Şimdi Ara

1 Ekran Kartını 2 Cihazda Birden Kullanmak (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
26
Favori
6.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknoloji sitesin de böyle bir konu görmek güzel oldu çünkü forum da her türlü konu , haber politik bir tartışma haline getiriliyor , politik bir forumdamıyım teknoloji forumundayım anlayamıyordum doğrusu ,güzel ayrıntılı bir çalışma olmuş, var mı bilmiyorum bunun bir de videosunu çekip youtuba yüklersen daha da güzel. Böyle çalışmaların artması dilliğiyle , teşekkür ederim şahsım adıma.

  • batar B kullanıcısına yanıt

    Aklıma geldi aslında ama bu şekilde bir anlatımdan bakarak yapmak daha kolay olur diye düşündüm. Her şey adım adım açık sonuçta. Ama yine de yapabilirim belki. Aklımda olsun boş bir zamanımda çekebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce bir bilgisayarı iki farklı ekrana bölerek kullanmıştım (ayrı kontrollere sahip). Geçen gün aklıma dediğiniz ekran kartı paylaşımı geldi ve uzun araştırmalar sonucu bulabilmiştim. Konunun açılması çok iyi oldu.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    mesela hangi oyun? mesela


    league of legends ise;


    --allow-multiple-clients ile oyunu başlatmak.


    oyun farklı yerlere kurulmuş olacak. ilk oturum oyuna girdikten hemen sonra diğeri, oyunun klasöründeki league of legends.exe'nin ismini değiştirecek :D


    böyle bir çözüm bulmuştuk zamanında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkekaratas -- 29 Kasım 2022; 15:59:37 >
  • ilkekaratas İ kullanıcısına yanıt

    Laptop veya tablet bağlanıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenk78 kullanıcısına yanıt

    Bugün evdeki oyun bilgisayarıma kurdum ve iş yerindeki bilgisayardan bağlanarak oyun oynamayı denedim. Bence Call of duty gibi rekabetçi oyunlar oynanmaz. Arada frame düşmeleri oluyor. Ama beklediğimden çok çok çok daha iyi. God of war açtım oynadım, görüntü kalitesi de çok güzeldi. Bu oyunu iş yerinde bitiririm ben. 1 Ekran Kartını 2 Cihazda Birden Kullanmak 


    İkinci olarak evdeki bilgisayardan stremio'da dizi açıp izlemeyi denedim. Nedense video aktarırken çok takıldı ve izleyemedim. O da olsaydı artık oha diyecektim.


    Bir sorum olacak. Evde aynı ağ üzerindeki iki bilgisayar arasında parsec yine internet üzerinden mi gönderiyor görüntüyü, yerel ağ üzerinden mi?

  • cenk78 kullanıcısına yanıt

    Yerel ağ üzerinden. Bu arada video izlenmesi lazım neden izlenmedi ki çok ilginç, oyunu oynatıp da video gösterirken kasmasının bir mantığı yok çünkü. Fps oyunları da oynanıyor ama onları yerel ağ üzerinden denemiştim. Bence ayarlarla oynarsanız durum değişebilir. Parsecte bütün gecikmeleri gösteren bir ayae var (ağ gecikmesi, kodlayıcı gecikmesi, kod çözücü gecikmesi, gelen fps) onlara bakarak neyin tam olarak yetmediğini bulabilirsiniz. Bu arafa normalde takılmalar olmamalı, ağınızda jitter ya da paket kaybı yaşıyor olabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61desTRoyer61 -- 29 Kasım 2022; 16:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    Hocam evdeki bilgisayarda qbittorrent açık kalmış, upload yaptığından izlenmemiş. Sonradan aklıma geldi.


    Bir de H265'i seçtim codec olarak, sitesinden okuduğuma göre yarı yarıya daha az ağ kullanıyormuş. İkisini düzeltince izlenir seviyeye geldi.


    Böyle bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilmek inanılmaz ya. Hiç duymamıştım adını. Teamviewer ve chrome kullanıyordum ama bu bambaşka bir seviye. Allah razı olsun ne diyeyim.

  • cenk78 kullanıcısına yanıt

    Evet h265 veri kullanımını baya azaltıyor, ancak dikkatli kullanılması lazım. Çünkü eğer güçlü bir ana makine yoksa kodlarken gecikme yaşanıyor, ya da çok güçsüz bir bağlanan makine varken de kodu çözerken gecikme oluyor. Yani gecikmeyi ağdan kısacağım derken, kodlamadan yiyebiliyorsun. Aradaki dengeyi iyi kurmak lazım. Bence h264 yeterli.


    Aynen teamviewerla falan aralarında uçurum var resmen. Ben bu kadar iyi olan moonlight biliyorum sadece. Başka rakipleri yok bunların.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61desTRoyer61 -- 29 Kasım 2022; 17:7:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    Moonlight'a baktım biraz. Açık kaynak olması hoşuma gitti ama parsec kadar kur-çalıştır kolaylığında değil gibi. Stream gecikmesi ve sorunsuzluk açısından daha mı iyi? Denemeye değer mi? Parsec çok hoşuma gitti ama.

  • cenk78 kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle şimdi, kolaylık açısından parsec çok daha iyi. Moonlight ise biraz daha net. Moonlight'ı sunshine ile kullanırsan baya bir fazla ayar yapabiliyorsun ve ayrıca nvidia dışı codecleri de seçebiliyorsun. Parsecte ise hız daha iyi, gecikme daha az. Ayrıca moonlight kullanırsan uac pencerelerini(yönetici olarak çalıştır pencereleri) göremiyorsun veriyi direkt karttan aldığı içim sanırım. Bunu uacleri tamamen kapatarak çözebiliyorsun ancak bu sefer de güvenlik seviyeni düşürmüş oluyorsun. Yani bence parsec gayet iyi ve yeterli. Ayarlarını da iyice kurcalarsan biraz daha da iyi hale getirebilirsin. Bence parsec ile devam et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    asterin mantığı bu;


    1 Ekran Kartını 2 Cihazda Birden Kullanmak
  • ilkekaratas İ kullanıcısına yanıt

    Benim anlattığım şekilde laptop da tablet de telefon da kullanılabiliyor. Kablo şart değil. Yakınında olman da şart değil. Uzaktan da kullanabilirsin. Yeni klavye fare monitöre gerek yok, bunlar varsa kullanırsın asteri ama yoksa da kenarda köşede kalan bir tablet veya laptop vs varsa bu şekilde onları kullanabilirsin. İkisinin kullanım amacı, yeri ve koşullar farklı hocam yani. Konunun başında belirttim zaten, güçsüz bir laptop, tablet vs. varsa örneğin diye. Karşılaştırmak anlamsız kısaca.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    ikisi birden hem mobil olması hemde masaüstünün talibinin çok olması mecburen böyle yapcaz

  • Helal olsun hocam emeğinize sağlık. Bu konulara DH ORIGINAL etiketi koymaları lazım öyle güzel konu ve anlatım olmuş.


    Eski Donanımhaber'i hatırlattınız1 Ekran Kartını 2 Cihazda Birden Kullanmak 

  • Eskiden istediğim olsa da yapsam dediğim ama şimdi tüm mesajı bile okuyamadığım bir konu. Hayat insani nerelere getiriyor vay be.
    Eline sağlık hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • süper konu teşekkür ederim uzun süredir Parsec kullanıyorum. WARP özelliğinide satın aldım görüntü gecikme herşey mükemmel online olarak dota, Fifa , Pubg oynuyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Tabiki iddalı bir oyuncu değilim sadece zevkine oynuyorum. Evde 10g ağ kurdum bu ağ üzerinden oynuyorum. Evden çıktığım zaman Superonline üzerinden turbo yükle özelliğini aktif ediyorum. Bağlantı kurduğum yer ve internet güzel ise online oyun bile oynayabiliyorum. Diğer tarz oyunlarda hiç sorun yaşamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XII.Nicksiz -- 30 Kasım 2022; 10:53:31 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kod stabil değil denedim. Ana makinenin çökmesine neden oldu. Ayrıca ilk satırdaki "maxgpupercentage" yi değiştirmek bir işe yaramıyor. Sanal makinede furmark ile stress teste soktum, orayı 30 yapınca da 210 fps aldım 80 yapınca da. Bir fark yok. Sen test etmiş miydin çalıştığına emin misin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61desTRoyer61 -- 30 Kasım 2022; 11:58:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.