Şimdi Ara

1,0 lık corsanın gücünü arttırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracım 2003 corsa 1000 cclik eco bazen yokuşlarda yetersiz kaldığını hissediyorum.şehir içinde iyi ama uzun yolda sollamalarda sorun oluyo.maximum 1000 ytl ile motor gücünü nasıl arttırabilirim.sadece modül yeterli olurmu?powersystem modülde 1,0lık corsa için +13 beygir diyo sizce bu kadar artış olurmu?kullanan arkadaş varmı?powersystemin bana en yakın servisi konyada konyadaki servis iyimi yoksa alıp kendimmi takıyım?

    pversystem dışında başka iyi modül ne var ne önerirsiniz?

    yardımcı olursanız sevinirim



  • Chipe o kadar para vermene değmez. Motor kaç hp?
  • 60 hp poversystem 380 euro daha uygunu varmı
  • dostum hıc onlarla ugraşma bence.taktır bı derecelı eksantrık bak keyfıne..saygılar
  • Yapacağınız masrafa değmeyeceğini düşünüyorum. Beygirini arttırsanız da torkunuz çok az artacaktır çünkü aracın silindir hacmi küçük ve yanılmıyorsam 3 silindir. Aracı hareket ettiren torktur. Bence aracı değiştirmeyi düşünmelisiniz. 1.4 veya 1.6 lpgli bir araç işinizi daha iyi görebilir.
  • arkadaş dereci egsantrik hakkında bilgi verirmisin? fiyatı ne kadar? corsaya uyarmı? sende opelcisin bilirsin


    açıkcası arabayı satıp üzerine para eklemek istemiyorum arabayı ikinci elde takasa girsem yada satsam 15-16 anca veriyolar o fiyatada 1,4 yada 1,6 araba anca 2000 yada altı olur bende 2003 model opel yerine başka markaya şahsen binmem
  • teşbihte hata olmaz.

    bu durum mini etek giyen kızların durumu gibi
    1) madem giydin niye çekiştirip uzatmaya çalışıyon?
    2) uzatmaya çalışıyon niye giydin ?

    yanlışta anlamayın ama 1.0 arabadan o çıkar be abi.
  • Corsa GSI 16V
    Hava Filtresi + Chip Tuning -> +15 BG
    Hava Filtresi + Chip Tuning + Cadde Tipi Dereceli Eksantrik Mili -> +20 BG



    Motor gücünü arttırmayı sağlayan yöntemlerden biri de standarttan daha yüksek dereceli egzantirik milinin takılması. En eski ve verimli yöntemlerden biri olan egzantrik mili modifikasyonu sonucunda yüzde 35 oranına kadar güç artışı sağlanıyor. Yüksek dereceli versiyonlar, supapların açılma ve kapanma zamanlarını uzun tutarak yanma odasına birim zamanda daha fazla yakıt ve hava girmesini sağlıyor. Dolayısıyla daha fazla yanma gerçekleşiyor. Bu da daha fazla güç anlamına geliyor.

    Milin üzerindeki kamların açıları ve yapısına göre tork ya da güç etkileniyor. Sivri kamlı miller, supapları erken açarak torkun artmasını sağlarken geniş tepeli kamlar gücü artırmak için tercih ediliyor. Yüksek dereceki egzantril mili motorun rölanti devrini de yükseltiyor. Ancak bunu yaparken motorun rölantide dengesiz çalışmasına neden olabiliyor. Verimli bir modifikasyon işemi için, egzantrik milinin dışında supapların hareketini sağlayan diğer mekanik ve elektronik parçaların da geliştirilmesinde yarar var. Örneğin supaplar, supap yayları egzantrik mili kasnakları beyin programı ateşleme sistemi gibi. CrompCam marka egzantrik milinin fiyatı 250USD civarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opelim -- 11 Eylül 2006; 0:17:16 >




  • opelci arkadaşa teşekkür hava filitresi+ chip düşüneyim

    fordcu kardeş ise edebiyatı seviyo herhalde

    ekonomik diye biniyoruz ondanda memnunuz yoksa ford tanus mu alsam:)
  • chip+ hava filitresi kaça patlar dostum?

    önere bileceğin opelde sorunsuz hangi markalar var?
  • sen nerdesın..
  • ısparta konya yada antalyada taktırabilirim pversystem modülü konyada var diye düşünmüştüm
  • o corsaya naparsan yap yaptıgın masrafa yazık olur bnım kurs arabamdı o bas bas gıtmıyo hayatımda gormedım öle bişi ben cok cok yetersız klıma + yuk hafıf rampa bıde gıtmıcegını fln dusunuyordum ben yani o kadar ne diim parana yazık sat onu 1.4 bişi al ferrariye binmiş gibi olursun walla 1.4 polo al 2002 model 101 hp peff mis gibi
  • arkadaşım bencede yani boşuna 300-400 euro veripte masraf etme 10-15 beygır ıcın ne gerek var koy babalar gibi benzinini gez.. 1.0 motor almıssın zaten performans ıstıyosan onceden karar verıpte alıcaktın bu saatten sonra bosuna masraf olur yaptıgın masrafın karsılıgınıda pek alamassın memnun kalmassın ..

    o aracı kullandım gercekten cok zayıf motoru sadece şehir içinde iş goruyor..

    bence modıfıyeye vercegın paraya koy benzınını gez ugrasma derim !
  • 1.0 atsan atılmaz satsan satılma çok kötü
  • Arkadaşım naap biliomusun ben 2001 1.4 Comfort aracma yapmıştım. bu dizel lerin manifot we turbo akasmlarını al arabaya turbo uygulaması yap. gerçi benim arabam 1.4 tü 4 silindir. şimdi seninki 3 silindir. muhtemelen çıkış gücüde fazla diildir die tahminediorum.. buyüzden aslında turbo uygulaması manifold çıkış basınçlarını öğrenebilirsen işe yaricaktır. enazından +30bg yüksetmiş olursun. bi okadarda tork kazanırsın. yakıt tüketimin azalır we rampaları 1.4 gibi tırmanabilrsin. bunun için biraz masraf gerekicek ama tek olursun. ben yaptıımda benim arabadan bitane daha yoktu sonra sattım aracımı. artık o tek bi başka gençte.. sanada maaliyeti en fazla 1,5 milara gelir. usta masraflarını saymazsak.. benkendim yaptıım için ustaya para wermedim..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.