Şimdi Ara

1.6 TDI PASSAT ENJEKTORLERI KRONIK SORUNLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 2,5 ay kadar once 2011 model 1.6 tdi passat aldim.Aldigim gunden beri bu arabada bir anomallik var deyip duruyordum.Yakit tuketimi karma kullanimda 8 lt de duruyordu.90 km sabit hizda bile 6 lt nin altina dusmuyordu.Azicik dur kalk yapayim 14 lt ortalama gosteriyordu.Ayni araci kullananlara sordugumda sert kullaniyirsundur, guzergahindan dolayi fazladir vb yorumlar aldim.Ayni guzergahlarda kullandigim tum araclarda fabrika verilerini en fazla 1 lt fazlasini yaktigimdan bu yorumlari gercekci bulmadim.Sanayiye goturdum,arac buyuk, motor kucuk kardesim yakar bu arac dediler.Mantikli gelmedi ama kaderime razi oldum bir sure.Gecen hafta dikkatimi cekti, arac dusuk devirde biraz bayilinca gsz verdigimde motor sikirti sesi cikararak kendini topluyor, devrini buluncs bildik dizel sesi cikiyordu.Arkadasin ayni motorlu jettasinda denedim sikirti yoktu.Hemen sanayiye gittim, dizel pompa ustasi buldum.Sagolsun sanayici bir kardesim var, o olmasa onu da bulamazdim ya neyse, sagolsun.Gelen ses enjektor sikirdamasi diye tabir ediliyormus.1.6 tdi motorlarin neredeyse tamaminda 60-70 bin km lerde ortaya cikiyormus.Ariza bilgisayarda gozukmuyor.Zamanla artiyormus ses ve motora da zarar verebiliyormus.Enjektor mazotu ayarlayamadigi icin de yakit artiyormus.Enjektorlerin yenisi 4500 tl.Tamiri ise tutturabildigine desem yeridir.500-600 arasi bir fiyat iyidir.Sagolsun arada sanayici arkadasim da oldugundan biraz daha uygun hallettim.Yakit aninda dustu, cekis bir miktar artti.Aracin surus dinamikleri degisti desem yeridir.Yakit neredeyse 2 lt asagi indi :) Araciniz cok yakiyorsa ve sikirti varsa hemen hallettirin derim.Biraz uzun oldu, affola.Herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Vw'nin herşeyi kronik sorunlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. 2008 öncesi pd tdi motorlarda enjektör sorunu kronikti ama 1.6 larda ilk kez duydum. Umarım sadece sizin araca özeldir, kronik değildir. Yoksa çok kişinin başı ağrır ama kronik olsaydı da patlardı şimdiye kadar bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın ilk sahibi misiniz ?

    Kronik olduğunu sanmıyorum. Bende kullandım aynı motoru. Başka arkadaşların da araçlarında böyle bir sorun duymadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panisher

    Yaklasik 2,5 ay kadar once 2011 model 1.6 tdi passat aldim.Aldigim gunden beri bu arabada bir anomallik var deyip duruyordum.Yakit tuketimi karma kullanimda 8 lt de duruyordu.90 km sabit hizda bile 6 lt nin altina dusmuyordu.Azicik dur kalk yapayim 14 lt ortalama gosteriyordu.Ayni araci kullananlara sordugumda sert kullaniyirsundur, guzergahindan dolayi fazladir vb yorumlar aldim.Ayni guzergahlarda kullandigim tum araclarda fabrika verilerini en fazla 1 lt fazlasini yaktigimdan bu yorumlari gercekci bulmadim.Sanayiye goturdum,arac buyuk, motor kucuk kardesim yakar bu arac dediler.Mantikli gelmedi ama kaderime razi oldum bir sure.Gecen hafta dikkatimi cekti, arac dusuk devirde biraz bayilinca gsz verdigimde motor sikirti sesi cikararak kendini topluyor, devrini buluncs bildik dizel sesi cikiyordu.Arkadasin ayni motorlu jettasinda denedim sikirti yoktu.Hemen sanayiye gittim, dizel pompa ustasi buldum.Sagolsun sanayici bir kardesim var, o olmasa onu da bulamazdim ya neyse, sagolsun.Gelen ses enjektor sikirdamasi diye tabir ediliyormus.1.6 tdi motorlarin neredeyse tamaminda 60-70 bin km lerde ortaya cikiyormus.Ariza bilgisayarda gozukmuyor.Zamanla artiyormus ses ve motora da zarar verebiliyormus.Enjektor mazotu ayarlayamadigi icin de yakit artiyormus.Enjektorlerin yenisi 4500 tl.Tamiri ise tutturabildigine desem yeridir.500-600 arasi bir fiyat iyidir.Sagolsun arada sanayici arkadasim da oldugundan biraz daha uygun hallettim.Yakit aninda dustu, cekis bir miktar artti.Aracin surus dinamikleri degisti desem yeridir.Yakit neredeyse 2 lt asagi indi :) Araciniz cok yakiyorsa ve sikirti varsa hemen hallettirin derim.Biraz uzun oldu, affola.Herkese iyi forumlar.

    Geçen gün kuzenimin 2010 1.6 Tdi polosunun enjektörü arızalandı bir tanesi fazla mazot püskürtüyomuş buda partikül filtresini tıkıyor sürekli ve yakıt sarfiyatı artıyormuş. Benden parça fiyatını sormamı rica etti. Orj enjektörün tanesi 750 tl eğer 4 tane alırsanız 650 den alabiliyorsunuz İstanbul Aksarayda Vw parçası satan bir tanıdıktan fiyat aldım. Biz tanıdığımız ustaya 800 tl ye işçilik içinde yaptırdık. Aynı enjektörü servis 1550 tl ye takacaktı. Tamire kesinlikle 500-600 tl verilmez enjektörün sıfırı o kadar neredeyse.




  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    Tanesi degil takim olarak tamirinden bahsediyorum.Enjektorlerin cok farkli markalari var.Kutulu isterseniz 4 tanesi 4500 tl civari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fosfagın 1.6 (bir altı) tidiyaylarda genelde sorun olmaz ama size piyango vurmuş,neyse konuya gelicek olursak.750 gram Tekirdağ pekmezini motor soğutma suyuna ekleyin,1.5 kilo antep sucuğunu da son susturucuya güzelce yerleştirin ve daha sonra el freni çekerek S virajında 360 derece dönün ve aracınız eski sorunsuzluğuna kavuşsun.Başka merak ettiğiniz birşey olursa cevaplayabilirim.
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Bende duymamistim ama googledan aratinca bile benzer sikayetler buldum.Ayni yerde jetta da vardi , onun enjektor sesi daha fazlaydi.Dikkatli olmayan, aracini tanimayan zor farkeder Motor ariza isigi felan da yakmiyor.Enjektor iyice kendini birakinca da iseme olayi oluyor ve al basina belayi.Benimkinin enjektoru siemens , sonradan baska markaya gecmis vw.Belki bundandir, bilemiyorum.Hayir ilk sahibi degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.