Şimdi Ara

Hararet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konu hakkında belki çok söz söylendi ama hararet yapan araç mutlaka conta yakar mı?

    Pazartesi 14.30'da arabayı park ettim, salı sabahı geldiğimde su deposunun ucundan radyatöre bağlı olan yerden su sızıyordu. Kontrollü olarak su kapağını açtım ve fışkırdı. İki gün boyunca su ekledim. Ustaya götürdüm. Arabayı zorladık 3000 devirlere çıktık fakat usta da hararet yaptı demedi. Pek anlayamadı. Şimdi bir sorun yok. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her hararet yapan araç conta yakacak düye bir şey yok. Lakin hararet her daim tehlikelidir. Özellikle haddinden fazla su eksiltiyorsa sızıntı var mı? Varsa nerde var bir kontrol etmek lazım. Yaz mevisimindeyiz, bir miltar su eksiltmesini normal karşılayabiliriz.

    Motor sıcakken o kapağı açarsan hangi araç olursa olsu o su fışkırır. Conta yakan araçtaysa hararet çok kısa sürede en üstlere çıkar. Sizinkinde conta yanık gibi durmuyor. Siz yine de bir süre daha dikkat edin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her harareti yükselen araç hemen conta yakmaz.3-4 yıl önce uzun yolda 1.3 motorlu aracı biraz fazla zorlayınca hararetin yükseldiğini farkettim.Kontrollü bir şekilde yavaşladım zaten kendiliğinden düştü.Bu olaydan sonra 2 yıl daha hiç sorunsuz bindim.

    Şimdi sizin yapacağınız ''motor yağ çubuğunda su damlacıkları var mı?'' buna dikkat edin.Radyatör ya da yedek su tankında suya yağ karışmış mı? Normalin dışında su ya da yağ eksiltme oluyor mu?Egzosttan mavi ya da beyaz duman atıyor mu? bunlara dikkat etmelisiniz..Geçmiş olsun..
  • Daha önce palio arabamda conta yakmıştım. Araba çalışırken suyun içinden kabarcıklar geliyordu. Fakat bu arabada boyle sorun yok. Hatta araba şehir içi gezdikten sonra kontağı kapamadan su deposunun kapağını açarken hic fiskirma ya da basinc olmuyor. Çok rahat aciliyor. Su kaynamiyor kabarcik gelmiyor. Hatta bu haldeyken gaza bastigimda da bir sorun olmuyor. Fakat şehir içi dur kal yaparken hararet 90 ibaresini geçiyor fan devreye giriyor tekrar 90 ibresine geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen radyatör petekleriniz tıkalı olabilir, motorun soğutma suyu kanallarında kışır oluştu ya da termostat miyadını doldurdu.Sağlam bir usta bulup baktırın ...
  • Aracta conta yanığı yok ama soğutmada hava kalmış olabilir. Havasını aldırıp, sızıntıyı önleyin kolay kolay fan bile açmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 15 Haziran 2014; 18:58:04 >
  • 2009 model araba radyatör miyadını doldurabilir mi?
    Ayrıca hava varsa nasıl havası alınır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün de aynısını yaptı. Sabah geldiğimde yine sızıyordu. Arabayı çalıstırdım. 3km gittim. Stop ettim. Baktım su minimum seviyesinin altında. Yani akşam su atıyor. Şu sebepten kaynaklanıyor olabilir mi? Max ve min arasında su olması gerekir ama benimki max çizgisinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sızıntıyı önleyin. Conta yanığı büyük ihtimal yok ama her halükarda sanayide işi bilen ustalara bir gösterin. Conta yanığı varsa beyaz duman atar yağda su olur motor sürekli hararet yapar. O şekilde araç kullnılmaz sorunun kaynağı neyse biran önce yaptırıp kurtulun. Bu şekilde motoru bile dağıtabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.