Şimdi Ara

1.4 easy egea alinir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
19.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • normalde şuan günümüzde turbosuz ya da hibrit olmayan araç alınmaz bana göre. ama piyasa malum. gücünüz ona yetiyorsa alınır da binilir de.

    hayırlısı olsun.
  • Bende yazilcam mistik griye

    Sıfır en azından abi

    Bugün Era 8-10 yaşındaki arabaya 80-85 istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea 1.4 motorları için yağ yakıyor şikayetleri vardı, birde kronik city modu arızası. Bunların dışında 1.4 motor klima açıkken ve rampada bildiğin zulüm gibi bir şey, ben kafaya takmam derseniz sıfır araç sıfır araçtır. Benim tavsiyem urban plus almanız yönünde çünkü bu paketin easy'den en büyük artısı yan ve perde hava yastıklarının olması. Bunların dışında yürütme maliyetleri son derece düşük bir araçtır.

    Opar marka filtre (1.3 multijet için mazot filtresi de dahil) 150 tl, ön fren balata takımı 150 tl... Bence günümüz fiyatları için baya düşük ücretler...
  • Alakasız bir yorum olacak ama eğer zengin değilseniz değer kaybını vs düşünüyorsanız ve İstanbul da yaşıyorsanız sıfır araba alınmaz bu şehirde.

    Her ne kadar dikkat etsenizde bu kaos ortamı trafikte mutlaka bir dangalak gelip vuruyor, çiziyor gerçekten yazık yani arabalara bu şehirde.He derseniz ki ben zaten daha lüks bir araca sahibim o eskimesin diye alıcam ozaman alınır.

    Nacizane tavsiyem easy değilde bir üst paketi alın ve lütfen buz dolabı beyazı almayın, bıktım buz dolabı egea görmekten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lacano

    Egea 1.4 motorları için yağ yakıyor şikayetleri vardı, birde kronik city modu arızası. Bunların dışında 1.4 motor klima açıkken ve rampada bildiğin zulüm gibi bir şey, ben kafaya takmam derseniz sıfır araç sıfır araçtır. Benim tavsiyem urban plus almanız yönünde çünkü bu paketin easy'den en büyük artısı yan ve perde hava yastıklarının olması. Bunların dışında yürütme maliyetleri son derece düşük bir araçtır.

    Opar marka filtre (1.3 multijet için mazot filtresi de dahil) 150 tl, ön fren balata takımı 150 tl... Bence günümüz fiyatları için baya düşük ücretler...
    Klimayı hiç hissettirmiyor günlük kullanımda. Yokuşlarda da klimadan bağımsız biraz devirli gitmek gerekebilir. Yakında konu açacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende 2019 model 1.4 Urban Plus var, konfor olarak güzel bir araba, düz yolda rahat gider, yalıtımı başarılıdır, yol tutuşu bence gayet iyi, savrulma hissini hiç yaşamadım, rampaya devirli girmezseniz bayılır, klima açıkken hepten bayılır, onu da vites küçültüp yüksek devir çevirerek halledersiniz. Atmosferik motor olduğu için arabada tork yok denecek kadar az ve o minnacık torku da 4500 devirde sağlıyor. Yakıt tüketimi bence makul. Geçen hafta İstanbul İzmir otobanında 120ye sabitleyerek gittim, yakıt tüketimini 5,8 lt olarak gösterdi. Dönerken 130a sabitleyerek döndüm, 6 lt tüketim gösterdi. Geçen sene Bodruma'a giderken 110 km hızı geçmeden gittim, o zaman da 5,2 lt tüketim göstermişti. Bu yüzden LPG de taktırmadım. Pompa değerleri ile ölçüm yapmadım. Şehir içi de ortalama 7,5 lt yakar.

    Umarım aracı bulabilirsiniz zira bayilerde de uzun sıralar var. Ben turbo dizel ile değiştirmek istedim bu tork mevzusu yüzünden ama malesef 2-3 ay sıra var. Fiyatı da 3 Eylülden sonra güncellenecek dediler. Alabildiğimiz bir Egea vardı, o da zamlanırsa sıfır araç almak da hayal olacak bu gidişle.




  • km başına bir adet 70 km hız sınırı tabelasının düştüğü güzel ülkemin yollarında kaçla gitmeyi planlıyorsunuz bilmiyorum ancak 1.4 motor aracı her türlü taşıyor. merak etmeyin arkadan itmek zorunda kalmazsınız. donanım olarak urban almanızı tavsiye ederim.
  • Easy yerine Urban Plus alın derim. 15 bin lira farkla Bluetooth (Müzik oynatma için), Dijital Klima, Hız Sabitleme, Daha iyi tablet ekran, daha iyi gösterge ekranı, daha fazla hava yastığı ve sis farı gibi ekstralar alıyorsunuz.
    Ayrıca 1400 liraya yağmur ve far sensörü, 1200 liraya da 'Orijinal' geri görüş kamerası takılabiliyor. Aşağı yukarı 125 bin liraya ciddi dolu bir araç ortaya çıkıyor.
  • urban plusta veya mirror'da yokuş kalkış desteği varmı
  • CrrystaL kullanıcısına yanıt
    Yokuş kalkış desteği lineanın boş paketlerinde var hocam. Egea easyde de var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • volkanick kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevabın için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de bu ay başında linea mı satıp sedan easy e niyetlenmiştim. Sonra biraz daha zorlayıp urban plus alayım dedim. Sonra Street Hb aldım. Bi yaramazlık çıkmazsa ay sonu alacaz aracımızı bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • volkanick kullanıcısına yanıt
    Street hb’de sedandan ne farkı var biraz inceledimde hb versiyonunu biraz fiyatları yüksek geldi gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrrystaL

    Street hb’de sedandan ne farkı var biraz inceledimde hb versiyonunu biraz fiyatları yüksek geldi gibi
    Şirket aracı olarak 1.4 HB Street siparişimiz var, teslim edilecek. Bence en mühimi HB kasanın EURO N CAP testi var.

    Donanım olarak sedan bazla kıyasla;

    +15" jant kapağı yerine 16" alaşım jant,
    +2 yerine 6 hava yastığı,
    +düz halojen yerine led gündüz farı ile mercekli farlar
    +arka park sensörü farkları var bildiğim kadarıyla.

    Fiyat farkı da bunlar yüzünden.
  • Üstekilere ek olarak bazı videolarda forumlarda malzeme kalitesi ve yalıtımının bir tık daha iyi olduğunu okudum ama deneyim etme şansım olmadı. Aslında sedanların genelde filo araçları olmaları, hblerinde dünya pazarında yaygın olmaları nedeniyle bana mantıklı geliyor. Ama net bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanick -- 1 Eylül 2020; 22:46:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34HIL34

    Abi gerçekten yorumları okudukça bana cinnet geliyor

    Yok o paket asla alınmaz urban al yoksa hiç alma yok hiç çekmiyor falan kardeşim siz şaka mısınız alooo?

    Araba 1150Kg. Kilo olarak segmenti ve sedan olduğu düşünüldüğünde çok hafif bile. 95 Beygiri 6.000 devirde veriyor. Bugün piyasadaki araçların %70 i ortalama 80 beygiri 5.500 devirde veriyor.
    Clio ve symbol JOY paketleri EASY den daha boş ama çatır çatır satılıyor. 2 gün ilanda durmuyorlar. Bu arkadaş ısıtmalı soğutmalı deri koltuk, dijital klima şerit takip vs. bilmem nemi istemiş ki EASY asla alınmaz falan yazıyorsunuz? 2. araç olarak alacağız demiş. Birinci aracımız full + full 2018 borusan çıkışlı range dememiş mesela.

    Alınır kardeşim alınır. Mis gibide binersin. Görüntü olarakta albenisi olan araç. 2. araç demişsin çok km yapmaz büyük ihtimalle ama yinede LPG uyumu son derece güzel bir motor. Çekmez gitmez diyen arkadaşlar 1.6 THP 180hp yada 1.5 - 1.6 135 hp dizel araçlarla cirit atıyorlar herhalde.
    sanırım 1.4 egea kullanmamışsın, çekmediği doğru. ama bir 1.33 corolla kadar rezil değil. alınmayacak kadar kötü değil. en boş paketinde bile enteresan bir şekilde hill holder var. kalite kötü ancak bilemiyorum çok sattığına göre fiyatı iyi demek ki.




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    İyide ben zaten alınmasını savunuyorum. Önce iyi bir okumak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34HIL34

    İyide ben zaten alınmasını savunuyorum. Önce iyi bir okumak gerek.
    çekip çekmediğiyle ilgili kısmı sanaydı, kalanı genel tesbitti.
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    İki ay önce 1.4 urban plus aldım. 1.6 dizel motor performansı bekleme tabiki ama düz yolda gayet yeterli rampada da vites düşürdün mü hiç sorun olmuyor. Almadan önce lpg düşünüyordum ama karışık kullanımda 6 litre civarında yakıyor o yüzden lpg den vazgeçtim. Uçup kaçmayı beklemiyorsanız tavsiye ederim. 20 km git gel demişsiniz, o mesafede dizel anca ısınacağı için benzinli kadar yakar zaten. Easy donanımda 2 hava yastığı var urban plusta 6 var. En önemli fark bu. Diğer donanım farklarını sonradan da taktırırsın ama airbag önemli o yüzden urban plus ı tercih ettim çok memnunum. Bütçeniz yetecekse urban plus alın derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

    Arkadaslar herkesin yorumuna tesekkur ederim. Yarin sira durumunu ogreneyim kararimi ona gore vereyim.
    sıra durumu hakkında aldığınız bilgiyi burada paylaşabilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.