Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (350. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.029
Cevap
198
Favori
983.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dileğiyle. Tavan rayı zamanında forumda çok tartışılmış. Okuduklarımdan benim hatırladığım yetkili servislerin sonradan taktıklarının da fabrika çıkışı tavan rayı ile aynı olmadığı şeklindeydi. Bir de genelde yük taşıma değil de görüntü amaçlı takılıyordu diye hatırlıyorum. Yine de yanlış olmasın, birinci elden tecrübesi olanları dikkate alın.
  • Teşekkürler cevap için.

    Dediğiniz doğru, akşam eve gidince geriye yönelik bir okuyayım burayı, konu hakkında çok faydalı bilgiler edineceğime eminim. Ama özellikle yazın port bagaj montajı için gerekecek bana tavan rayı, umarım bir çözüm de bulurum.

    Tekrar teşekkürler, saygılar.

    E.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda premium. Ben aracımı alırken tavan raylı satışı başlamamıştı henüz. Bayiden tavan rayı sordum, orjinal olmadığını söylediler maliyeti de 800 tl civarıydı.
    İnternette bir çok modeli var zaten, fakat bunların yük taşıma için ne kadar sağlam olduğu şüpheli.
    Bizim araçların, daha doğrusu benimkinin tavanında vida yuvaları var. En azından portbagaj takmak zorunda kalırsam, sadece ara atkı alır, bagajı vidalayabilirim diye düşünüyorum. Önce tavan rayı takılacak, sonra bu ray için ara atkı alınacak şeklinde pek güvenemiyorum orjinal olmayan ürünlere, tabi alıp deneyen varsa bilemiyorum.Ekstra masrafı da cabası. Alıp kullanan birileri yorum yazarsa bilgileniriz, buradaki eski yorumlardan çok yeni kullanıcıların yorumlarından istifade etmek istiyorum.
  • Garanti konusunda yazılan açıklama ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Yarın olayımızı yetkili serviste netleştireceğiz diye değerlendiriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=BC91gE_keVohttps://www.youtube.com/watch?v=18aGhU6cdtY
    Karda yokuş çıkmada Subaru fırtınası esmiş.Maşallah..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukurela -- 1 Mart 2017; 0:7:53 >
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    Şurada XV değil ama 2008 Impreza'ya port bagaj taktıran birisinin paylaşımı var:

    https://www.subaruclubtr.com/topic/10431-2008-hb-imprezama-port-bagaj-taktirdim/

    Ben de yazın uzun tatile çıkacak olursak port bagaj taktırabilirim diye düşünüyordum. Ama internette araştırınca ruhsata işlenmesi gerekir mi gerekmez mi tartışmalarına kesin bir cevap bulamadım. Çoğu kişi gibi böyle bir zorunluluğun saçma olacağını düşünüyorum ama polis tarafından durdurulup ceza yemese de uyarıldığını söyleyenler de var. İlgili yönetmelikte ise fabrika çıkışında olmayan her türlü değişiklik ruhsata işlenmelidir gibisinden çok ucu açık bir madde vardı hatırladığım kadarıyla.




  • Arkadaşlar Merhaba uzun araştırmalırım sonucunda tiguan den , perti çıkmış bmw x3 lerden sektim subaru xv almaya karar verdim elbette , bu forumda yazılanlarda etkili oldu bütçem 65 bin tl ile 75bin tl arasında . Daha üstüne çıktığım zaman hemen diğer markalar aklımı çelmeye başlıyor bu aralıkta tutmam lazım . deneyimli subaru xv severler olarak bu aralıkta alabileceğim 2012-2013-2014 arası xv lerin birbirinden mekanik ve kozmetik farkları var mı çok mu nelerdir. Yani bana 75bin tl ye 2014 alacağına 65bin tl ye 2012 model alabilirsin çok fark yok dermisiniz . bu arada aliexpress te çok güzel subaru nikelajlar ,aksesuarlar ve rötüşler mevcut yani bir anda 2015 e çevirebiliyorlar arabayı . Kısacası kaç modelini alayim tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
  • bu soruya gelecek cevaplar beni de aydınlatacak :)
  • oguzzhann1361 kullanıcısına yanıt
    Ufak tefek sayılabilecek iyileştirmeler dışında aracın ana mekaniğinde, motorunda ve şanzımanında 2012 den bugüne kadar hiç bir değişiklik olmadı. 2015 de önce iç makyaj, sonra dış makyaj geçirdi. 2012 ve 2014 arasında gözle görülür bir fark aslında yok ama aracın ilk üretim yılından sonra gözle görülmeyen bazı iyileştirmelerin yapıldığını düşünürsek ve muhtemelen km olarakta daha düşük olacağından 2014 tabiki tercih edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waylander W kullanıcısına yanıt
    Ben de dün akşam gerçekleşen bir talihsizlik yüzünden bu sabah apar topar Küçükbakkalköy Cadde Motors'a gitmek zorunda kaldım servise danışmak için (bu konuyu birazdan anlatıp fikirlerinize danışacağım). Hazır oradayken servis danışmanı beyefendiye bagaj havuzu ve tavan rayı fiyatı sordum, bagaj havuzu için 310₺, tavan rayı için 1,875₺ fiyat verdiler, belki güncel fiyatları merak edenler vardır diye söyleyeyim dedim. Bu fiyatlarla benim anlatıldığı gibi ağırlıklı olarak görsel işlevi olan bir çift tavan rayını servisten almam çok gereksiz gerçekten de, internetten veya aksesuar dükkanlarından almak daha mantıklı olacak gibi. Bir de tanıdık bir arkadaş üzerinden Thule fiyatı bekliyorum. Onu da öğrenince burada paylaşırım.

    Dün geceki talihsizliğe gelecek olursak, saat 22 gibi eve dönerken Bostancıda bir köşe döndüğümde o sis ve karanlıkta yolda koşarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan birini fark edip aniden direksiyonu kırdım, sol ön lastik & jantı kaldırıma vurdum. Neyseki süratli değildim ama yine de kaldırım oldukça yüksekti ve sert bir darbe aldı jant. Çok üzüldüm tabii. Neyse, sabah serviste lifte kaldırıp baktılar, yürüyen aksamda bir sorun gözükmediğini söylediler, biraz içim rahatladı. Tek sorun jantın çizilmiş olması. "Bunu da İstanbul ve Ankara'da 1-2 yer tamir edebiliyor ama neresi bilmiyorum" dedi servisteki beyefendi. Sanırım önce traşlama ile janttaki çapakları temizliyorlar sonra da gereken yerlere orjinal renk boya atıyorlarmış. "Bazı Auto King'ler de yapıyor diye duymuştum ama hangileri onu da bilmiyorum" dedi. Bir jantın 2,500₺ olduğu dönemde (onu da sordum) böyle bir tamirat çok işime gelir açıkçası, acaba aranızda bu tarz tamirat yaptıran veya böyle bir yer bilen var mıdır?

    Bu arada az önce öğrendim ki TEB Kart gittigidiyor alışverierinde %20 geri ödeme yapıyormuş, oradan uygun fiyatlı (160 - 200₺ arası olanlardan) bir çift tavan rayı araştırıp denenebilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

    Herkese sevgi & saygılar,

    E.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçmiş olsun . üzülmek yerine birine çarpmadığınız için sevinin . jantla ilgili olay ise bostancı oto sanayide jantları traşlayan bir yer görmüştüm.
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tabii ki birine çarpmadığım için çok, çok sevindim ama o birisi de keşke pardon demek için bir dursaydı. Muhtemelen kulağında kulaklık vardı ve farkında bile değildi olan bitenin. 27 yıldır İstanbulda araba kullanıyorum, yayaların 20-25 mt ileride trafik ışığı ve yaya geçidi varken gece karanlığında, köşelere bu kadar yakın noktalarda ve sağa / sola şöyle bir üstün körü bakıp yola atlamalarını asla anlayamadım, ne kadar acelen olabilir ya da hiç mi değeri yok hayatının be güzel kardeşim? Neyse, her zaman "cana geleceğine mala gelsin"ci olmuşumdur. Tavsiye için de ayrıca teşekkürler, Bostancı sanayiye uğrayıp bir soruşturayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzzhann1361 kullanıcısına yanıt
    2014 modellerde direksiyon, yalıtım, yürüyen aksam vb. gibi mekanik ve konfor bakımından iyileştirmeler var. 2014 model tercih etmeniz iyi olacaktır. Forumda detaylı konusu vardı, 2014 başında paylaşılmıştı. Oradan detaylarına bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    Çok Geçmiş olsun. Subaru parçaları malesef benzerlerine göre pahalı. Ön cam 7000 TL civarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    maalesef tamamen trafiğin içersinde olan yayaların çoğu trafik kurallarını umursamıyor hatta son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları yolun ortasında yürürken bile nerede yürüdüklerini unutuyorlar , sokakta beni fark etmeyip telefonuna bakarak üstüme üstüme yürüyen insanlar oluyor artık . iyi bir sürücü sadece kendi hatalarına karşı değil trafikteki diğerlerinin hatalarına karşı da çok dikkatli olmalı. trafik çok tehlikeli . tekrar büyük geçmiş olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 1 Mart 2017; 13:59:23 >
  • Geçmiş olsun, sonradan tavan rayı daha çok görsellik amaçlı, güvenilir ürünler değil diye biliyorum. Biraz araştırmıştım. Bir de tipi de çok hoş değil. Orijinal, sağlam bir şey olsa ben de taktırmak isterim.
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    Bu da jant ve lastiğin fotosu, Bostancı da bir yer buldum, bakalım işçiliği nasıl olacak.

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamusal K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Haklısınız, orjinal olmayan ürünün güvenilirliği kısmına ben de katılıyorum. Jant işi bitsin hazır buraya gelmişken sanayide 1-2 aksesuarcıya uğrayıp ellerinde varsa ürün kalitesine bakmak istiyorum ben de. İzlenimlerimi paylaşacağım.

    Saygılar,

    E.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Eh napalım, hep dedikleri gibi, "hamama giren terler" :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Tuna kullanıcısına yanıt
    İşlem bitti, umduğumdan daha iyi olduğunu itiraf etmeliyim.

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.