Şimdi Ara

klimanın gazı yok sadece doldurtacaksın abi hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.. Sizlere bu aralar sanayi taraflarında çok vakit geçirmemden ötürü ve çevremdeki arkadaşlarıma gidip araba bakmamdan ötürü fark ettiğim bir durumu ve ustalara sorup soruşturup öğrendiğim klima konusunda öğrendiklerimi anlatacağım.

    Öncelikle klimalar bildiğimiz evdeki buzdolabı prensibi ile aynı. Bizler evdeki buzdolaplarımız bozulmadığı sürece bakım yapar mıyız ? Genelde hayır ama yinede arada bir dolabı öne çekip tozla dolmuş petekleri temizlemenizi öneririm.

    Araçlar içinde aynı prensip olduğunu düşünüyorum çünkü kendi aracım 2000 model primera tam tamına 13 senedir yaz ve baharları kliması hakkıyla kullanılır. Hatta kışında buğu çözmeye kullanılır. Bu zamana kadar polen filitresi değiştirmek dışında hiç birşey yapmadık. Eğer bir klima çalışmıyorsa gerçekten büyük sürprizler sizi bekleyebilir. Kompresör bozuk petek delik hortum yırtık yada gaz kaçağı. Bunlar maliyetli işlemlerdir. Bir klimanın gazı durduk yere uçmaz kaçmaz bozulmaz en azından ben kendi aracımdan 13 yıllık gaz garantisi veriyorum. Varsa daha eskileri onlarda söylesin bu süreyi uzatalım.

    Satıcı iyi niyetli bile olsa mesela bir tamir işlemi için sökülmüş olabilir. Araçta klima çalışmıyor demek satarken 1000 tl fiyat inerken piyasada daha alt fiyatlara ye gaz basabilmek mümkün. Bu yüzden gazı bas bin diye kimse kimseyi kandırmasın. Buna ek olarak yine gel gazını bastıralım çalışıyorsa tamam şeklinde hamlelerde kumar olur. Zaten çoğu satıcıda buna yanaşmaz.. Eğer tamam derse klima sisteminde sisteminde kılcal bir kaçak varsa belki 1 saat belki 1 gün yada daha fazla sürede gazı boşaltabilir. Bir bakmışsınızki klima yine soğutmuyor.

    Forum genelde 2. el araç alıp kandırılmış kişiler ile kaynıyor. Satıcılara sayıp sövüp haram zıkkım olsun diyerek kimseye bir faydamız olmaz . öncelikle birikim ve tedbiri kendimiz almalıyız. Yetkili servis expertiz raporları bile çok eksik kalıyor..

    Gelelim ucuz fiyatlara klima gazı basanlara. Bir arkadaşımın başına geldi bizzat oradaydım. Klimasına gaz bastıracağız gayet ucuz bir fiyata kampanya yapmıştı biryer. ( rakamlar tamamen atmasyondur ) normal fiyat 200 se adamlar 80 e 70 e gaz basıyor. Neyse gittik. Bastırdık ''bakın dikkat edin gaz basan makinanın üzerini örtüyorlar basınç saati okunamıyor yanınada yaklaştırmıyorlar. Neyse gaz basıldı klima açıldı tık yok. Sonra dediler işte başka sorun var. İyiki erken uyandık ne kadar gaz bastın dedim ( misal 100 gram ) başka bir ustayı aradım oda 3 katı kadar ( 300 gram ) gibi birşey söyledi. Yanımdaki arkadaşa kalsa klimasız gezecek veyahut e iyi tamir edin diyip cebindeki paradanda olacak. Bu tür oyunlarada dikkat edin . Aracınızın kullanım klavuzunda yahut motor bölmesidne olması gereken gaz cinsi ve değerleri yazar kendiniz bizzat takip edin,çoğumuzun elinde internet imkanı var sanayiye gitmeden önce öğrenebilirsiniz google amcaya sorup... gaz dolumu sırasında Abi sen çekil vırt zırt derlersede oradan mümkün mertebe uzaklaşın..







  • guzel ve faydalı bir yazı olmuş . teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HKS571

    guzel ve faydalı bir yazı olmuş . teşekkürler

    Yararlı HORT , afferim!
  • Ben araba alırken havalar serindi hic klimaya bakmak aklıma gelmedi gerci ilk araba heyecanı yasıyordum aradan bir hafta geçti aklıma geldi klimayı acmak açtım soğuk üflemiyor sanayiye gittim gaz bastırdım 4 aydır sorun yok.
    Bana ders oldu bundan sonra araba alırken ilk işim klimaya bakmak olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450gr'am basılıyor gaz. ucuz gaz basan yerler sadece 100-150 gram gaz basıyorlar bunada dikkat etmek lazım
  • sistemde kaçak yoksa, klima gazı öyle kolay kolay bitmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.