Şimdi Ara

DSG Otomatik / Manuel ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Arkadaşlar,

    Çok basit bir soruya google amcadan cevap bulamadım.

    DSG şanzıman sistemi otomatik araçlarda mı oluyor?
    Manuel vites sistemine sahip bir araçta DSG şanzıman olabilir mi?

    Tşk.



  • DSG'nin açılımı Direct Shift Gearbox, isminin içinde Gearbox yani şanzıman kelimesi var, DSG bir özellik değil bir cins otomatik şanzıman. Manuel viteste DSG olmaz ancak DSG şanzıman manuel gibi kullanılır yarı otomatik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panda34

    DSG'nin açılımı Direct Shift Gearbox, isminin içinde Gearbox yani şanzıman kelimesi var, DSG bir özellik değil bir cins otomatik şanzıman. Manuel viteste DSG olmaz ancak DSG şanzıman manuel gibi kullanılır yarı otomatik.

    Aynen katılıyorum kısacası DSG otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman sistemidir yani vites geçişi yapacağın zaman manuel performansda arada vites geçirirken yaşadığın kayıp olmadan alabilirsin Performans severler için iyi bir sistemdir
  • Hocam zaten arkadaşlar DSG nin otomatik olduğu söylemişler. Bunun hakkında birşey demeye gerek yok. Sistemine değinecek olursak çift kavramalı ve vites geçişlerini hissettirmeyen bir sistem olarak bilinir. Yani 1-3-5 ve 2-4-6. vitesler aynı sıra üzerindedir ve ayrı iki kavrama bu sırayı yönlendirir. Mesela 2. vitese ta geçiş olmadan 1. vites bırakılmaz. geçiş olunca 1 evreden çıkar ve dolayısı ile aradaki geçiş sarsıntısı hissedilmez. Yani kavrama sistemi ile bir nevi Manuel sistem gibidir ancak vites değişimide otomatik sistem gibidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.