Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar su an is yerinde moladayim butun yorumlari 2 kez okudum. Tekrardan herkese tesekkur ederim. Aksam anne ve babama da okutacagim da bazi arkadaslar dov falan demis. Dovemem. Yani doverim de ayip olur. Yukarida da soyledim bazi arkadaslar gormedi sanirim. Babam ben 22 yasinda olmama ragmen ne bana ne bu kardesime ne de 5 yasindaki kardesime 1 fiske vurmamis adam. Simdi o bize boyle davranmisken ben hangi sifatla kardesimi doveyim?

    Ayrica aktivitelere yonlendirin diyen arkadaslar olmus onlara da cok tesekkur ederim. Ancak boyle bir durumumuz yok maalesef. Ben kazandigim para ile ancak kendimi donduruyorum. Babam kazandigi ile evi donduruyor. Yani kesinlikle extra seylere verecek paramiz yok. Bazen ben arada onu disari cikartmak istiyorum. Cengelkoye inelim bi cafede cay icelim falan diyorum ama yok, gelmiyor. Yalvarsam dahi gelmiyor.

    Sanirim sizlerinde dedigi gibi biraz fazla simartildi. Cok fazla tolerans gosterildi. Bu olayda bile babam "olur boyle seyler, bidaha yapmazsin olur biter. Aklini basina al" demekle yetindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 2 Kasım 2013; 6:58:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekmek elden su gölden yaşıyor bir de üstüne bir oyun yüzünden şımarklık tavan yapmış. Siz onu akşam riva'ya giden 2km öğümce yolundaki hayvan barınağının oraya bırakın yaşarsa sizindir yaşamazsa hiç sizden biri. olmamıştır. Terbiyesiz hedonist herif, 1 yumrukluk işi var.
  • Kardesinin nickini ver bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz da çocuğun psikolojisiyle alakalı bir durum. Çok oynayan var bu oyunları hepsi bu şekilde davranmıyor. Profesyonel yardım şart.
  • şiddete başvurmayın ama ailecek ağırlığınızı koyun .. ne o ole 16 yaşındaki çocuğun ettiği laflara bak biraz terbiye takviyesi yapın .. ilgisini başka şeylere çekin orneğin kızlara vs.. sen ne biçim adamsın kız arkadaşın olmayacak bu gidişle deyin a sosyalsin deyin kötüleyin bozun biraz millet ne işlerle uğraşıyo sen ne boş işlerle uğraşıyorsun deyin ... hatta o bilgisayarda da sorun çıkartın ne biliyim bozun bi şekilde çaktırmadan.. kafayı yesin acı çeksin biraz .. bu ne xl lıktır ya benim öle kardeşim olacak vala elimde kalırdı sinirlendim akşam akşam
  • kardeş üzüldüm.ama sert davranmak gerekiyor. dayak çözüm değil.


    günde 5 saat oynuyosa eğer 2 saate düşürmezse interneti kapattırcaz diyin. ki cidden yapın bunu.kapatamıosanız başka bi tanıdığın adresine taşıtın . kabul edince geri nakledersiniz çok kolay bir işlem
  • dayak atmamış sizinkiler.Ciddiyim elini kolunu bağlayın.Bir temiz dövün.2 hafta gözü mor gitsin okula.Ne karizma kalır ne artislik kalır.Efendi olur Ben napıyorum ya diye düşünmeye başlar.
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Ben bıraktım hacı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lethero

    Bir güzel dövün kardeşini eziyet edin korkmayın hiç bir şey yapamaz. Evden kaçmak kendine zarar vermek gibi şeylerden bahsediyorum. Canı tatlıdır. Normalde dayağa karşıyım ama bu yazıyı okuyan amca-teyze o çocuğu eşek sudan gelene kadar dövmezseniz işler daha da sarpa sarar. Çünkü kardeşinizde şımarıklığın verdiği yüzsüzlük terbiyesizlik ve aile büyüklerine karşı gelme olayının sonucunda hep cezasız kaldığı için durum bu seviyeye gelmiş.

    Not. Psikolog değilim sadece olayı gözümde betimledim ve çözümü canlandırdım. Kişilere ve tercihlere göre başka bir çözüm de sunulabilir ama benim aklıma ilk gelen ve bu yazıyı yazmaya dürten bir ihtiyaç hissettim okuyunca. Umarım kardeşin adam olur. Anne ve babasına saygıyı öğrenir.

    Doverse gram eksilmez oyun istegi bu bagimliliklar cok kotu hani boyle iskence etmesi lazim agzi burnu kayacak aci cekcek korkcak oynamaya iki tokata bisi yapamazlar ki zaten bu kadar dovebilirlerse ailenin sorunu daha buyuktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ciddiyim dayaklık
    Sağlam bir dayak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    quote:

    Orijinalden alıntı: İrem-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ares

    direkt prof yardım, hiç kendiniz falan uğraşmayın...

    En mantıklısı bu ama kabul etmeyecektir büyük ihtimal.
    Ama denemeye değer.

    Psikolojik, profesyonel destek bizim için en son çözüm. Doktor yardımı almadan neler yapabiliriz, bunu bulmaya-keşfetmeye çalışıyoruz.

    bizim yanımızda çalışan bi adam karısıyla gül gibi geçinirken kadın durduk yere saçmalamaya başlamıştı.evde hergün kavgalar. sebebi artık hiçbirşeyi takmamasıydı.kapı çalsa kalkıp açmazdı... sanki beyin hücreleri ölmüştü.. sonraları 1 yaşında bebeğine süt vermemeye başladı..kocası soruyor versene süt bebeğe vermedi. sonra inatçılıkları büyüdü çok dğeişik hareketler etmeye başlamıştı... ve kocası onu zapt edemiyodu.. sanki cinler bu kadınla uğraşıyodu resmen(gördüm biliyorum) sonra bu adam doktor doktor çare aradı bulamadı... kadın çok ii biriyken kötü biri oldu.. sonra eski bi hoca buldular (imam) muska falan yaptı gene olmadı.. sonRA BU HOCA DEDİKİ BU KADIN BENİM YANIMDA KALSIN 1 TANE BAKICI BAŞAK Bİ ERKEK VEYA KADIN KALSIN.HERNEYSE SON ÇARE OLARAK BU KADINI HOCAYA TESLİM ETTİLER.. sonra buna insanlık kurallarını anlattı hoca kadına kadın hepsine itiraz etti.. kadının elini ayaklarını yukardan bağladırlar.. yavaştan vurmaya başladı.. kadın gene itiraz etti. 1-2-3-4-5-6-7-8-9 günler günleri kovaladı... kadını 1 ay sonra evden çıkardılar.. kendi evine gitti.. bebeğini verdiler. emzirdi kocası ne isterse şuan yapıyor. sıkıntısı yok.olay piskolojikmen İNSANLIK UNUTULMUŞ !!!!!!!!!!!!! ... insanlığı dayakla öğrettiler kadına.. hiçbir piskolok kadını düzeltemedi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haribo21 -- 1 Kasım 2013; 16:51:06 >




  • Psikoloğa falan göndermeyin, çocuk ona hasta muamelesi yaptığınızı düşünüp(ki yapıyorsunuz da) sizden iyice soğur. Normale dönse bile size karşı içinde bir nefret olur "zamanında beni ruhsal sorunlarım varmış gibi psikoloğa göndermişlerdi zorla" diye.
    Paraya kıyıp LoL hesabını TR serverinden EU West'e aktarın. 1-2 hafta içinde düzelme başlayacaktır, küfürler kesilecek ve daha sakin biri olacaktır.
    Ondan sonra tekrar paraya kıyıp malzeme alıp(biraz da yetenek ister) Cosplay kıyafetleri tasarlayın, Cosplay etkinliklerine gidin, biraz dışarıyı görsün hava alsın, rahatlasın, kendisiyle aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla tanışsın. 1-2 ay sonra yavaş yavaş kafelere götürün, gezin, tozun, gidilebilecek, arkadaşlarını gezdirebileceği güzel mekanları öğretin. Cebine parasını koyun, liseden arkadaşlarıyla çıksın PS3 kafelere gitsin, gezsin tozsun, eğlensin. Ismarladığında millet damlayacaktır zaten.
    Yavaş yavaş bilgisayar dışı hayata alışmaya başladığında, bir kız arkadaş edinmesini sağlayın(opsiyonel ama faydası çok.Eli yüzü manken gibi olan değil, kültürlü, gezmeyi tozmayı seven, kardeşinle benzer ilgi alanlarına sahip, espritüel, sevgilisini gereksiz atraksiyonlarla çileden çıkartmayacak bir kızdan bahsediyorum). Tüm bunları yaptıktan sonra bakacasın ki kardeşin artık normale dönmüş olacak. Belki işi abartıp gece hayatına bile başlayabilir, eve gelmez o vakitten sonra :D O zaman "kardeşimi nasıl eve getirtebilirim" diye konu açarsın ona yardım ederiz. Ama tekrarlıyorum, şu an için psikoloğa göndermek kardeşinde kötü izlenim bırakır, size olan nefretini arttırır, ona hasta gözüyle baktığınızı hissettirir. Hadi kolay gelsin




  • Hocam Lol tarzi online ortamda oynanan oyunlar fena sekilde bagimlilik yapiyor. Kardesinizde bu oyunun bagimlisi olmus. Sizin yapabileceginiz bisey olacagini sanmiyorum. Ama kesinlikle bi psikriyatira ihtiyaci var.
    Gecmis olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce hesabi calacan. Sıfırdan başlamak ssoğutur. Tam o aralarda gezmeye götür hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun tek bir çözümü var.

    Dayak.


    Kimse kızmasın ama benim kardeşim böyle olsa girişirim bir güzel.


    Hocam sizden veya babanızdan hiç mi korkmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşı 16 aslında tam yaşlarıdır. Bir kız arkadaş edinirse hiçbir şeyi kalmaz

    Bu arada interneti elinden almayın yoksa bu sefer kardeşim internet kafelerden çıkmıyor diye konu açarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96C8A0517 -- 1 Kasım 2013; 17:41:00 >
  • Oyun zevk için oynanır kardeşin bunu hırs meselesi haline getirip gerçek hayatıyla özdeşleştirmiş bu yüzden bu şekilde agresif tavırlarda. Onun normal olmadığını, yaşıtlarının tavırlarını anlatın. Farkındalığını artırın. Ahlak kurallarını hatırlatın. Arkadaş çevresi de bu oyun konusunda rekabet ediyor olabilir bu çocukla. Okula gidip size bağıramayacağı, kendini rezil edemeyeceği tek yer olan sınıfına gidin, arkadaşlarıyla tanışın, durumunu sorun. Ya da arkadaşlarını davet etsin size, özellikle isteyin teklif edin bunu, gelince arkadaşlarını tanıyın çevre olmadan bu kadar rekabet etmez bu çocuk adım gibi eminim! Nasıl ki sigara,alkol, uyuşturucu çevredeki insanlar olmadan bulaşmaz, bu oyun mereti de öyle. Hepimiz oynadık türlü türlü oyunlar biliyoruz.
  • Bu forumödakiler de oynuyo.Gerçekten içler acısı bir durum ders çalışmak varken, oyun oynamak ? Çok kötü bişey.
  • Lol denen oyuna bende bi ara merak saldım sabah 5lere kadar oyunun başından kalkmıyordum öğlen 11 12 gibi pc başına geçiyordum bazen arada dışarı çıkıyordum geri kalanında bu oyunu oynuyordum normalde pc başında zaman geçiren biriydim ama o kadarda değil 1 bilemedin 2 ay oynadım bu oyunu ama sabahlara kadar oynadım sabahın 7 8 de uyuyordum bazen o dereceye gelmiştim sonra bi gün bende o videodaki gibi bi kriz geçirdim oyunu oynarken ondan sonra sildim ne var ne yok ama hala o sıkıntı geçmesede çok şükür o kadar olmuyor bi psikologa gitmesini tavsiye ederim yani bu kendi içinde bitiyor ben oyunu sildikten sonra bi süre daha videolarına bakmaya devam ettim ama sonraları aklımın ucundan bile geçmemeye başladı.ALLAH yardım etsin İNŞALLAH kardeşininde aklı başına gelir ve kurtulur bu oyundan...
  • Çok ciddiyim benim kardeşim olsa ve böyle hareketler yapsa eşşek sudan gelemmek üzere döverdim siz çok şımarttığınız için kendini birşey sanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.