Şimdi Ara

1.25 KATRİLYONLUK UZAY PROJEMİZ VARDI NE OLDU ONA ??????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evet,çok bilimsel bölüm evet.hergün nötrino çarpıştırıyoruz bölümde...

    projede milli gizlilik derecesi varsa ki tahminim var,internette bilgi bulamazsınız.şunu anlatamadık bir türlü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superposition

    evet,çok bilimsel bölüm evet.hergün nötrino çarpıştırıyoruz bölümde...

    projede milli gizlilik derecesi varsa ki tahminim var,internette bilgi bulamazsınız.şunu anlatamadık bir türlü...

    Sen çarpıştırayım dedinde biz mi engel olduk.


    Aselsanın yaptığı en gizli projeler bile yıllardır yıllardır yerli yabancı savunma forumlarında tartışılıyor. Günümüzde sır diye bir şey yok. İnternette, yapılan çalışmaların fotoğraflarını yada projenin tam metnini ve çizimlerini aramıyoruz ki. Konu hakkında en ufak bir bilgi kırıntısı bile yok. Şu gizli yapıyoruz o nedenle kimse bilmiyor masalını bırakın artık. Uzay araştırmaları konusunda yol haritasında kayda değer hiçbir gelişme yok. Hükümetin bol keseden dağıttığı bir yalan vaatlerinden birisi daha.




  • saçmalıyorsunuz ama saçmaladığınızı nasıl anlatsam bilemiyorum.o yerli yabancı forumlarda kaç kişi içerden bilgi getirmiş acaba? savunma sanayyinde çalışan,nerde ne söyleyeceğini bilir...

    aselsanın yaptığı işlerin bilebileceğiniz kısmlarınan haberiniz var.bilmediğiniz neler neler oluyor:)
  • İşin içinden çıkamayınca yine ucuz cümleler havada uçuşmaya başlamış. Eee nede olsa doğru düzgün cevap vermekte bir zanaat.

    O forumlar ile ne kadar alakadar olduğun bu cümlelerinle ortaya çıkmış oldu, daha kimse açıklamadan haftalar önce o forumlarda taruz helikopteri ihalesini AgustaWestlan'ın alacağı yazılıp çizilmişti. Az biraz dolaş bakalım o forumları satır aralarını okumayı bilirsen neler neler öğrenirsin. Orada yazan çizenlerin kim olduğunu ne ben nede sen bilebilirsin ama konuşulan konuların seviyesine bakarak bile üyelerden bağzılarının bu konularda sıradan yurttaşa göre çok daha fazla şey bildiği belli. Tekrar söylüyorum süper mega çok gizli proje diye bir şey yoktur her ülkenin yaptığı önemli projeler bir şekilde diğer ülkeler tarafından bilinir ve gözlemlenir. Eğer ulusal çıkarlarına aykırıysa bir şekilde durmaya çalışırlar veya kamuoyuna sızdırılır. Türkiyeninde kendi açısından gizli adlettiği irili ufaklı projeleri vardır ve bu projeler bir şekilde muhatapları tarafından bilinir ve takip edilir. Ama hepsi kamuoyunca bilinmez, bilinmeside gerekmez zaten.

    Türkiye uzay araştırmalarına ait yol haritası çoktan kamuoyuna açıklanmış durumda. Atılacak adımlarda bir sır olsaydı zaten alanen duyurulmazdı. Haliyle kamuya açık projeleri sorgulamamızdan daha doğal ne olabilir ki.




  • evet,süper haklısız.zaten internet süper ,herşey var.size hayırlı günler dilerim,cahille işim yok.
  • quote:

    bu tip projeler halka çok inecek,detay haber verilecek işler değildir.çok cevap arayan tübitak uzay enstütüsünden sorabilir,uyduruk bir donanım forumunda bu sorunun cevabı bulunmaz.

    quote:

    bende diyorum ki;ne yaptıklarını pek söylüyor değiller roket falan bilmiyoruz.merak eden soracağı yeri de bilmeli.forum köşesinde kim ne bilir ki cevap verecek?

    quote:

    evet,çok bilimsel bölüm evet.hergün nötrino çarpıştırıyoruz bölümde...

    projede milli gizlilik derecesi varsa ki tahminim var,internette bilgi bulamazsınız.şunu anlatamadık bir türlü...

    quote:

    saçmalıyorsunuz ama saçmaladığınızı nasıl anlatsam bilemiyorum.o yerli yabancı forumlarda kaç kişi içerden bilgi getirmiş acaba? savunma sanayyinde çalışan,nerde ne söyleyeceğini bilir...

    aselsanın yaptığı işlerin bilebileceğiniz kısmlarınan haberiniz var.bilmediğiniz neler neler oluyor:)

    quote:

    evet,süper haklısız.zaten internet süper ,herşey var.size hayırlı günler dilerim,cahille işim yok.


    Bu yorumlar tam da bilimsel ve kültürel. Hakikaten burası kıytırık bir forum ve biz de sıraya girmiş cahilleriz ve siz de bize laf anlatamayan bilim adamısınız. Tüm cahil arkadaşlarım adına özür diler, bilimsel açıklamalarınızın anlaşılmasını dilerim...




  • ya napcaksınız uzayı arastırmayı fılan, ımanlı nesıl yetıstırme derdınde basbakan. ılım de neymıs kı dın öğrenın yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetter

    ya napcaksınız uzayı arastırmayı fılan, ımanlı nesıl yetıstırme derdınde basbakan. ılım de neymıs kı dın öğrenın yeter.

    olur mu, uzayda akıllı yaşam bulursak, onları da imanlı yaparız.
    Hedef 3000: imanlı evren
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie
    Bu yorumlar tam da bilimsel ve kültürel. Hakikaten burası kıytırık bir forum ve biz de sıraya girmiş cahilleriz ve siz de bize laf anlatamayan bilim adamısınız. Tüm cahil arkadaşlarım adına özür diler, bilimsel açıklamalarınızın anlaşılmasını dilerim...

    2 saniye egonuzu bir kenara koyup,düşünseniz anlayabilirsiniz sizde.ben de dahil hepimiz boş insanlarız ki boş boş forumlarda tartışıyoruz.su forumdaki başlıkları sırayla inceleyin,ben şahsen sinirden okuyamıyorum.saçma sapan,uyduruk komplo teorileri,bilimsel düşünceden hiç anlamayan insanlar,düşünceler.siyasi hırgür.ve herşeyin yanında bir kendini beğenmişlik...bu şartlarda neyi savunuyorsunuz,anlamıyorum.

    ha siyaseten ben bu görüşü savunuyorum,önemli olan ideoloji,ben bilimden haz etmem diyorsanız,meydan sizin.




  • Kendi adınıza, boş olduğunuzu iddia edebilir ve hatta bunu ispat etmek için de çeşitli yollara başvurabilirsiniz. Ama bu forumdaki insanların tamamına "Boş insanlarsınız" diyecek kadar egoist olmanıza gerçekten de gerek yok.
    Forumlarda tartışmak, belki de demokrasinin başlamadan bittiği ya da sindirilemediği, öğrenilemediği toplumlarda bilgi ve fikir alışverişi için önemlidir. Ama tahammülsüzlük, atasözünde de olduğu gibi balığın baştan koktuğu toplumlarda, yani bizim gibi toplumlarda yaygın olarak yaşandığı için siz de bir yerde haklısınız. Ülkeyi yönetenler ve yönetmeye aday olanlara bakınca, onların bu toplumun aynaları olduklarını da biliyor olunca, sizin okuduklarınıza sinirlenmenize, okuyamamanıza şaşırmamak gerek.

    Belki biz bilimsel konuşamıyoruzdur, ya da eğitim seviyemiz elvermiyordur ama bizde öğreniyoruz. En azından kendi adıma konuşmam gerekirse, ben bu forumdan mutlaka birşeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum, çünkü ben kendi egolarımı arada bir de olsa kenara bırakıp insanlara ve fikirlerine saygı duyup okuyorum. Bana en ters olan konuları bile okuyorum ve üzerinde düşünmeye çalışıyorum, çünkü ben diğerlerine "Siz çok boş adamlarsınız" diyecek kadar ve bu durumu yumuşatması için de kendimi dahil edecek kadar kendimi beğenmiyorum. Keşke o kadar beğenebilseydim, o zaman boşuna gelişmeye ve yenilenmeye ihtiyaç duymaz, olduğum noktada mükemmele ulaştığımı düşünüp, enerjimi başka şeylere harcardım.

    Size ders vermek benim haddim değil, ama buradaki insanlara "Boş adamlar" demek de sizin haddiniz değil. Tahminen hala öğrencisiniz ve burada yıllardır doktorluk yapan ya da tarih konusunda master yapmış insanlara çıkıp da bu lafı söyleyecek kadar saygısızlaşmayın. Eğer saygısızlaşırsanız, iğneleyici bir sözle yine küplere binmenizi sağlarlar ve bunda da haklı olurlar.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetter

    ya napcaksınız uzayı arastırmayı fılan, ımanlı nesıl yetıstırme derdınde basbakan. ılım de neymıs kı dın öğrenın yeter.

    Onlar imanlı Müslüman çocuğu da biz şey çocuğumuyuz(şimdi o kelimeyi burda kullanmak istemiyorum)...


    Neyse:
    http://www.sanliturktarihi.com/osmanli-yi-yikan-yobazlar-gunumuzde-osmanlici-geciniyor.html
    1580: Yobazların Zaferi ve Uzay Araştırması Yapan Rasathanesinin Yıkılması

    Takiyüddin’in İstanbul’da 1577′de kurduğu gözlemevi. Bu gözlemevi o zamanlar Avrupa’daki en modern rasathane olan Tycho Brahe’ninkiyle yarışacak nitelikteydi. Tycho Brahe ise yabana atılacak biri değil. Çünkü Kepler ilerde onun bilgilerini kullanarak kendi gökbilim teorilerini geliştirecektir (1). Kepler’in çalışmaları ise Newton tarafından kullanılacaktır.

    Daha değişik bir ifadeyle, 16. yüzyılda iki tane NASA varsa bir tanesi bizde, diğeri Avrupa’da. Bizimki 1580′de yobazlar tarafından yıktırıldı. Bundan sonra da gökbilimde gerilemeye başladık. Tarihçiler Osmanlı imparatorluğunun gerileyişini, çöküşünü başka olaylara bağlasalar da benim tezim umranın yıkılmasının bu olayla başladığıdır. 1580 umranın yıkılmaya başladığı tarihtir.

    “Galata’da 1577′de kurulmuş olan rasathanenin yazgısı, din bağnazlığının akli ilimler üzerine açık zaferini gösteren bir olaydır. Rasathane Uluğ Beğ’in Zic’ini düzeltmek amacıyla kurulmuş olup, İslam dünyasının tek rasathanesi idi.” (2) diye yazmış Halil İnalcık.

    Gözlemevinin neden yıkıldığını ise İnalcık şöyle anlatıyor:

    “… aralarında şeyhülislamın da bulunduğu bir grup ulema, astronomi ve astrolojiyle ilgilenmeyi büyücülük ve falcılık gibi dinsizlik ve uğursuzluk olarak görüyordu. Şeyhülislam, sultana veba salgınının Tanrı’nın gizlerine nüfuz etmek için yapılan bu cüretkar çabaların sonucu olduğu anlamında bir ariza verdi. Rasathane, 1580′de bir grup yeniçeri tarafından yerle bir edildi.” (3)

    Bu nasıl şeyhülislam, bu nasıl ulema?
    Bunlar Kur’an’ı hiç mi okumamışlar?
    Allah ile aldatmanın 1580′deki örneği bu uygulama olsa gerek.

    İnalcık devam ediyor:

    “… fakat 16. yüzyılın başlarından sonra dini bağnazlık akımları gittikçe güçlenecektir… Dini bağnazlık, imparatorluğun düşünce hayatında matematik gibi akli ilimlere, skolastik ilahiyata ve tasavvufa karşı gittikçe güçlenen karşıtlıkla kendini göstermiştir.” (3)

    İnalcık, Osmanlı toplumunda bağnaz ulema ile buna karşı olan bir grubun her zaman var olduğunu söylüyor. Buradan hareketle, diyalektik yöntem kullanarak şöyle düşünebiliriz:

    Karşıt güçler: akli ilimleri, tasavvufu, musikiyi dinsizlik olarak gören bağnaz ulema; karşılarında ise bunların din alanına girdiğini savunan sınıf.
    Bu iki karşıt güç, birbirleriyle her zaman mücadele edegelmişlerdir. Bu mücadeleyi bazen bağnazlar, bazen de diğer sınıf kazanmıştır.
    1577′de ikinci grup üstün gelmiş ve Takiyüddin gözlemevini kurmuştur. Fakat iki karşıt güç arasındaki mücadele devam etmektedir. Bağnazlar Allah ile aldatarak gözlemevini yıktırmışlardır. Gözlemevinin yapılışı bağnazlığın iptali idi, 1580′deki olay ise iptalin iptali, yani gözlemevinin yapılışının iptalidir (gözlemevinin yıkılışı); sonuçta gözlemevi yıkılmıştır.

    Olaya kaos teorisi ve kelebek etkisi açısından bakalım:
    1580′de gözlemevi yıkılırken düşen son tuğla kelebek etkisi yaratmış olabilir. Bir tuğla kaybettik, gözlemevinden olduk. Bir gözlemevi kaybettik, Takiyüddin’den (alim, bilim adamı) olduk. Takiyüddin’i (alimi) kaybettik, bilimden olduk. Bilimi kaybettik, umrandan olduk.

    Kaynaklar:

    (1)http://en.wikipedia.org/wiki/Tycho_Brahe
    (2) Halil İnalcık, Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ, Yapı Kredi Yayınları, ISBN 978-975-08-0588-7
    (3) a.g.e.

    Sonu böyle olmaz inşallah...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superposition
    evet,süper haklısız.zaten internet süper ,herşey var.size hayırlı günler dilerim,cahille işim yok.


    Verecek cevabın varsa ver, saçma sapan yazıp mesaj sayını kasma sayın alim.




    quote:

    Orijinalden alıntı: yetter
    ya napcaksınız uzayı arastırmayı fılan, ımanlı nesıl yetıstırme derdınde basbakan. ılım de neymıs kı dın öğrenın yeter.


    İman konusunda fazlalığı varsa önce kendisine ve çevresine aşılasın o imanı, eşi, dostu, akrabası, bürokratı, vekili derken tırtıklıya tırtıklıya 10 senede hazinenin dibini kuruttular. Hem kit satıp hem borç aldılar. Hem kamu borcu hemde çari açık kol gibi oldu.

    İmanın kaçıncı şartında çalacaksın yazıyor. Haliyle geçelim bu imanlı nesil muhabbetini. Bu iktidar yetiştirse yetiştirse hırsız nesil yetiştirir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.