Şimdi Ara

0,3 DB LNB VE ÇANAK BOYUTU+KABLO KALİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar. benim merak ettiğim bir kaç husus var. yardımcı olursanız sevinirim.
    uydu konusunda yeniyim henüz. çok falz bilgim yok.
    son zmaanlarda 0,3 db lnb duymaya başladım.
    0,3 db lnb nin ne gibi bir artısı ve faydası var. diğer lnb ler iş görmeyecekmi artık..?
    ayrıca kaliteli yayın izleyebilmek için çanağı ebatının ve de kablonun kalitesinin önemi varmı? eğer var ise ne ebatta bir çanak ve de nasıl ve ne kalitede bir kablo tavsiye edersiniz.
    bir de canaklarda ofset ve parabolik diye ikiye ayrılıyor sanırım. bunların farkı nedir.?



  • 0.3 sinyal alma kalitesi yüksek basit anlatımla.0.2 leri de var yalnız pahallı ürünlerdir.bir adet düşük db lnb yerine 3-4 tane alabilirsin.acemiyim diyorsunuz benim fikrim gereksiz.biraz prof.kullanıcılar içindir.parabol ofsete gelince ikisininde orijini aynı;yani büyük parabo çanağın biryanını alırsanız olur ofset.bu bizim işimiz deyil imalatta bir sürü detay mevcut.cihaz için üretilen kablolar üç-beş birbirine yakın.çanak seçimi:yeriniz müaitse parabol deyilse ofset benim tercihimdir.ilerde hareketli çanak yapmak isterseniz parabolun kurulumu daha kolaydır.aklıma gelenler bunlar.kolay gelsin.
  • Evet uydu teknoloji değiştiği için uydu sistemleride gelişiyor.LNB konusunda tavsiyem Smart Titanium şuanda 0.2 Db 20 TL 25 TL tek çıkışlı fiyatı özelliği yüksek sinyal çekim gücü,yağmur f konnektör koruması var.Kabloya gelince U/6 kablo kullanılmalıdır.Çanak antel için ise Türksat uydusu için kullanılacak ise ofset 90 cm uygundur fakat diğer uyduları izlemek için 120cm ve 150cm paralel en sağlıklı seçim olacaktır.
  • lnb de sharp 0,3 hd li yi tavsiye ederim. kablo olarakta rg6-u6 işini görür. çanak ise en kaliteli olanı mega antendir. cihaz içinse dreambox u tavsiye ederim..
  • Kablo RG U/6 uydu alıcı için ise servis yaygın olan markalar alınmalıdır uydu alıcılarında aranan en önemli özellikler kanal geçiş hızı 1 saniye olmalıdır,kişisel favori kanal listesi olmalıdır, güncel yazılım atma olmalıdır ve elle şifreli kanal girilmelidir,epg(elekronik rehber),kullanışlı uzaktan kumanda.Eksra özellikler ise hareketli motor kullanımı için universal motor kullanımı Diseqc 1.2 uyumlu olmalı,renk ayarı yapabilme,teleteks,HD(yüksek çözünürlüklü sistem) uyumu.
  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak.

    Mevcut şuan kurulu bir sistem var fakat çatıdan gelen kablo prizler arasında çok dolaştığından tahminimce sinyallerde zayıflık oluyor. Apartman sistemi olduğundan kabloya müdahale etme şansım yok. Bu durumda turksatta 173 adet kanal çıkıyor, önemli ulusal kanalları bazılarıda buna dahil örneğin kanal24, cine 5 gibi. Bu durumda sinyal seviyesini artırmak için ne tavsiye edersiniz ? Şimdiden teşekkürler.
  • Merkezi sistem kurulurken her dairenin sinyalleri kontrol edilmiş olması gerek. Bence siz sorun sonradan olmuş olabilir. Bir usta çağırsanız daha iyi olucak.
  • Sinyal kuvvetlendirici işinizi görür kablo sinyal kayıplarını iyileştirir.

     0,3 DB LNB VE ÇANAK BOYUTU+KABLO KALİTESİ


     0,3 DB LNB VE ÇANAK BOYUTU+KABLO KALİTESİ
  • Bu cihazın ismi nedir ve nereye bağlamam lazım acaba ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: namık53

    Sinyal kuvvetlendirici işinizi görür kablo sinyal kayıplarını iyileştirir.

     0,3 DB LNB VE ÇANAK BOYUTU+KABLO KALİTESİ


     0,3 DB LNB VE ÇANAK BOYUTU+KABLO KALİTESİ





  • Hiç boşuna alma ben aldım bir işe yaramıyor.
  • Adı Inline Amplifier.Çanak antelden gelen kabloya bağlanır bağlantı uydu alıcısının en kısa mesafesinde olmalı.Silyal kuvvetlendirici üzerinde LNB ve RCVR yazı vardır LNB yazı çanak antel doğru bağlatı yapılır diğer RCVR ise uydu alıcısına bağlanır.


    DETAYLI RESİMLER İÇİN TIKLA

    http://www.sadoun.com/Sat/Products/S/Inline-Amplifier.jpg

    http://www.arizatechnology.com/shop/images/ariza_inline_amplifier.jpg

    http://arizatechnology.com/catalog/images/ms-inline_amp.jpg

    http://www.dishjockey.com/images/inamp_thumb.jpg




  • @namık53 merkezi sitem olduğu için zaten mevcut bir yükselticisi var. Önerdiğin hat ükselticisi arızalı veya problemsiz olan 40 mt üzeri mesafelerde kullanılır. Fakat ben kullandım faydasını göremedim.

    Boşuna masraf yaptım.

    Arkadaşın izleyeceği yol bir teknik servis elemanı çağırıp sistemi kontrol ettirmek
  • Bizim kullandığımız merkezi sistem değil, şöyle izah edeyim; Apartmanda 4 daire var, çatıda çift çanak lnb(4'lü) den gelen kablo diseq(4 adet) ile tek kabloya ve her daireye ayrı ayrı 4 adet kablo inmektedir.

    Eski türksat uydusunda sorun yoktu tüm kanallar hemen hemen çıkıyordu fakat yeni uydudan sonra frekans değişiklikleri bu durumu düşürdü bizi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks

    @namık53 merkezi sitem olduğu için zaten mevcut bir yükselticisi var. Önerdiğin hat ükselticisi arızalı veya problemsiz olan 40 mt üzeri mesafelerde kullanılır. Fakat ben kullandım faydasını göremedim.

    Boşuna masraf yaptım.

    Arkadaşın izleyeceği yol bir teknik servis elemanı çağırıp sistemi kontrol ettirmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.