Şimdi Ara

1 haftalık bilgisayarda tıkırtı sorunu, sebebi ne olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kasayı yan yatır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de vantilatör ü durduyprdum bakalım nolacak diye
    Arkadaş ın korkusunu anlıyorum o kadar para yatırıyon acaba fanları ellesem sistem yanar mı diye az buz para değil yani

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sert ve tam düzgün olmayan bir zemine koydun kasayı..titresimden ses yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

    Biraz insiyatif alması lazım.

  • cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

    Zemin simetrik ve dümdüz. Altında toz bile yok. Kasanın bulunduğu odaya ben hariç birinin girmesi mümkün değil.

  • Ses başladığında en net çözümü kasayı yana yatırmak sunuyor zaten. Ama geçici bir çözüm. Mesela kasa dün 9-10 saat açıktı, hiç o ses olmadı. 2 gün ve 4 gün boyunca olmadığı oluyor. Olmaya başlayınca da 2 gün sürüyor. Yan yatırılmadığı sürece, durumu komplike hale getiren şey rastgeleliği zaten, hep olsa çok kolay çözülür.

  • Bu dediklerini çoktan yaptık paşası, fanlarla fiziksel olarak bir ilgisi yok gibi görünüyor. Yine söyleyeyim mesela dün 10 saat açık kaldı kasa ve o ses olmadı, şuanda da açtım ve yok. Bu şekilde sesin hiç olmadığı 2 gün olduğu oldu, 4 gün de oldu. Sonra olmaya baslayınca da 2 gün sürüyor. Pizza kulesi gibi yan yatırınca sessizleşiyor. O 2 gün boyunca ne yapıyorsa kendine kasa, 2 gün sonra düzeliyor. Garip bir rastgelelik.

  • Arkadaşların çözüm önerileri gayet yerinde. Trim sesi gibi tıkırtı mekanik dönen/hareketli birşeyden gelir. Fan göbeği/yatağı hatası, tam sıkılmamış vidaların kasaya vurarak yarattığı titreşim/rezonans, sıvı soğutma pompa arızası, bozuk satıh vs. olabilir. Eski yıllarda mekanik hdd olsa ona da kulak ver derdim ama SSD var.

    Bir de garibime gitti, konudan bağımsız olarak soruyorum. Bilgisayardan fazla anlamadığınızı ima etmişsiniz, bu sisteme toplam kaç TL ödediniz? Vatan zaten açık ara en kazıkçı firmadır, sistem de üst düzey. Fiyatını merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ekim 2023; 13:46:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaelm G kullanıcısına yanıt

    Sıvıyla alakalı o zaman, arabada nasıl trim sesi oluyorsa kasada da olabilirdi ama fanlar titretmiyorsa pompadan muhtemelen.


    Yatay düzlemde pompa daha rahat su iletiyor demek, belki sıvı seviyesi falan düşük?

  • Çok iyi çözüm önerileri oldu evet, o anlamda şanslıyım. Sorun rastgele oluyor. Mesela dün 10 saat boyunca olmadı, şimdi açtım yine yok. Bu şekilde 2-4 gün sorunsuz gidiyor, sonra videolardaki ses olmaya başlayınca kasayı yan yatırmadığım sürece o sesli hali de 2 gün sürüyor. Sonra ne oluyorsa kendi kendine geçiyor. Neye istinaden başlayıp neye istinaden bittiği belli değil ama pansuman amaçlı iyi gelen tek şey yan yana eğip bir yere yaslamak, diğer yandan da altını kitapla desteklemek.


    Hiç anlamasam da tahmin yürüteyim, mesela sıvı soğutma 2-4 gün boyunca sıvıyı kullanıp daha sonrasında onu geri çekmeye mi çalışıyor, geri çekip tekrar kullanılacak hale getirirken mi o sesi yapıyor, tamamen uyduruyorum, birşey bildiğim yok.


    150.000'e yakın bir miktar. Bilgisayardan fazla anlamamam donanım ile alakalı. Biraz da birşey olursa ihale bana kalmasın diye ellemiyorum. Kafa rahatlığım için, iç rahatlığım için. Bir tepki göstermem gerektiğinde benim sebep olduğum birşey olmasın, aklımda soru işareti olmasın da rahat rahat "Sizin beceremediğiniz iş" diyebilmek için. Yazılımdan anlarım.





  • Benim de aklımdan o geçti. Sıvı soğutma uzun süre dükkanda yattıysa acaba vs diye. Sıvı seviyesinin düşük olup olmadığını anlayabileceğimiz bir kontrol paneli var mı?

  • Güç kaynağı bozulmuştu benim aynı böyle ses yapıyordu. Ama bu ses fanların birinden geliyorda olabilir. Kasayı açmaya korkma ayrıca bu konularda hemen servise gitme her seferinde öperler başka yeri bozulacak şekilde ayarlarlar. Kasanın içine kendin hakim olman lazım.


    Arkadaşın dediği gibi fanlardan birini durdur %90 fanlardan gelir böyle sesler çünkü çözümü önce kendin bul.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 22 Ekim 2023; 15:52:7 >
  • Sıvı Soğutma: COOLER MASTER MASTERLIQUID CORE 360L 3x120mm ARGB

    Kasa: COOLER MASTER HAF 700 3x120mm-2x200mm ARGB FANLI FULL TOWER SİYAH



    bu iki parçayı almak ile hata etmişiniz zaten. yüksek ihtimal psu fanı, kasadaki fanlar, sıvı soğutucu, anakartın taktığı vidalar tam oturmamış olabilir. sıcaklık değerleriniz nasıl.hangi şubeden aldınız promotörler kendi mallarını satmaya çalışıyor devamlı

  • Bu tip sesler yüzünden garanti kapsamında 2 sefer corsair sıvı soğutmayı değiştirttim hatta 2. değişimimde aynı ürünü üretmedikleri için üst yeni modelle değişim yaptılar ve her seferinde arada olan bu ses sıvı soğutma kaynaklı çıktı.


    eğer iade şansınız olursa ekran kartını strix asusla

    kasanınızı corsair D5000X ile

    sıvı soğutmayı da corsair catapult serisi ile değişmenizi öneririm.

  • ekksl6 E kullanıcısına yanıt

    Tamamen konuyla ilgili harika bir katılım yapmışsınız, çok teşekkür ediyorum. Sıvı soğutma değişecek.


    Sizi değişime yönelten ses düzenli miydi yoksa rastgele mi başlıyordu bendeki gibi?


    Mesela dün kasa 10 saat açık kaldı bu ses olmadı, bugün de 4-5 saat açık kaldı, olmuyor. Ama birazdan başlamayacağının garantisi yok. Başladığında pizza kulesi gibi yan yatırıyorum, öyle duruyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.