Şimdi Ara

1.2 MPI 84BG Hyundai İ20 vs 1.0 MPI 75BG Volkswagen Polo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.Yakın zamanda 2012 model 1.3cdti 75bg opel corsa marka aracımı sattım ve üzerine bir miktar daha ekleyerek az da olsa model yükseltmek istiyorum.Bütçem 120.000tl civarında.Araştırmalarım sonucunda hem göz zevkime hitap eden hem de bütçeme uyan bu iki model arasında kaldım.Araçların ikisi de 2015-2016 model.Her ne kadar donanım olarak polonun 1.0 mpi versiyonu çok hoşuma gittiyse de 75bg 95nm tork bir miktar gözümü korkuttu.İ20 nin 84 bg 122nm tork üretiyor olması acaba polo yerine alsam daha mı çok tatmin eder diye düşünmeme sebep oldu.


    Alacağım aracı şehir içi ulaşımda kullanacak olmakla birlikte hemen her hafta Kocaeli-İstanbul arasına 1-2 kez gidip gelmekteyim.Ayrıca özellikle yazın tatil yapmak adına en az 1 uzun yol rotası çiziyorum kendime.Takdir edersiniz ki önceki aracım olan corsa da güçlü deyince aklınıza ilk gelen araç değildir ancak yeni alacağım araç daha da güçsüz olur mu diye de korkuyorum.Bunun dışında araçtan beklentim güzel bir yol tutuşu,beni üzmeyecek bir performans.


    İ20 hakkında en çok kafamı kurcalayan kısım ise malzeme kalitesi ve trim sesi açıkçası.Zaman zaman çok gereksiz olabileceğini bilsem de niyeyse vw bu konuda çok daha fazla güven veriyor.Dolayısıyla özellikle iki aracı da kullanmış insanların yorumları benim için çok değerli.


    Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ve neden? Şimdiden teşekkürler.








  • Bu konudan bağımsız söylüyorum. araç kıyaslarken sadece aracın beygir ve tork değerlerine bakarak kıyas ederseniz yanlış yaparsınız.

    burda önemli kıstaslardan biri araçların ağırlıkları. ben sana polo i20den 100 kg daha hafif desem performans bu durumda nasıl olur ?

    aynı verilere sahip 2 araçtan biri 1 ton diğeri 1.5 ton ise, 1 ton olan daha performanslıdır. bunu göz önünde bulundurarak kıyas edin.


    sorunuza gelince ben i20 düşünürdüm. öncelikle daha ferah bir araç poloya göre. motorununda yeterli olacağını düşünüyorum.

  • İlk aracım 2015 1.2 mpı i20 2 yıl kullanıp sattım

    Geçen hafta tekrar araç aldım yine i20 1.2 mpı style aldım

    Soruna gelecek olursam 1.0 tsı olsaydı direk polo derdimde wv i wv yapan tsı motoru değil mi zaten ? Turbo yoksa i20 polodan tasarım olarakta iç hacim olarakta özellik olarakta çok daha üstün araç.

    Ayrıca trim sesi felan yok sadece alt takımları çukurlarda poloya göre çok daha sesli çalısır ama çok sağlamdır ve sorunsuzdur

    İ20 de dikkat etmeniz gereken tek nokta kronik hatası olan kalkışta titreme sorunudur alıcıya ğstğne basarak sorun yoğun kullanımda titreme yapıyor mu ( burası çok önemli bu sorun balatalar ısınınca kendini gösterir ) araç soğukken anlayamassınız size yaşadığım sorunun linkinide atıyım

    İ20 alacaksanız jump asla düşünmeyin en boşun bir üst paketi olan style alın hız sabitleyici yokus kalkıs çelik jant park senserü gündüz led mercek far vs vs çok fark var

    Ama şunuda söyliyim poloyu tsı alabilirseniz polo alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 7 Ekim 2021; 11:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senkei kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız hocam 1.0 motor oluşuna o kadar takılmışım ki ağırlık değerlerini inanın unutmuşum siz yazınca bakmak geldi aklıma,teşekkürler yorumunuz için.

  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

    Evet,kesinlikle tsi motoru.İnanın tsi motora ulaşabilecek bütçem olsa bu konuyu açmam bile direkt polo tercih ederim.Ancak piyasa malum,bütçe malum.Bahsettiğiniz sorundan haberim yoktu özellikle araştıracağım,siz de linkini atarsanız çok memnun olurum.Ayrıca varsa başka bildiğiniz bu tarz sorun onu da söylerseniz benim için çok faydalı olur.Paket olarak jumpın fazla boş olduğunu ben de fark ettim izlediğim incelemelerde,özellikle style bulmaya uğraşacağım.Teşekkür ederim yorumunuz için.

  • suwin kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.25 kia rio da bakabilirsiniz, ikisi arasında bence i20 tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki aracı da kısa süreli kullandım. Yalıtım olarak Polo bir tık daha iyi. Ancak geri kalan her şeyde i20 daha güzel. Sürüş zevki, ergonomisi hatta yol tutuşu, verdiği güven hissi bile i20 de daha iyi.

  • 1.3 dizelden sonra kesinlikle 1.0/1.2/1.4 atmosferik alınmaz. Çok sıkıntı yaşarsınız

  • 2011 ve 2015 i20 1.2 kullandım 2015 olanda kalkışta titreme sorunu gerçekten kötü adamı araçtan soğutuyor cam tavanlı alacaksanız i20 yoksa ya polo yada Kia Rio bakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanırım siz de vergiye takan birisiniz. 1.2 altı atmosferik motorlarda en kralı PSA nın 82 HP lik 3 silindirli motorudur. Hem az yakar hem çok kaçar. 118 nem tork veriyor ve bu torku 2750 rpm gibi düşük bir devirde veriyor. 208 ve C3 bu motora cuk oturuyor. 208 de 0-100 12.2 sn. Bu değer 1.6 atmosferiklere yakın bir değer. Üstelik otomatik seçeneği var ve diğer markalardaki gibi bu motoru sadece boş paket manuel olarak satılmamış. PSA almam derseniz 1.25 Fiestalar var sadece boş paket ve manuel var.

  • Sormamın sakıncası yoksa corsayı kaç bine sattınız?

  • B sınıfı hatchbacklerde en önemli özellik genişlik bence. i20 polodan daha geniş ve ferah. 2. el satış hızı bakımından Polo daha önde olur. Yani biniciyseniz i20 al sat yapacaksanız Polo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.