Şimdi Ara

1.2 tsi dsg golf mü?-1.2 308 puretech eat6 allure mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Hali hazır da 1.4 2013 model Polo kullanıcısıyım. Aracı yenilemeye karar verdim ve artık otomatik araç almayı düşünüyorum. Tabi Polo'dan sonra aklımda olan ilk araç Golf almaktı. Geçen hafta araç bakmaya gittiğimde Pejonun yukarıda belirtilen modelini kullanma fırsatı buldum ve motora bayıldım. Bir ara 1.6 motor mu diye kararsız kaldım. Vites geçişleri harikaydı. Aracın komple cam tavan olması ve bir çok ekstrası olması bana çok cazip geldi. Tabi kime pejo alınır mı diye sorsam, önüme golf satılık ilanları koydular. Bu tür kararsızlığa düşen arkadaşlarımız oldu mu? Fikirlerinizi alabilir miyim? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusabem -- 20 Aralık 2016; 14:06:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaşım aynı olay şuan benim içinde geçerli. Peugeot öyle bir marka algısı oluşturmuş ki eski modelleri ile insan düşünmeden edemiyor. Ki zaten çevrenin verdiği tepkiyi saymıyorum bile ben Golf ü kullandım ama Peugeot kullanma fırsatım olmadı. Senin Golf kullanma imkanın olduysa daha iyi karşılaştırabilirsin Peugeot u da kullanmış birisi olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf kullandım, golfde vites geçişlerini az da olsa hissettim. Ancak golfde koltuk ve malzeme kalitesi bana daha sağlam geldi. Motor olarak Pejo ne yaptıysa çok fazla keyif verdi. Tabi aynı dolulukta Golf almaya kalksanız 90-95 milyar seviyelerine çıkmanız gerekiyor bu durumu Pejoda daha uygun rakamlara bulabiliyorsunuz. Ancak ikinci eli Pejonun gerçekten kötü, bir çok kullanıcı bundan şikayetçi, bu da pejo bayilerinin saçma sapan fiyat uygulaması, dizelle aynı rakama satıyorlar.
  • 1.2 ya da 1.4 dsg kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • Hocam selam.Biraz geç yazıyorum ama.1.2 tsi dsg golf 7 kullanıyorum.Bundan once de Leon mk3 1.2 tsi dsg kullanmıştım.



    308 in 1.2 versiyonunu kullanmadım.1.6 bluehdi otomatik test surusune ciktim.



    Farkları yazayım kendi acimdan



    1-Golfün içi kesinlikle daha kaliteli ve kullanışlı.Sıkıcı olması yönünde eleştiriler var.Fakat en eğlenceki araç bile 1 ay sonra size alışkanlık yaratacağı için sıkıcı gelecektir.Yani farklı tasarımın kullanımda size bir faydası olmuyor uzun dönemde.



    2-Peugeotun süspansiyonu kesinlikle daha konforlu.Leon sert diye ben Golfe geçtim.Ama golf de sert.Fakat daha iyi izole edildiği için ve suspansiyon daha sessiz olduğu için konforlu hissettiriyor.O da azıcık.



    3-Şanzıman olarak ben Eat den pek keyif almadım Dsg den sonra.Ama sorunsuzluk olayı işin içine girdiğinde şu anki aracımda dsg yerine bu eat olsun isterdim açıkçası.



    4-Yol tutuş, ses kalitesi, ufak detaylar konusunda golf daha başarılı ve çalışılmış bir araç oldugunu hissettiriyor.



    Hocam uzun vadede peugeotun sağlamlıkla ilgili insanlarda oluşturduğu algı olmasa bence 308 de golfe göre oldukça alınabilir bir arac.




  • 1.2 Tsi Dsg Comfortline sahibiyiz. Eşimin araç. Kendim 3.20i 40.yıl araç sahibiyim ve 8 ay oldu alalı henüz 2400 km yaptım. Ve bunun tek sebebi Golf. Çünkü tüm ihtiyaçlarımı hemde keyif vererek karşılıyor.

    - sessiz

    - konforlu

    - pratik

    - rahat

    - ferah

    - geniş

    - performans yeterli

    - tüketim makul ( 7.4 lt ve 24km ortalama hız)

    - kalite hissi yüksek



    Bence tr şartlarında en ideal motor 1.2 tsi 110hp.

    Hiç belli olmaz bir kaç ay sonra kendi aracımı satıp 1.5 tsi 130 hp bir golf alabilirim en dolusundan, ömürlük...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfmariachi -- 15 Ocak 2017; 13:28:16 >
  • @sariogun



    Hocam midline golf çok boş bir araç.Style leon ise comfortline golfe göre bile daha dolu bir araç bence.Katlanır ayna, hız sabitleyici, far sensörü, karartmalı dikiz aynası vs.Bunlar comfortline da bile yokken golf midline plus, leon style donanıma göre hepten çıplak kalmaktadır.



    Klişe bir laf olacak ama burada seçimde en önemli kriter seçim öncelikleri.



    Donanım, kullanışlılık, sportiflik, yakışıklılık, fiyatı uygunluğu ve az yakıt tuketmesi önemli diyorsan Leon.



    Konfor, iyi yol tutuş, kalite, sağlam ikinci el diyorsan Golf.



    Ben ikisini de kullanmış birisi olarak Golf Midline Plus ı bile Leon Fr harici bütün Leonlara tercih ederim.Marka takıntılı bir kişi değilim.Ama iki araçla da zaman geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki Vw leonu bilerek ve isteyerek Golf kadar iyi yapmamış.



    Leondan golfe gecince C segmentinden D segmentine geçiş yapmış gibi oluyorsunuz.Arabanın yol tutuşundan tutun süspansiyon konforuna kadar her detayı Golf te daha iyi.Müzik sistemi, malzeme kalitesi, işcilik vs vs.



    En onemlisi Golf sürücüsünü mutlu eden bir araba, Leon ise dışardab bakanları memnun eden bir araba.Ama bu yazdığımdan Leon kötü anlamı çıkmasın.Leon iyi bir araç.Ama golf çok iyi bir araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kancello K kullanıcısına yanıt
    leon ile golf arasında yakıt tüketimi farkı varmı ki? Anladığım kadarıyla boş bile olsa golf golftur diyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sariogun

    leon ile golf arasında yakıt tüketimi farkı varmı ki? Anladığım kadarıyla boş bile olsa golf golftur diyorsunuz.

    En az yarım litre kadar leon daha az yakıyor.Sebebini bilemiyorum.Belki ağırlık farkı, belki fren geri kazanımı teknolojisi.Ama aynı km de aynı lastiklerle kullandım ikisini de.Leon bariz bir şekilde daha az yakıyor.



    Golf daha iyidir hocam.Zaten ikisinin içine de oturun.Leonu seçerseniz sürpriz olur derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.