Şimdi Ara

1.425 Volt...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde aşağıdaki işlemci mevcut ve sistem özelliklerimde imzamda yazmakta... Şimdi arkadaşlar ben bu işlemciye OC yaptım ve şu an stabil olarak 3.7Ghz'de ve Yüksük 30C yük altında 45C stabil kullanabiliyorum... Ama şöyle bir durum var ben işlemciyi 1.425V'ta kullanıyorum... Acaba u işlmeci için bu Volt değeri nasıldır... Normalmi yada bu işlemcinin standart voltaj değeri aşağıda yazdığı gibi 1.4 voltmudur... Bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

     1.425 Volt...???



  • aynı resımı sızde koymussunuz zaten ..gordugunuz deger defult degerıdır...

     1.425 Volt...???




    sıstemınız stabıl caslıyorsa sıkıntı yok .. o.c de sorun olsaydı sıstemı acamazdınız yada stabıl calıstıramazdınız .. voltaj vererek stabıl bır calısma sagladıysnaız verdıgınız degerde ıslmecının calısabıldıgı gosterır .. ..

     1.425 Volt...???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 17 Mart 2012; 15:25:05 >




  • Teşekkürler peki şunuda sorayım bu işlemci için 1.425v yüksek bir değer midir. Yada işlemciye zararı ne kadardır...
  • dedıgım gıbı o.c den sonra yaptıgınız testlerde ve sıstemı kullandıgınızda sıkıntı yoksa sıkıntı yok demekdır ..yanı olsa calıstıramassınız sıstemı ..bunun dısında yıpranma dedıklerı duruma gelınce ..sonucda o.c defult ayarların ustune cıktıgınız bır durum .. bunun ılerıdekı etkılerını parcalarınızın kalıtesı o.c ye uygunlugu gosterır .. acıkcası amd sıstemler hakkında tecrubem yok ..sıstemınız o.c ye ne kadar uygun sıze ılerıde ne gıbı sorunlar cıkarır bılgım yok.bu yuzden ezbere bır fıkır ortaya atmıyım ..
  • Bu oc o kadar basıt degıl hocam. Soyle dıyım kasanın hava sırkulasyonundan tut anakart ve guc kaynagına ıslemcı sogutucusuna baglıdır. Kısa vadede voltaj vermek sonucu degıstırmeyebılır ancak uzun vadede sonucları kotu olabılır. Islemcının max kac v. Calıscagını bıldıren bır dokumanı olur resmı sıtesınde (ıntelde boyle amd de var sanırım) oradan yardım alabılırsın. Eger ıslemcının carpanı kılıtlı degılse ıslemcıye voltaj vermek yerıne carpanı yukseltın.
  • Cevaplar için teşekkürler fakat inanın ben bu işe bopdoslamadan değil alt yapı sağlamlığı iel girdim... İşlemcim çarpan kilitli zaten o yüzden yapamıyorum... Benim derdim şu... Normal bir İntel işlemcisi 1.30-1.35 gibi değerlerde stabil ve ocli bir halde çalışabilirken amd neden başlangıç voltaj değeri olarak 1.4 veriyor ben bunu anlmaya çalışıyorum... Zaten şunu bir anlasam derdim ortadan kalkacak.ç..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yetenekk

    Cevaplar için teşekkürler fakat inanın ben bu işe bopdoslamadan değil alt yapı sağlamlığı iel girdim... İşlemcim çarpan kilitli zaten o yüzden yapamıyorum... Benim derdim şu... Normal bir İntel işlemcisi 1.30-1.35 gibi değerlerde stabil ve ocli bir halde çalışabilirken amd neden başlangıç voltaj değeri olarak 1.4 veriyor ben bunu anlmaya çalışıyorum... Zaten şunu bir anlasam derdim ortadan kalkacak.ç..

    dostum.


    posrche km de 1000 tl yakar ...

    ferrarı 1.250 tl yakar ...


    bunun dısında bısı degıl ..kafan karısmasın .. ıkısınde sonucda ayrı bır mımarısı var .. bırısıne 1.3 v yetıyor dıgerının calısma ıcın 1.4 gereıyor .. ayrıca bu durum markalar degıl aynı marka modeller arasında bıle degısır ... zaten voltajdakı farklılıklar ıslemcının oc ye uygunlugu ıle baglantılıdır .. dusuk voltajda calısan ıslemcıler herzaman daha ıyıdır .. voltaj verme ımkanı saglar kullanıcıya ..tabı bunlar kabaca bılgıler .. sadece ıslemcıdekı uygunluk oc ıcın yetrlı degıldır anakart ram ekran kartı hepsı bır butun dusunulmelı ..bunlarıda zaten bılıyorsundur ..




  • Hocam sınırı geçmen iyi olmamış, şimdi stabil çalışsada zamanla sinir bozucu sonuçlar doğabilir.biraz düşürüp o şekilde stabil mi diye baksan daha iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.