, baba, evli abi abla, yani birinci dereceden yakını gelip imza atması gerekiyor.

    3- Genel tavsiye derken askerlik anlatılmaz yaşanır derler ya, oyle bir durum söz konusu.
    Banyo evdeki gibi değildir. Her kışlada farklı olabiliyor. Şunu söyleyeyim size, acemilikte banyoya belli saatlerde topluca gidiliyordu. Mesela Sancaktepe de uygun adımda gitmiştik biz :) Kabinler var 10 dk da halletmen gerekiyor herşeyi. Dumlupınarda hamam tarzıydı. Şortla falan tasla su döküp yıkandım bir süre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner468


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    burası askerlik için nasıldır. tuzla piyade okulu kötü olduğunu duydum tuzlaya göre nası burası




    dostum sınava tuzlada girdim ordaki izlenimlerim askerler rahattı ama komutanlar disipline takmış gibiydiler


    Askerlik disiplindir. Zaten askere gelen insanları zorlanmasına sebep olan da disiplindir. Sivildeki alışanlıklar kışladan içeride sizi zorlayacaktır. Bu da doğal bir durumdur.
  • senın evcı cıkan tanıdıkların var mıydı???

    ayrıca hırsızlık vs cok oluyor muydu??? ozellıkle sancaktepe ıcın cıkabılecek en kotu yerlerden bırı dıyorlar ne dersın?? tuzla pıyade bıle cok ıyıymıs ordan..

    ınan kı her tavsıyen bızım ıcın life saver olacaktır.....
  • Jeffrey
    Benim ailem sadece yemin töreninde geldiler, cumartesi pazar evci iznine çıkabildim bu sayede. Ancak ailesi gelmeyen arkadaşlar evci izni yerine çarşı iznine çıktılar.
    Evci tanıdık derken, anne, baba, evli abi abla oluyor tanıdıklar :) Bunlar haricindeki yakınlarınız izin alamazlar. İstisnai durumlar da olmuyor değil, komutanın inisiyatifiyle de teyze amcaya izin verebilirler.

    Hırsızlık oluyor olmaz mı ? :) Düşünün bir odada her çeşit insandan var. Sizin traş makinenizi seven biri kendisinin olmasını isterse napar? :) Dikkkat ediniz.

    Ben de sizin gibi duyumlar almıştım, burası kötü şurası iyi şeklinde askerden önce. Psikolojik olarak bir rahatlamanız lazım aslında. Hep kötü düşünmeyiniz. Ben orada askerlik yaptım ve şuan bilgisayarımın başında size tavsiyelerde bulunuyorum. Anlıyacağınız, bitiyor askerlik, sayılı gün.
  • Sanırım bir bölgenin iyi olması o dönem de gelen askerlerin iyi niyetli yada kötü huylu olması ile alakalı 1 2 sene önce kötü ise şimdide devam edecek die bir durum yoktur. Diye düşünüyorum.
  • yok mu baska tavsıye??? suna dıkkat bunu mutlaka hemen yapın surdan uzak durun????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    Sanırım bir bölgenin iyi olması o dönem de gelen askerlerin iyi niyetli yada kötü huylu olması ile alakalı 1 2 sene önce kötü ise şimdide devam edecek die bir durum yoktur. Diye düşünüyorum.


    Ben oradayken yollar asfaltlanmıştı. Benden önce heryer çamurmuş. Bu neye sebep olcaktı, 2 metre yürü bot yıka. Su var mı? yoksa suya kadar yürü. Yani çevresel faktörler şuan daha iyi durumda. Dumlupınarda güzel çalışmalarımız oldu. Giden olursa görürsünüz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeffrey

    yok mu baska tavsıye??? suna dıkkat bunu mutlaka hemen yapın surdan uzak durun????


    Aklıma gelenler söyleyeyim;
    - Komutanlarla iyi ilişkiler kurmaya dikkat edin. Şunu da unutmayın onlar da insan ve insani ilişkiler her insanla aynıdır. Komutanınızla arkadaş bile olabilirsiniz, sivil hayatta muhabbetiniz devam da ebebilir.
    - Sivri çıkışlardan uzak durun. Topluca hareket edin. Sürüden uzaklaşmayın yani :)
    - Uzun dönem arkadaşlar bizi yani "poşet" leri sevmezler. Kısa dönemlere poşet denir. :) Öyle denmiş kaç zamandır da böyle. Abilik yapmanızı tavsiye ederim. Sert bir uslupla değil de, akıl vererek, derdini dinleyerek yaklaşmak daha akıllıca olacaktır. İstemediğiniz bir şeyi isterlerse hayır demeyi bilin.
    - Acemilikte hep birlikte olacağınızdan uzun dönemlerle ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız. Fakat dağıtımdan sonra usta birliğinde, acemilikteki samimi arkadaşlarınızla olamayabilirsiniz. 10 kişi bir birliğe düştüğünüzde, 40 kişi uzun dönem olacaktır örneğin. Sizin birlikte hareket etmeniz sizi daha güçlü yapacaktır.
    - İç çamaşırı, çorap, bot, çalınma olasılığı yüksek eşyalarınız. Dikkat etmeniz gerekir. Askerde çalma yoktur, "yer değiştirme" vardır. :)




  • mrb beyler...
    bende hadımköy hezimetinden sebeplenenlerden biri ayrıca ceryan67 nin torunu olurum.. sizler gibi boyle forumdan yazısırken bir baktım onu bulmusum.. hatta benim gittigim donemde onlarla msn den dahi konusmustuk.. onlar icerde ben evde :) tabi cok surmedi onlar cıktı biz girdik yerlerine...

    evet bizim tertip 325 200e yakın kişiydik.. parca boluk herkesi paylastırmıslardı..
    ucaktan ınıp yenı bosnaya gectım metroyla.. orda zaten metro cıkısındakı ust gecıtın orası otobus kalkıs noktası.ordan bınıyorsunuz, paşa oaşa bir bucuk saatlik yoldan sonra ulasıyorsunuz tugay ın e5 uzerındekı kapısına.. tabı bu sırada aklınızdan neler gecmıyor ki... film seridi yani.. anlatılmaz yasanır :D (enazından benımkı oyle olmustu)
    kapıda sızı usta askerler alır, elindeki listeden ismi kontrol edip, elinizdeki valizde sakıncalı bisey varmı sorar, veya kurnazlık eder kontrol(!) eder... sonra kapalıspor salonuna yurursunuz.. sizin gibi alık birsuru taze poşet icerde melul bakıslarla, basına ne gelecegını bılmeden beklerler. bu arada bırbırıyıle arkadas olanlardan bazılarınız sanseseri 30 veya 156 gun beraber olacaksınızdır, veya hic gormezsiniz belkide.. şans.

    valizi bi yana bırakıp,ordaki masalara sırayla gecer imza evrak vs verirsiniz.. sonra size kamuflaj ve diger zımbırtılarınızı verirler.. bu esnada bi cogunun botu esofman takımı kamuflajı olcusunde bitmis olabileceginden birbiriyle degistirir.. kucuk buyukle veya vs... sonra gecer tribunde oturur, ikram edilen kumanya konserve neyse yersiniz.. yanlız artık valiziniz 2 olmustur,cunku verdıklerı valizin ici nerdeyse doluyor.. onun ıcın yanına abartı birsey almayın gerek yok.. ic camasırı 12 ad. gibi almanız bence uygundur.. veya 24, 2 gun giyer atarsınız.. cok kaliteli almayın.. icerdeki kantinden de alabilirsinizde, ordaki bazı esyalar kullanılmıs olabiliyor.. (bazılarımızın basına gelmisti)

    sonra sizi doldururlar balık istifi bi minibus veya herne varsa boşta... gidersiniz kıslanıza.. ben saa17.15te teslım olmustum.. iiki sabah erken gelmemişim.. ne gerek var. 10saat az kaldım icerde :D (bu duyguyu gidince anlarsınız) erken teslim olan keklige yemin toreninde kutuge civi caktırırlar, ha başı göğe erermi onu bilmem :Pp hoş ilk gelen bizim bi elemandı ama, toren birligi yuzbasısı akpınardan oldugu ıcın kendı gozune kestırdıgı bır elemana caktırmıstı kutugu.. hos karsılamak lazım, bildiginiz hicbirsey orda gecmiyceginden, takılmayın hak hukuk vs işlerine.. cunku sızın haklarınız kışla kapısına kadar gecer, icerde komutanınızın iki dudagı arasındasınızdır... ben cok ters insanlarla karsılastım, inş siz karsılasmazsınız... cokta tırsmayın...

    neyse efendim, kıslaya vardıktan sonra, gidersiniz koguslara.. (ben dumlupınardaydım).. o gun son dakıkada bızım gelecegımız bellı oldugundan yataklar carsaflar vs berbat bır hal iken sabah saatinde,sonrasında ite kaka degismisler.. bizde onlara denk geldik..
    **unutmadan, ısmı lazım deil bi arkadas tee ilk gunden iceri telefon makınesi ve sarjını sokmustu, usta birligine kdr paşa paşa nişanlısıyla konustu, sizde yapın demıyorum, ama yapan yapıyor.. Ki acemilkte kimse sizi insandan saymıycagı ıcın, oyle arama tarama olmaz.. ben sahsen cuzdan arasında deil ama daha kamufle bi yerde sim card sokmustum, ihtiyac olunca ya memleketlim uzun donemlerden, yada kogustakı arkadastan ısteyip konusuyordum.... bu tlf meselesini cok abartmayın beyler, kullanılmayada bilir ama sanırım ben biraz bagımlıydım onun ıcın ehr fırsatı degerlendirirdim... Sanmıyorum ki, bizim kısa donem 325 lerde benden fazla telefon kullanan.. her işin pi*ligini ogrenyorsunuz zaten zamanla.. muhım olan her olasılıga temkınlı olun..

    **** kogustaki yeriniz :D : bence onemlı bısey, elınıze gecerse kapının acılıs yonunun tersındekı cam kenarı alt yatak. kesinlikle bir numaradır.. ama cam tam kapanmayıp, estırıyorsa arada , nazikseniz herhangi bir kalorifer yanına tüneyin :D

    sonra, bızım dumlupınarda, kışın gunu cok su keserlerdi...sebebi ney anlamadım hicbizama.. sacmalık..su varken y ok.. gidip coban cesmesınde meydanda tras oluyorsun sabah 6.30da... butun ahalı 20*20 aynanın karsısında ısık yok bırsey yok, bırsuru kafa tras olursunuz.. tabı bu sırada aynaya bakmadan tras olmayı da ogrenen arkadaslarda olacaktır illa :D

    ben cakallık yapıp gece 11-12 gbi traş olup yatardım.. Kiiii buna komutanlar hoş bakmazlar cunku sabaha kdr yuzunuz putur putur olur.. Hele ki dumlupınar'ın o dengesiz 5 ogun tabur ictiması sırasında, ayazda esen keskin soguk ruzgarıda ekleyınce, gece onemlı deil sabahtan bile tras olsanız,sakalınız cıkmıs gibi olacaktır.. cunku 1-1:30 saat heykel gibi o sogukta yaka bagır acık beklerken insanın derisi büzüşüyor haliyle ve kılk kokleri acıga cıkıyor... way bee.. ne kufurler ederdim içimden...

    ictima demişken, orda ilk gunden (usta birligi) sizi en one iterler.. (bunu bize giydirmişlerdi, siz tutturusunuza gore arkada kalabilirsiniz - ki ben genelde arkadaydım :D), önde olunca rutbelıler sızı once gorur, sabah sabah karısıyla kavga ettıyse acısını sızden cıkarabılır... rutbeliler öne! sankı onbası cavusu cok takan var.. gerci bu sizin elinizde birazcık.. kerem in dedigi gibi onlara katiyetle abilik yapın,hissettirin.. HİÇBİRZAMAN UNUTMAYIN, EN EFENDİ GÖRÜNEN İ BİLE s,z,n safagınız az diye nedensiz yere nefret ederler... en azından bnm takımımdakıler hep boyleydi... samimiyet adamına göre kurulabilir, ama agır olun, sizinle laubali olamasın... cizgiyi koruyun..

    sonuc olarak, dumlupınar düşülecek en kotu kıslaydı gecen yıl.. suan durum ne bılmem.. tuvaleti banyosu askerleri vs.. akpınar kıslası cok dısıplınlıdır.. bascavustan sille yıyen kısa donem ark bıle vardı.. sillesi bi yerde onemlı deil bi yastan sonra insana laflar tokattan daha agır gelir.. orda asagı yukarı bırakmadan topcu taburunda(akpınar) sovmeler cok olur... dumlupınar ın askeri cok dısıplınsızdır.. hapcısı mı ararsın, sivilden vukuatlı olan mı, esrarcısı mı, kesinleşmiş hapis cezası olanmı .. ne derseniz orda... toplama kampı yanı.. sizde guya sozum ona o adamları ıslah etmek ıcın serpiştirilmiş KD ler.. ztn aklı basında uzun donemler gıdınce sızede mutlaka soracaklardır, abın senın ne vukuatın var sıvılde diye.. vs vs.... sancaktepe kıslası bana gore tugaydan sonra en guzel yer... hem sosyal olarak hemde imkanlar olarak.. umarım kısmetınızde varsa oraya dusersınız... tugay da zaten cok rutbelı oldugu ıcın ya 2 yıllık mezunları yada aklı basında elemanları gonderırler.. herturlu ımkan orda daha genıstır...

    Eger hala ordalarsa, hizmet takım komutanı Yusuf Kenan Bayraktar, istikam Astsubay kıdemli üstçavuş, Ki tugayda cogu subaydan daha cok havası vardır... cok insan bir adamdı.. izni bitip geri dondugunde bız kısa donemleri cok tutmustu, ama bızde koca bır takımın kıcını kurtarmıstık denetlemelerde... ve birde her ne kdr herkes sevmese de, ikmal kıddemli cavus arif er var.. bunlar sizin kadir kıymetinizi bilebilecek kisiler... tabi samimi olup, onlara ayan beyan kazık atmaya calısmadıgınız surece... ama tabi işinizi de bir yandan halletmeye bakın.. onlar zaten goz ardı edeceklerdir sizi, gırtlagınıza basmazlar...
    insaat-mimar vs gibi insaat la ilgili +1 elektrk muh, +1 mak. muh. hizmet takımı kadrosu var.. meslegı bu gıbı olanlar buyuk ıhtımal oraya duserler.. butun kıslalarda insaat isi bitmez, yolunuzu bulup takılıp gecının.. vs vs..

    bir cırpıda gecen seneye döndüm ya.. aman aman..Allah bidaha döndürmesin.. aklıma gelenleri sıraladım beyler.. baskada soracagınız seylere aklıma bısey gelırse cvp yazarım..
    PM lere cok bakma fırsatım olmaz, bilginize...

    hııı birde, kaza kader boru trampet takımına dusersenız, Huseyin bascavus var.. bir numara bi adamdır.. onun yazhanesine eger kapak atarsanız, bıseyler calısyorsanız , veya bısekılde samımıyet kurabılırsenızi dumlupınarın en rahat askerlıgı o yazhanede yata yata, film izleye izleye gecer... haberiniz ola.. bu 3 kisiye slm iletebilirsiniz..severler beni :)

    vs vs.. ben pembe bulutlardaucmamanız ıcın bildiklerimi yazdım.. eninde sonunda 156 gun.. hersekılde gecer, yanlıs sizden biraz kilo biraz sac, biraz yeni ak lar getirebilir.. o kdr...
    herkese allah hayırlı en acılınden teskereler nasıbetsın... selametle...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.