Şimdi Ara

1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
19.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Yazdık ya, İstanbul şehiriçi dur-kalklı ve ara sokak kullanımlı trafiğe göre. En kötü senaryo bu, ben buna bakarak söylüyorum.


    Ha, 100km'de 10lt ortalamayı yenmek için trafiksiz saatte çıkıp 8lt ortalama ile gezen arkadaşım da vardı.


    Bunun yanında 1.4 TSI Golf ile İstanbul'da 5lt ortalama ile gezdiğini iddia eden arkadaşımız da var. Kendisinin yakında benzin üretmeye başlayacağını biliyoruz arabasıyla  


    Ben genelleme yaptım, siz de genelleme yapıyorsunuz. Ama diyorsunuz ki "senin dediğin gerçek değil, benim dediğim gerçek".


    Nasıl değil? Ben bu trafikte gidip geliyorum, benim gerçeğim bu arkadaş, daha ne yapayım  Ha olur, kırmızı kahverengi değil de yeşil yollardan gideriz, peki...



    Zamanında şu da oldu, birisi 320d almış, araç 10lt tüketimle geziyor diyordu. Bir problem var bu kadar yakmaması lazım vesaire denildi ama sonra bakıldı ki, araç Ankara soğuğunda ısınmaya fırsat bulamadan az bi km yapıp stop ediliyor ve devamlı trafikte gidip geliyor. E ne yapalım? Kardeş senin tüketimin 5lt, bu trafik gerçek değil, git gerçek yerde kullan mı diyeceğiz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 23 Mart 2022; 16:47:45 >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    %5 rakamını nereden buldunuz bilmiyorum lakin bahsettiğim koşullar sabah mesaiye giderken ve akşam iş çıkış saatlerinde herkesin her şehirde icinde bulunacağı bir ortam.

    Siz öğlen saatlerinde çıkıp dolanıyorsanız bilemem.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Siz yanlış saatlerde dolanıyorsunuz, tüketimin fabrika verisi veya daha altında olacak saatlerde ve yollarda dolaşmanız gerekiyor  


    Demin de yazdım, bizde de böyle bi arkadaş var, 1.4 TSI Golf ile fabrika verisinden az tüketim rekorları kırıyor, dizellerle yarışıyor. Hatta onlardan da az tüketiyor. Diyoruz ki herhalde ya yol bilgisayarı bozuk, ya alıp yokuş aşağı salıyor, ya hesap hatası var, bakıyoruz yol bilgisayarı atladığımız bir detayı vermiyor, onun üzerinden manipüle ediyor, çözemedik, gerçi çok kafa da yormadık arkadaşı bildiğimiz için...


    Benzer yolda gidiyoruz gibi, o yüzden çok da şeyetmiyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 23 Mart 2022; 17:17:19 >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Az yukarıdaki mesajımda var yol bilgisayarı verisi. Bir depo ile 965 km gitmişim. 65 km daha gider derken bir daha fullemişim. 50 litre deposu var. Araçta 5 litre yakıyor demiş.


    hadi bir hesap yapın bakalım matematiğiniz nerede eksikmiş görelim.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Açın istanbul trafik haritası. Saat tam 6 bakalım trafik durumu nasılmış.


    1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında

    Ortalama hızın 20 km altında çıkacağı yollar kahverengi olanlar. Yani az biraz turuncu yada yeşile girseniz 25-30 km çıkar. İşte bu yüzden Türkiye’nin belki %5 i. Çünkü İstanbul’da yaşamak bile yetmiyor. Sadece belli yolları kullanırsanız şehiriçi.



    misal köprüye gireceksiniz diyelim şehirdışı. Ordan hemen Ortaköy’e inmelisiniz. Sonra vapur iskelesine geçip, karşıya öyle geçmelisiniz. Yoksa şehirdışı olur.


    bende sizin kafadan istiyorum. Hep kırsalda yaşamak istemişimdir.





  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında

    Saat 6 İstanbul trafiği.


    gidin uygulamalardan bakın nereye kaç saatte gidiliyor. Ben kaç sene İstanbul’da yaşadım. Halen gelip gidiyorum. Bahsettiğiniz gibi 15 km ortalama hızlı trafik İstanbul’un sadece bazı bölgelerinde var. BAkın kanıtı trafik haritası. Açın bakın uygulamalar a noktasından b noktasına kaç saatte gidersiniz gösteriyor.


    ya belediye araçları bile 15 km nin üzerinde hız yapıyor. Anca Eminönü Kadıköy minibüsü insanın koşma hızında gider.





  • İstanbul’da günlük 50 km yol yapan insanlar var. Sırf tek yaka uçtan boğaza 50 km. Şimdi sizin hesapla 100 km yi 7 saatte almaları lazım. 8-9 saat çalışıyor olsalar , evde yeme içmeyi düşsek 5 saat uyku uyuyorlar heralde.

    Yani dediğim gibi iddia ettiğiniz şeyler istanbul için Bile geçerli değil. İstanbul’un belli noktalarında ölçülen tüketimler gerçek şehiriçi tüketim diyorsunuz.

    Benim aklım almıyor arkadaş. Kusura bakmayın.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Gurur ve saplantı haline getiren çok şu yakit tuketimi mevzusunu. Çok yakan araba kötü yola düşmüş müjde ar muamelesi göruyor sanirim
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Tamam kardesim sen kendine haklisin biz de kendimize.
  • Bir uzun yol verisi de benden ;
    Araç 1.6 atmosferik benzin&LPG Corolla
    Yol 200 km, 190 km uzun yol 10 km ankara şehir içi,
    Ortalama hız şehir içine girmeden 80 km / h idi.


    1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında
  • Benzinli araçlarda yakıt tüketimi konusu açan arkadaşlar hep yumurta topuk sürerek açıyor. Doğrudur yumurta topuk sürersen dizelle benzin arası pek değişmez ama şöyle güzelinden pedala bi çökeyim desen durum ne olur hiç bahsetmezler .

  • Uzun süre 1.6 tdi dizel kullandım, bir süredir de 1.0 tsi kullanıyorum

    Yakıt tüketimi şöyle, aynı yolda aynı hızda giderken 100 km de 1.5 litre daha fazla yakıyor

    Ben bazen yüksek hızlarda giderdim aynı yolu o şekilde yaparsam fark 2 litreyi hemen geçiyor

  • start stop kullanmaktan rahatsız olmuyorsan, güzergahında yokuş yoksa, hava 8-10 derecenin altında değilse, trafikte sürekli önünde 30 metre mesafe bırakanlardansan, trafik de sürekli dur kalk değil de biraz olsun akışkansa 20 km ortalama hızla da 6 litre tüketim yakalanır. 1.0 turbo ile.


    ben yakalarım en azından ve öyle kullanırsan dizelden evet %10 falan fazla yakmış oluyor litre bazında dizelden.

    büyük şehirlerde sabah trafiğinde işe yetişeyim, 20 ile akan trafikte önümde 30 metre mesafe bırakıp ecdadımın kulaklarını çınlatmayayım, start stopu açık brakıp yakıt kazandığımı parçaya harcamayayım denilirse ,20 km altı hızla 8 litre ve üstü tüketim demek bu da iyi bir dizelden %25 fazla demek.


    hava 0 derece ve altıysa bir 0.5-1 litre daha eklemek lazım. hacim başına düşen yüzey alanı motor küçüldülçe arttığı için özellikle soğuktan aşırı olumsuz etkileniyorlar.


    benim tecrübem-duyduğum bu yönde.


    wltp extra urban bence gerçekçi sonuç veriyor bence bu arada. tüketim bu kadar tartışma konusu olacak bir şey değil bana gçre wltp çıktıktan sonra.





  • Aslında ARES007 konuyu özetlemiş. TSİ motor aynı şartlar altında agresif kullanmıyorsanız dizelden en fazla 1 bilemedin 1,5 litre fazla yakıyor. Yani Tsi nin 7 litre yaktığı yerde dizel motor 6 litre civarı yakıyor(Araçlar aynı ağırlıkta ve aynı sınıflarda olacak. Biri ticari biri binek olmayacak).

    Ben Ordu-Perşembe gidip geliyorum. Bir gün Ford motorlu 1.6 dizel Mazda 3 ile diğer gün benim 1.2 TSİ Golf ile gidip geliyoruz. Kullanım şekillerimiz hemen hemen aynı. en fazla 3 ışık geçiyoruz. Mazda en fazla yarım litre az yakıyor.

    Bir arkadaşımızda 1.6 dizel Connect var. Ben 40 liraya gidip gelirken dizel olmasına rağmen o 50 liraya gidip geliyor. Halbuki bg güçleri ve torkları hemen hemen aynı. Kıyaslanır mı? Hayır. Çünkü aynı segment araçlar değil.

    TSİ nin 9 litre yaktığı yerde muadili dizel araç 4-5 litre yakamaz. Hele mesafe kısaysa ısınmayacağı için kışın fazla bile yakar. 4-5 litre yakar diyorsanız. Hani diyorsunuz ya az yakınca "TSİ benzin üretmiş." O zaman darılmaca yok "Sizin dizellerde iyi mazot üretiyor." dediklerinde kızmayacaksınız.





  • Vatandaş yolları da ayırdı şehiriçi değil, şehiriçi diye 1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında 

    Kendisinin mantığı ile sabah ve akşam iş gidiş geliş saatlerinde Ankara'da Eskişehir yolunu kullanan da "gerçek" şehiriçinde gitmiyor. Ama ne hikmetse tüketimi tavan yapıyor 1.0 TSI gerçek yakıt tüketimi hakkında 


    Ankara'da sabah işe gidip gelen adam da %5 yauuv nasıl olsa, gittiği yol şehiriçi değil, adı üzerinde Eskişehir Yolu :P


    Hayır şunu demek istiyor sanıyorum, orada kısmen haklı olabilir de; örneğin eşim E-5'ten Gebze'ye gidip geliyor aynı araba ile, onun kullanımı ve trafik de biraz açıldığında, ortalama tüketimimiz 8.0lt'lere kadar iniyor.


    Ben de zaten başından beri diyorum ki, "bizim" kullanımlarımızla bu değerler çıkıyor. Bu motorların maksimumları bu. Fikir vermesi açısından söylüyorum. Ha diyorum ki TSI ile İstanbul'da da 5.0lt ortalama ile gezemezsiniz, bunlar boş hayallerden öte gidemez demek istiyorum.


    Ama tepki sanki çok acayip bir şey söylemişim gibi.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.