Şimdi Ara

1 hafta önce elimi köpek çizdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
38.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımın 3.5 aylık yavru bir köpeği var.Süt dişleri olduğu için dişleri çok keskin.Geçen hafta köpek ile yerde oynuyordum.Onla oynamaya başlayınca kendini sırt ustu yere bıraktı bende karnını seviodum.Ben televizyona bakarken elim köpeğn ağzına girmiş benim haberim yoktu, sıcaklık hissettim korktum ve elimi bi anda çektim.Elimi çekerken parmağım köpeğin dişine geldi ve parmağımda ufak bir kesik oluştu.Kesik kanamadı denebilir.Çok yüzeysel bir kesik.Kesiğin başlama noktasında birazcık kızarıklık şeklinde sanki kan var gibiydi nokta haldeydi.Bu olay 1 hafta once oldu.Bu gün köpek yine bizdeydi iştahlı ve normal görünüyordu.Köpek kırmadır ve hafif kurtluk var ilk aldığımız gün gece evde kendi kendine ulumaya başlamıştı :D bu yüzden pek zeki bir köpek deil bebekliğinden beri çok tırsak ve herşeyden kaçan bir köpek.Ama hırçınlığı hiç yoktur.Açıkcası biraz endişeliyim internette kuduz ile ilgili araştırmalar yaptım ısıran bir köpek 10 gün boyunca gözetim altında tutulmalı 11. gün köpek halen yaşıyorsa kuduz riski bulunmadığı yazıyor.Arkadaşım köpeği yarın başkasına vericek.Köpek 1 haftadır normal ve iştahlı şuanda hala kuduz için risk altındamıyım??







  • r9270x R kullanıcısına yanıt
    Köpek kuduz olmuş olsa emin olun bunu fark edersiniz.Kuduz sizin sandığınız kadar yaygın bir hastalık değil edişe etmenize gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buzgibilimonata

    Köpek kuduz olmuş olsa emin olun bunu fark edersiniz.Kuduz sizin sandığınız kadar yaygın bir hastalık değil edişe etmenize gerek yok.
    Cevabınız için teşekkürler.Hastaneye gidip tetanos aşısı oldum.Başımdan geçen olayları doktorada anlattım 1 hafta geçtiyse ve köpek halen sağlıklıysa birşey olmaz dedi.Ama yinede 3 gün sonra yani 10 . gün köpekten haber almaya çalışın dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r9270x

    Arkadaşımın 3.5 aylık yavru bir köpeği var.Süt dişleri olduğu için dişleri çok keskin.Geçen hafta köpek ile yerde oynuyordum.Onla oynamaya başlayınca kendini sırt ustu yere bıraktı bende karnını seviodum.Ben televizyona bakarken elim köpeğn ağzına girmiş benim haberim yoktu, sıcaklık hissettim korktum ve elimi bi anda çektim.Elimi çekerken parmağım köpeğin dişine geldi ve parmağımda ufak bir kesik oluştu.Kesik kanamadı denebilir.Çok yüzeysel bir kesik.Kesiğin başlama noktasında birazcık kızarıklık şeklinde sanki kan var gibiydi nokta haldeydi.Bu olay 1 hafta once oldu.Bu gün köpek yine bizdeydi iştahlı ve normal görünüyordu.Köpek kırmadır ve hafif kurtluk var ilk aldığımız gün gece evde kendi kendine ulumaya başlamıştı :D bu yüzden pek zeki bir köpek deil bebekliğinden beri çok tırsak ve herşeyden kaçan bir köpek.Ama hırçınlığı hiç yoktur.Açıkcası biraz endişeliyim internette kuduz ile ilgili araştırmalar yaptım ısıran bir köpek 10 gün boyunca gözetim altında tutulmalı 11. gün köpek halen yaşıyorsa kuduz riski bulunmadığı yazıyor.Arkadaşım köpeği yarın başkasına vericek.Köpek 1 haftadır normal ve iştahlı şuanda hala kuduz için risk altındamıyım??

    sıkıntı olmaz. aşıya bile gerke yok. bnide kaç defa ısırdı, ne yavrular geldi geçti bi problem olmuo.




  • sıkıntı yok kuduz çok nadir görülen bir şey.

    ben dahil sokakta kedi köpek besleyen yüzlerce insan var. elim hiç pürüzsüz olmamıştır hep tırnak izi. başıma da bişey gelmedi ki kuduz aşısı ilkokulda standart olarak yapılıyor, oturduğunuz yere göre kuduz aşısı da yapılıyor köpeklere özellikle chpli belediyelerde. ben mesela mahallemde rahatım kedi köpek beslerken, çoğu aşılı.

    kuduz o kadar korkunç bişey olsa insan ırkı kurumuştu. biraz abartıldı türkiyede. aynı şekilde hayvanların biti piresi çok nadir insana gelir.

    siz yine de bütün aşılarınızı ihmal etmeyin. eğer fırsatınız olursa aracınız varsa barınağa gidip kedi köpeklere aşı da yaptırabilirsiniz.
  • köpeğin yeri ev değil doğadır,evde köpek bakılmaz yazık etmeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

    köpeğin yeri ev değil doğadır,evde köpek bakılmaz yazık etmeyin

    Bence sokaktaki köpekler daha kötü durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.