Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Xperia Z'nin fiyatı çok düştü nedir yahu, son anda duyduğum kısımla yazayım dedim, yine egzotik durumlar var, misal, nedir şu vasat kelimesi? Görüş açısını kötü diye nitelendirirsin anlarım ama vasat nedir abi ya? Abi derken Mesut Bey'e yönelik demiyorum zira öyle bir yaklaşım istemiyor, söylediğim sadece Türkçe'mizde genelde kullanılan bir yaklaşım ile oluyor. Neyse dağıtmadan diğer kısma geçeyim, ekranın görüntü işleme kısmı Bionz değil, X-Reality. Biraz daha dikkatli olsak, belki söylediklerimizin nereye gideceğine ve ne olduğuna baksak iyi olacak. Bionz'a zaten hiç girmediniz, nedir nereden alır nasıl olur biraz daha iyi olabilirdi o konular. Yüzeysel kalmış öyle konularda zira donanimhaber, herhangi bir yer değil, daha teknik konular da olmalı? Sensör ebatlarına dair bir görüntü eklenebilir ve bir iki kelam daha edilebilirdi?
    Diğer yönde ise kapaklar, kapaklara o kadar laf ederken manyetik şarj ünitesinin kapaksız olmasına da laf etmeniz biraz tebessüm ettirdi, zaten adamların amacı siz bunu şarj etmek isterseniz boşverin usb'yi, manyetik şarj kısmını kullanın, aksesuar hazır, geldi sizin için demek. Veri transferi için ise pek çok program var, telefonu güncellemek isterseniz de ota ile güncellersiniz zaten, sıkıntı yok! Bunların üzerinden geçmek sanırım 1-2 dakika eklerdi ama kıymetini arttırırdı incelemenin. Tabi emek var, kıymetli o yüzden ama benim de süremi harcamam var ve o kıymeti karşılamadı. Zaten pek çok video var yine öncesinde izlediğim, zamanında Z'yi almadan önce izlediğim tonlarca video vardı ve arşivlediğim:
    http://i1185.photobucket.com/albums/z350/stbatuhan/xz.jpg (kaldı ki son zamanlarında biraz daha fazla video vardı elimde ama neyse)
    Bunların sonrasında diğer bir nokta ise diğer siteleri önemsemediğinizi söylüyordunuz ama maşallah yeri geldi mi siz de kalkıp kendinizi savunurcasına onları kullanıyorsunuz :) Diğer forumlarda da böyle böyle yorumlamışlar bilmemne şeklinde :)
    Bir diğer husus ayarlarda ekran kısmına girmediniz, belki girseydiniz x-reality dikkatinizi çekerdi. Bir de orada hızlı erişim butonlarını ayarlamak var, o da dikkatinizi çekerdi ve bahsederdiniz üst kısımdan?
    Ayrıca SmallApps konusundan bahsettiniz güzel de yine çok kısıtlı, o kadar çok şeye sahipken yine biraz daha durabilirdiniz üzerinde.

    Hep taktığınız şu su geçirmezlik olayı, şaştım kaldım niye taktınız buna bu kadar ya? Acaba HTC çıkarmadı diye mi? Su geçirmezlik etmenlerden biri ama malzeme kalitesi gerçekten önem kazanıyor cihazlarda! 1800tl g2'nin 32gb'ı, bunda ise direk 2200, arada 400 lira var, micro sd ile istersen 64gb da takarsın zaten sıkıntı yok (Geleceğe yönelik yatırım) Sanırım bu 400 lira performans, devasa kalite farkı ve micro sd slotu adına yine verilebilir, artı olarak su geçirmezlik ve sensörün daha ileride olmasına da verilebilir. Bugün 16gb'lık olarak alırsınız, 2 ay sonra 64gb micro sd takarsınız o da sıkıntı değil yani biri 16 diğeri 32 deyip lg'yi öne almayın yine. (Bu paragrafın asıl olayı ise 1800 lira bandına bu telefonu düşünen Erdi Bey'in düşüncesine yönelik)

    Neyse sonuç olarak yine taraflı yaklaşımınız her yönden göstermiş, herhangi bir taraftasınız demiyorum, Sony'e taraflı yaklaşıyorsunuz diyorum, farkında olun lütfen. Nedense hep telefonda böyle yapıyorsunuz, nerede olsa zaten Sony ürününü yok sayıyorsunuz, bunu daha önceki başka incelemelerinizde ve muhabbetlerinizde de belirttim ama nerdee :)

    Kasaya giydirirken övmeyi de başarmışsınız ya, o da güzel olmuş :) O zaman bu kasanın avantajlarını performans falan adına gördüğümüze göre sanırım kalın olması iyi olmuş, ayrıca ekranın hasar alma ihtimalini de azaltır düşme durumunda ;)

    edit: bir de düşünüyorum zamanında Z'yi kıyaslayan benchmark yazılımlarıyla siz değil miydiniz? Hani cihaz 17k'larda değer alıyordu, adeta Note 2 kıvamında idi, o zamanlarda tabi HTC one'da 22k alıyordu? Aradan daha 1 sene bile geçmedi ya, birden bire böyle bir yapıya geçtiniz, bize çok saçma geliyor kıyaslamak falan diye?
    Bir ekleme daha yapayım, sıkı bir takipçi olarak ve bunca zamanın getirisi olarak bu kadar bol yazmaya gerek gördüm, değeri olan bir yere eleştiri yapabilme özgürlüğüm dahiliyetinde eleştiri yaptım, elbette eleştiri tek kötü taraflı yapılmaz ama iyi taraflar zaten ortada ve yazılmış yukarıda, ben ise dikkatimi çeken ve şu saatte izlediğimde canımı sıkan noktaları belirtme gereği duydum, daha çok vaktim olsa başından sonra oturur tam fikirlerimi çıkararak, not alıp izlerdim incelemenizi, o zaman iyi ve kötü yönlerini incelemenin yazardım daha rahat ama şu an aklıma gelen ve can sıkan unsurları yazma gereği duydum.

    İncelemenin orta kısımlarını ara ara izlemiştim vakit bulamadığımdan ancak çokta şaşırmadım editörlerimizin bu durumlarına... Alışıla gelmiş durum.. Yorumun, düzeltmelerin için teşekkürler.




  • kafam allak bullak arkadaş 5s al diyorum performans inanılmaz 64 bit diyorm full hd ekran yok artı ekran küçük .. note 3 al diyorum aklıma 4gb ramli su geçirmez olarak çıkabilcek s5 geliyo.. g2 al diyorum fiyatı çok başarılı diyorum şimdide z1 in performans üstünlüğü aklımı çeliyo daha da ileri gidip z1 f (mini) al tam bir performans canavarı hd ready ekranda snapdragon 800 adreno 330 var diyorm bu sefer acaba Türkiyeye gelicekmi diyorm kafa allak bullak :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyolcu

    Yap şunu 4.3 inç de herkes alsın 5 inç telefonlar satılmıyor.

    Var zaten...
  • Sony bu fiyata bu telefonu Sony fanlarina satar.Yanlis anlamayin art niyetle söylemiyorum.Demek istedigim televizyonu , bilgisayari . konsolu Sony olanlar telefonu Sony olsun isteyebilir.
    Fiyatın 1800-1900 bandina cekilmesi lazimki G2 ile yarisabilsin.Cunku cogu kisi 1400'e G2 almak varken 2200'e Z1 almaz.Alanlarda yukardaki bahsettigim kesimdendir diye düşünüyorum.Note 3'un fiyat olarak rakibi ama bence boyut olarakta rakibi.Cunku arada 1 cmden az fark mevcut.Bu yuzden ben Z1'in Note 3 ile karsilastirilmasi taraftariyim.
    Sony gibi bir markadan maalesef boyle bir telefon beklemezdim.Buyuk umutlarla beklemistim ama buyuk hayal kırıklığı oldu benim için.Artik Nokia'yi bekliyorum.Yazilimi kotu olsada telefonu saglam donanimi guzel yapmaya basladi.
  • sony stora gidip butun urunlerine baktim cok buyuk telefonlari
  • 28:49
    Citizen e acıyorum
  • Yine sonye karşı acımasız davranmışlar. Yok kapaktı yok 4k ydı yok Android tarafında en iyi kamera değildi kullanmayan birileri etkilenebilir bu yorumlardan!

    Kesinlikle süper bir cihaz aklından geçirenler hiç tereddüt etmesin...
  • Emeğinize sağlık. Kolay değil bu işler.
  • Firmaların ürettiği üst seviye android cihazların hepsi donanım anlamında birbirleriyle kapışıyorlar fakat donanım gücü kadar keşke telefonların içlerini de faydalı yazılımlarla doldurabilseler.hangi platform olursa olsun herkes navigasyon programını açıp kullanıyor.keşke android te de bir firma nokia gibi yararlı navigasyon programlarıni telefonun içerisine dahil edebilse.
  • @St Batuhan, Sony fanboy'dur!. Adamların Xperia Z incelemesinde ifade ettiği bir şey vardı; Xperia Z'nin donanımı rakiplerinden bir jenerasyon geri ve bu da sentetik testlere yansıyor. HTC One, Snapdragon 600 ile gelirken, Galaxy S4'te Exynos 5 varken Xperia Z'de S4 Pro vardı. Xperia Z1'de ise Snapdragon 800 var, yani en güncel donanım.

    Son izlediğim bütün telefon incelemelerinde Sony incelemeleri nerede diye mesajların var, ama demek ki sadece yorum atmak için girip, videoları izlemiyorsun kardeş, çünkü diğer firmaların incelemelerinde de sentetik testlere bakarak telefon seçmeyin diyor DH editörleri.

    Sevggili Donanım Haber yöneticileri, sizlerde de hata var.

    Eleştri ayrı, firma fanboyu olmak ayrı. Fanboylara izin vermeyin olsun bitsin.
  • @St Batuhan

    Merhaba,

    Sayfadaki son yorum dikkatimi çekti bir bakayım dedim de facebook sayfanızda bile kimliğiniz açık bir şekilde belli.

    https://www.facebook.com/st.batuhan

    Emin olun Sony çalışanları dahi böylesine Xperia hayranı değillerdir. Size Sony telefonunuz ile mutluluklar diliyorum.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik


    Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @St Batuhan

    Seni Sony CEO'su yapmalılar sen harcanıyosun burada.
  • Mesut Bey, diksiyonun, konuşman ve dilin gerçekten çok iyi. Severek takip ediyoruz. Ancak şu "hoparlör" kelimesini "haporlör" olarak tabir etmeyi tercih etmezsen daha iyi olabilir.

    İyi çalışmalar.
  • Tasarımda nasıl HTC One i anlayamadım...oldukça hantal bir telefon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    Mesut Bey, diksiyonun, konuşman ve dilin gerçekten çok iyi. Severek takip ediyoruz. Ancak şu "hoparlör" kelimesini "haporlör" olarak tabir etmeyi tercih etmezsen daha iyi olabilir.

    İyi çalışmalar.

    Merhaba,

    Bazı şeyleri değiştirmek zordur. Haporlör de nazarlık olsun bu kadar takılmanız enteresan :)

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • ekstra dikkatimi çeken olay ilk etapta eleştiri alan kenar ve alt üst boşluk mesaj yazarken ve oyun oynarken zararı olmadığını faydalı olduğunu söylemesi ne kadar ilginç :)
  • Güzel inceleme bravo beyler...

  • sony artık ekranı değişmeli...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @St Batuhan

    Merhaba,

    Sayfadaki son yorum dikkatimi çekti bir bakayım dedim de facebook sayfanızda bile kimliğiniz açık bir şekilde belli.

    https://www.facebook.com/st.batuhan

    Emin olun Sony çalışanları dahi böylesine Xperia hayranı değillerdir. Size Sony telefonunuz ile mutluluklar diliyorum.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik


    Sony Xperia Z1 'Sony'nin en iyisi!' video inceleme

    Pardon ama benim Sony'i sevdiğimi zaten biliyorsunuz, bunu sağlayan da sizsiniz temelde, o zamanlarda vasat kelimesini yersiz kullanmanız ile birlikte biliyorsunuz bu durumun temelinin atıldığını. Ayrıca benim o fotoğrafı koymam o kadar önemli değil, altına baksanız Sony ile ilgili yazdığım şeylerin ne kadar kısıtlı olduğunu görürdünüz, çarpıtmayalım lütfen. Ben estetiği severim ve Xperia ürünleri her zaman ayrı bir estetik sunar. Öğrenimim nedeniyle Edirne'deyim ve burada cihazlar sınırlı, İstanbul'a dönünce o kadar cihazı yan yana görmemle çekmem bir oldu, ne yapabilirim ki? Teknoloji meraklısıyım, Sony'i seviyorum, Edirne kısıtlı, Maltepe Carrefour Park büyüdü, Teknosa Extra sağlam çalışmış işine ve neticesinde çektim ve koydum. Bence bunun fanlık gibi bir durumla o yönden ilintisi yok ve yazdıklarımı okuduysanız gayet net bir şekilde tarafsızlıkla yaklaştım, incelemenize yönelik yorumlar yaptım. Çarpıtmayalım kısaca :))


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    @St Batuhan, Sony fanboy'dur!. Adamların Xperia Z incelemesinde ifade ettiği bir şey vardı; Xperia Z'nin donanımı rakiplerinden bir jenerasyon geri ve bu da sentetik testlere yansıyor. HTC One, Snapdragon 600 ile gelirken, Galaxy S4'te Exynos 5 varken Xperia Z'de S4 Pro vardı. Xperia Z1'de ise Snapdragon 800 var, yani en güncel donanım.

    Son izlediğim bütün telefon incelemelerinde Sony incelemeleri nerede diye mesajların var, ama demek ki sadece yorum atmak için girip, videoları izlemiyorsun kardeş, çünkü diğer firmaların incelemelerinde de sentetik testlere bakarak telefon seçmeyin diyor DH editörleri.

    Sevggili Donanım Haber yöneticileri, sizlerde de hata var.

    Eleştri ayrı, firma fanboyu olmak ayrı. Fanboylara izin vermeyin olsun bitsin.


    Bunu söylerken daha gerçekçi bir kimlik kullanaraktan ve gerekçeni belirterekten söyleseydin de ben de neden böyle yorumladığını bilseydim. Eleştirim tarafsız bir şekilde ama doğrudur, Sony hayranıyımdır, Samsung monitör kullanıyorum, masaüstüm var, netbook olarak acer aldım, eğer bir ürün f/p olarak iyiyse öncelikli tercihim o olur, gönül isterdi Vaio netbook falan ama yok sağol, kaldı ki bu vakitten sonra zaten netbook tercih etmem ama aldığım zaman f/p olarak acer ferrari one öndeydi, tercih ettim. Hatta bakıyorum Sony olan yegane aktif cihazlarım saati ve telefonu, bu mu fanboyluk kıvamı şimdi :) Adamların yaptığını överim gerekirse söverim ama sövülcek ya da vasat denecek durum yok.
    Ayrıca XZ'in donanımı açısından devasa farklar varmış gibi lanse ettiler zamanında editörlerimiz, hatta yaptıkları testlerde 17k alan z vardı işte, araya 5k lık fark koydular (aslında o zamanlarda antutu'da cihaz 20k alıyordu yani 2k fark oluşuyordu). Eh tabi benchmarklar çok önemli değil, sadece kulvar belirteci olarak yine düşünülebilir, ötesi değil. Zaten donanımdan anladığımıza göre kulvarlarını da idrak ederiz, o zamanlarda testler gösteriyordu ki s4 ve one ve xz arasında dev farklar yok, 1 nesillik fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 31 Ekim 2013; 11:44:51 >




  • Bu sanal tuşlar kadar iğrenç bişey görmedim. O ne öyle ya mide bulandırıcı. Yemisim su gecirmezligi. Kim o tuşları kullanmaya devam ederse o markayi asla tercih etmem.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.