Şimdi Ara

0.45x Geniş Açı Ve 2.0x Teleconverter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Nette, başlıktaki 2 ürüne rastladım ve araştırmama rağmen emin olamadığım için sizlere sormak istedim. Fiyatları da uygun sayılabilcek düzeyde. Soruma gelince ;

    Elimde 55-200 vr nikkor lens mevcut. Ürünlerle ilgili düşüncem ise ; matematiksel hesaplama yaparsak lensin ucuna geniş açı aparatı eklendiğinde,
    55x0.45 = 24mm gibi bir değer elde ediliyor.
    200x0.45 = 90mm. yani objektif bu aparat ile 24-90mm mi oluyor? Bu benim anlamadan yaptığım hesap acaba gerçekten böyle mi? aynı mantıkta 2.0x teleconverter ile 55-200mm objektif 110-400mm olmaktadır. yada olmakta mıdır ?

    Kısacası kullanan veya hesaplama yöntemi farklı bir şekilde ise bilenlerin cevaplamasını rica ederim. Bu aletler bu kadar etkili midir yoksa para vermeye değmez mi
    cevap yazan ve okuyanlara şimdiden teşekkürler..



  • Yaptığınız hesaplamalar doğrudur.
    Odak uzaklığını değiştirir bu aletler. Ancak şunu unutmayınki ne kadar çok optik eleman girerse sistemin içine o kadar kalite düşer.
    tc ile çevrilmiş bir sistem orijinali kadar keskinlik vermez.
    Kaldı ki bu converterlarda da kalite çok önemlidir. bilindik markalı ve iyi kalite optik elemana sahip converterlar goruntuyu fazla bozmaz ancak fiyat olarak pahalıdırlar.




  • Daha önce bu tarz ürünler kullandım, kalitelisi nerdeyse objektif parası, ucuzları ise az ışıklı ortamlarda neredeyse hiç kullanılamıyor. Objektif alıncaya kadar idare etsin mantığıyla kullanılabilir ancak. Birde gönderdiğiniz linkteki converterlar canon 18-55 için sizin objektifinize uymayabilir. Objektif çapını öğrenip ona göre alışveriş yapın. (18-55 objektif 52mm idi galiba)
  • bu ürünleri örnek olması açısından paylaştım.elimde 18-55 ıs kit lens,50mm f1.8 prime lens ve 55-250 zoom lens var zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.