Şimdi Ara

1 Bilgisayarı 5 veya 6 Monitöre Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir proje dahilinde 1 monitörden 5 veya 6 monitöre farklı görüntüleri alabileceğim bir sisteme ihtiyacım var. Her monitörde farklı görüntü elde edebilmem için maliyeti en uygun ne yapabilirim?
    Aşağıda verdiğim ekran kartında 5 çıkış var. Eğer bunu alsam 5 ayrı çıkışıda aynı anda kullanabilirmiyim?
    http://www.hepsiburada.com/galax-nvidia-geforce-gtx-950-oc-2gb-128bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-g-m65rb-95nph8dhg5oc-p-BD804020

    Bilgilerinizi paylaşırsanız sevirinirim.

    Edit : Belirttiğim ekran kartına 4 monitör bağlanıyormuş. Ayrıca uefi bioslarda onboard ekran kartını aktif hale getirebiliyormuşum. Bu toplamda 5 monitör eder.
    Ekran kartı : 640 TL
    3 Tane DP to HDMI : 60 TL
    Toplamda maliyetim 1 bilgisayar malzemesi hariç 700 TL

    Daha uyguna nasıl gelebilir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oursoft -- 20 Aralık 2015; 0:10:22 >







  • her ekran kartına 2 monitör desek 5 tane pcı express 16x slotu lazım ve 5 tane ekran kartı lazım ve bunları CrossFire ile birbirlerine bağlamak lazım konunun devamı başka forumdaşlarım getirebilirmi yanlış birşey yaptırmayayım
  • En fazla 3 tane baglarsin ama sen hepsinden farkli goruntuyu gelsin diyorsun bir ekran karti 5 farkli veriyi cizmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En İyisi Boşver :D
  • Bunu sanallaştırmayla yapabilirsin yanlız ekran konusu kafamı karıştırmadı değil matrix ekran 3 taneyi destekliyor 5 taneyi araştırmak lazım. Kafamda oluşturduğum sistrem aynen şu şekilde gerisini sizin araştırmanız gerekicek sanırım..

    vmware den istediğim kadar işletim sistemi oluşturabiliyorum ve bunların ekran kartlarını paylaşmasını sağlayabiliyorum örneğin 1gb ekran kartının 64 - 64 paylaştırıp böyle çalışmasını sağlayabilirim ve istediğim kadar ekrana sahip olurum. Sıkıntı ekranlara iletilecek görüntüler.. matrix ekranla 3 ekrana bu görüntüleri ayrı ayrı çalışacak şekidle verebilirim ama 2 tane daha gerekiyor sizin söylediğiniz şekilde bunlarıda uzak masaüstünden halledebilirim fakat bu durumda 1 adet pc yetmiyor bana.. Yada bunları miracast yada ethernet üzerinden görüntü paylaşımı yaptırmayı deneyebilirim. Sıkıntı istediğim kadar monitöre sahip olabmıyorum ama güçlü bir pc de istediğim kadar görüntü alabileceğim işletim sistemine sahip olabiliyorum.

    Gerisini sizin araştırmanız gerekicek sanırım sadece görüntü paylaşımında bir sıkıntı var onuda bilenler yardımcı olur..

    Kolay Gelsin..




  • Cevaplar için teşekkürler. Fakat belirttiğim gibi amaç tek pc üzerinden 5-6 monitöre farklı farklı görüntüleri vermek. Konuda belirttiğim ekran kartının resmi sitesindeki özelliklerde 4 görüntü alınabildiğini söylüyor. Uefi biosun onboard desteği ile birlikte 5 tane benim için yeterli fakat farklı görüşlerede açığım. Neler yapabilirim?
  • benzer şekilde atilere bakabilirsin
  • Az önce başka bir bölümde başka bir konuda cevapladım, buraya da yazayım; Eğer projede Her monitörde farklı kişiler farklı işlemler yapacaksa;
    Yani 5 kullanıcı, 5 monitör, 5 klavye ve 5 mouse, 1 kasayı kullanacaksa çözümünüz budur:

    SoftExpand ihtiyacınız olan bu.Alternatiflerine de bakabilirsiniz.İşletim sisteminiz ne bilmiyorum win10 desteği var mı yok mu araştırabilirsiniz.
    http://www.miniframe.com/buy-online-2011.html - Deneme sürümü mevcut. Muhtemelen 2 ekranlıdır deneme sürümü.Fazlası için satın almanız gerekir.

    Ayrıca bu programın alternatifi ve sanırım daha güncel olanı ve softexpand alternatifi olarak anılan ASTER

    http://www.ibik.ru/purchase

    Üçüncüsü alternatif ise Pluralinput

    https://pluralinput.com/

    İlk program en yaygın ve prof. olanıdır.2 üzeri kullanıcı için 3. sünü önermem.
    Ekran kartınızın yeterli çıkışı olduğuna emin olun.


    1 bilgisayarı birden fazla kullanıcı için farklı farklı işlemlerde kullanabileceğiniz programlar bunlardır. 2 den fazla kişi kullanımı için 1. ve 2. programı tavsiye ederim.

    Eğer sadece 1 kullanıcı olacaksa sadece ekran kartını çözün. Her iki durumda da en uygun ve prof. seçim Şu olacaktır:

    VisionTek Radeon HD 7750 Graphic Card - 2 GB GDDR5 SDRAM


    http://www.amazon.com/VisionTek-Radeon-7750-Graphic-Card/dp/B00C7EPSVS/ref=sr_1_fkmr2_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1450759955&sr=1-1-fkmr2&keywords=VisionTek+HD+6870

    DÜZENLEME:
    Unutmuşum.Bir diğer çözüm ise USB Video adaptörleridir.Şöyle:
    PLUGABLE
    http://plugable.com/products
    Products Filter dan" USB Graphics Adapters" seçin.
    Uygulanmış bir örnek olarak;
    https://www.youtube.com/watch?v=heB94f6FHd8

    Video açıklamasında, sistemde hangi parçaları kullandıklarını yazmışlar.Bunlardan ihtiyacınız olanları kullanabilirsiniz.
    İsterseniz eksik kalırsa, anakarttan görüntü alamazsanız mesela bu adaptörleri kullanabilirsiniz. Veya ya hepsini (onboard grafik kartlı sistemde sorun olur-olmaz bir bilgim yok.Tahmin de yürütemiyorum.)
    Aklınızda bulunsun diye yazdım bu çözümü.Ancak bu videodaki gibi bir kurulum ciddi bir hesaplama gerektirir.Video açıklamasında kullanılan parçalar yazılmış, onun gibi iyi bir kombine ile sağlıklı sonuç alınabilir.Ondan bahsediyorum.


    Buradan sonra vereceğim ekran kartı tavsiyeleri normal kullanım kartları dışında; prof. kartlar olacaktır. İşinizi görürse bahsettiğiniz oyun kartı işinizi teorik olarak işinizi görür gibi görünüyor ancak pratikte görür-görmez bilemem.O sebeple prof. çözüm alternatiflerini yazacağım. Biraz da daha fazlasına ihtiyacınız olursa aklınızda bulunsun diye.

    Proje kullanım amacı nedir bilmiyorum ancak; Prof. çözüm için 12 monitör bağlayabileceğiniz Matrox M9188 var ekran kartı olarak.Fakat 1600$ civarı fiyatı vardır.
    4 monitöre kadar destekleyen Quadro NVS lere bakabilirsiniz.Daha uygundur. Kullanım amacınızı bilmediğim için sadece görüntü almak ve işlem yapmak için kullanılacağını farz ederek bu öneriyi yapıyorum.
    Prof. grafik çözümleri için Quadro tercih edebilirsiniz.Fiyat olarak oyun grafik kartı kadar ucuz olmasını bekleyemeyiz Matrox ve Quadro söz konusu ise.
    Ancak Quadro NVS 420, NVS 450, NVS 510 u yurtdışından uygun fiyata bulabilir, getirtebilirsiniz.
    http://www.nvidia.com/object/IO_14605.html

    NVS 420 yi amazondan 150-260$, NVS 450 yi 150-200$ , NVS 510 u 350$ civarında bulabilirsiniz.

    Bir diğer ekran kartı alternatifi ise VisionTek HD5570.

    http://www.amazon.com/VisionTek-Radeon-Express-Graphics-900345/dp/B004JU260O/ref=sr_1_6?s=electronics&ie=UTF8&qid=1450759395&sr=1-6&keywords=NVS+420&refinements=p_n_condition-type%3A2224371011

    Para verseniz böyle danışmanlık hizmeti alamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tysonpearl -- 22 Aralık 2015; 7:12:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.