Şimdi Ara

1 Aylık Legion 5 (5600H + 16GB + 512GB SSD + RTX 3060) donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, bilgisayarı alalı tam bir ay oldu ve son bir haftadır ilginç bir problemle karşılaşıyorum. İnternette dolaşırken bazen bir anda izlediğim şey donuyor, sesi kesiliyor. Hiçbir sekme, program yanıt vermemeye başlıyor. Mouse imleci hala hareket ediyor. Mesela Görev Yöneticisi ve CPUID hw monitör açık ise hala onları görüntüleyebiliyorum aşağı yukarı kaydırabiliyorum fakat donuyorlar. Sıcaklıklar vb. anlık değişmeyi bırakıyor en son donduğundaki değerde sabit kalıyor. Bir programı kapatmaya çalıştığımda yanıt vermiyor. Bilgisayarı kapatmaya ya da yeniden başlatmaya çalıştığımda aynı şekilde yanıt vermiyor. CTRL + alt + del de yanıt vermiyor. Bir hafta içerisinde toplam 4-5 kere karşılaştım bu sorunla. Birincisinde teams üzerinden derse girmeye çalışıyordum, derse girmeden önce hoparlör ve mikrofon ayarlarını yapıyordum, laptopa bir monitör ve kulaklık bağlı. Sesin çıkacağı cihazları seçip tıkladıktan sonra bilgisayar dondu. Diğerlerinde ise tarayıcıda Instagram'da video ya da yayın izlerken karşılaştım. Yabancı bir forumda birisi kendisinin de yaşadığı bu problemin ses driverlarındaki uyumsuzluk nedeniyle olabileceğini fark etmiş ve bazı ses driverlarını kaldırınca problemin geçtiğini yazmış. O yüzden acaba bende de aynı nedenden olabilir mi diye düşünmeye başladım. Donmayla ilk karşılaştığım gün 1 Ekim, aynı günün öncesinde Dolby Atmos yüklemiştim ve bütün ses çıkışlarında onu kullanmaya başlamıştım. Bakalım soruna neden olan Dolby Atmos mu diye şu an Dolby atmosu kaldırdım ama sorunun ne zaman geleceği belli olmuyor bazen 2 gün gelmiyor 3. gün aniden donuyor.


    Memtest86 dışında neredeyse yapılabilecek bütün testleri yaptım, SSD sağlam. CPU ve GPU stres altında gayet stabiller donma vb. yok. Her gün kesintisiz 3-5 saat arası oyun oynuyorum ve oyun oynarken herhangi bir donma ile karşılaşmadım. Genelde internet ile uğraşırken oluyor. Bir de aklıma gelen diğer ihtimal şu, tasarruf kipi açık kullanıyorum bilgisayarı. Ne olduğunu bilmeyenler için anlatayım, bilgisayarın bataryasını yüzde 60'a sabitleyip gücü prizden çekiyor. Acaba prizdeki herhangi bir voltaj dalgalanması da bu donmaya sebep oluyor olabilir mi?


    Yaşadığım sorunu aklıma geldiği kadarıyla anlatmaya çalıştım, daha önce bu sorunu yaşayan, neden olabileceğini bilen birileri yardımcı olabilirse sevinirim. İnternette araştırdım ama bu sorunu yaşayan o kadar farklı kişi var ki, kimisinin donanımı arızalı olabilirken kimisi uygunsuz bir driver, bir Windows Update ya da NZXT cam programı yüzünden olduğunu tespit etmiş. Ben henüz neden kaynaklandığını bulabilmiş değilim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.