Şimdi Ara

1 bilgisayar ve 2 monitör ile hem film izleyip hem de çizim nasıl yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, benim öğrenmek istediğim şey şu: bilgisayarımın kendi monitöründe çizim yaparken aynı anda bilgisayarımı televizyonuma bağlayarak film izlemek istiyorum, acaba nasıl yapabilirim?(ya da bunu gerçekleştirmek mümkünmüdür?)

    ekran kartım : saphire x550 256mb



    NOT: bilgisayarımı tv ye bağlamak için kablom mevcut.



  • Ati kart hiç kullanmadım o yüzden ati tooları bilemiorum muhakkak vardır aktarma. Nvdia ile çok rahat yapılabiliniyor.
  • bakın arkadaşlar benim sorunum bilgisayarı tv ye bağlamak değil.ATI Catalyst Control Center ile bilgisayarımı tv ye kolaylıkla bağlayabiliyorum fakat bilgisayarımın kendi monitöründe autocad ile çizim yaparken aynı anda bilgisayarımdaki bir filmi televizyonuma yansıtıp izleyebilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum...
  • yapamazsın çünkü bilgisayar tek. yani tek komut verebilirsin ekrana ya çizim progrmaını yada filmi.
  • Tabiki yapabilirsiniz.. Ben surekli boyle yapıyorum.. Aynı anda ben nette gezerken ya da oyun oynarken diger arkadasım tv den film izliyor bilgisayarım sayesinde..

    Bende nvidia ekran kartı var ama ayarlar buyuk ihtimalle aynıdır..

    Ayarlardan tek goruntu dual ya da coklu (clone) mod secebiliyorsunuz.. Sizin seçmeniz gereken ayar dualview.. Bu sayede iki ekran görüntünüz de aynı olmakla birlikte ikinci ekranınızda (tv) sadece boş bir masaüstü çıkıcaktır... Bu sayede istediğiniz herhangi bir şeyi (film-explorer vb.) sağ tarafa (tv) sürükleyebilirsiniz.. Dualview seçtikten sonra birinci ekranınız monitorunuz olsun diger ekranınız tv niz.. Boylece kendi monitorunuzde cizim yaparken tvnizde de film izleyebilirsiniz..

    Dipnot: filmi üst çubuktan sürükleyin ve sağ tarafa yani tv ye kaydırın.. Tv ayarını pal yapmayı unutmayın biliyorsunuzdur zaten..

    http://www.citirforum.com/tr/harici_donanimlar/tek_pcde_iki_monitor_keyfi-t6973.0.html;msg77273



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 4 Aralık 2007; 9:43:43 >




  • mutu 07 arkadaşım sen bu işi biliyorsun.sana ne kadar teşekkür etsem o kadar azdır.yazdıkların ve verdiğin link çok işime yaradı ve sonunda yapmak istediğimi başardım.

    bu işin yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen arkadaşa da iyi bir cevap olmuş.
  • Rica ederim.. olduysa ne güzel.. İyi günler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scorpion41

    yapamazsın çünkü bilgisayar tek. yani tek komut verebilirsin ekrana ya çizim progrmaını yada filmi.


    dogru bunu yapman icin 2 bilgisayar gerekli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakklo

    mutu 07 arkadaşım sen bu işi biliyorsun.sana ne kadar teşekkür etsem o kadar azdır.yazdıkların ve verdiğin link çok işime yaradı ve sonunda yapmak istediğimi başardım.

    bu işin yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen arkadaşa da iyi bir cevap olmuş.


    fethi doğan88 bunu okumadın galiba:)
  • bu ozelligi cidden bilmiyodum
  • walla bende şaşırdım nasıl olduysa
  • Tek işlemciyle mantıklı olarak , Tek bir ekranda olduğu gibi masaüstünün yarısını monitörüne öteki yarısını TV ye yansıtabilirsen bu iş olur.


    Zaten farklı konseptle bu işi başaran bazı programlar var.
  • slm.Yani hayret ki bu zamanda hala yok olmazoyle birşey diyen birilerini bulmak mümkün oluyor.ilginç yani.Pc ile yapabilecekleriniz paranız ve hayal gücünüzle sınırlıdır.Bakarsınız bi yolu vardır 1 pc iki monıtor ve farklı uygulamalar.Hani pc çağındayızya olurmu olur.
  • anlaşılan bu olayın yapılabileceğini bilmeyen bir çok arkadaş varmış.neyseki mutu07 arkadaşımız sayesinde benim gibi bir çok arkadaş bundan faydalanabilecek.ben faydalanmaya başladım bile...
  • Bilgisayarda mantıkta düşündüğünüz şeyler pratikte gerçekleşiyor sadece uygun donanım ve yazılımlar gerekli olmaz diye birşey yok
  • bende ilk defa şimdi öğrendim böyle bişeyin mümkün olduğunu teşekkürler @mutu07
  • kardeş bi ricam olucak şimdi bende pc de tv kartı var diyelim 2 de monitor ben birinde oyun msn internet v.s. işlerimi görürken diğer monitorda kesintisiz tv seyretmem mümkünmü? bide hangi programları kullanmamız gerekir yardımcı olurmusun ....
  • Ekran kartının özelliğine göre bunu yapabilirsiniz. Şahsen 2 monitör ve tv+monitörü denedim hiçbir sorun olmuyor. Görüntü ayarlarından monitörünüzü 1. monitör yapıp diğerine de masaüstünü bu monitöre uzat diyebilirsiniz. En kolay yöntemi budur. Filmi monitörün sağ dışına(ayara göre sol, aşşağı veya yukarı da olabilir.) sürüklediğinizde tvde ya da ikinci monitörde fare ile birlikte film görüntüsünü görürsünüz. Hangi cihazdayken tam ekran yaparsanız sadece o cihazda tam ekran olacaktır. Karta göre vidyoyu görebilmek için overlay özelliğini kapatmanız da gerekebilir. Görebiliyorsanız sorun olmayacaktır zaten. Fakat ikisinin de sesini almak için çift ses kartına ihtiyacınız olur sanırım. Piyasada 10-15 ytl civarında usb ses kartları mevcut zaten. Daha sonra tek yapmanız gereken denetim masasında ses özelliklerinden bilgisayarda kullanacağınız ses kartını seçip, film izlediğiniz programın özelliklerinden de televizyona bağladığınız ses kartını seçeceksiniz.

    Fakat evdeki msi 6150 anakartın bütünleşik grafik kartında bunu yapamadım. Sadece tek cihazı aktif ediyor Zaten tek seçenek sunuyor(tv veya monitör.). Dual view özelliğini seçemiyorum. Acaba neden olabilir? Özelliklerinde tam olarak belirtmese de bunun mümkün olduğunu sanıyorum.




  • teşekkür ederim kardeşim bilgiler için... en yakın zamanda deniyicem
  • Eğer tv kartınızın ses çıkışı varsa ve bunu ses kartına takıyorsanız 2. ses kartı almanıza gerek yok demektir. Direk tv kartının ses çıkışını hoparlorlere bağlayıp, oyun için ses kartı çıkışına da kulaklık takabilirsiniz mesela. Ama bu durumda sürekli ses bağlantı kablolarını da değiştirmeniz gerekecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.