Şimdi Ara

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU.. (1497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35.327
Cevap
187
Favori
1.698.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • djalmaa kullanıcısına yanıt
    önceki dönemlerden almadı görülen dersler muhtemelen yarıyılı değiştirilen derslerdir. Sorun yaşamamak adına aöf bürosuna sormanızı öneririm.

    Sistemsel bir sorun da olabilir, bir kaç gün sonra düzeltebilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    kitap verilmiyor artık. şubeye gitmeye gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam, gece saatlerine doğru ödemeyi yapsam bir sorun çıkmaz değil mi?
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    Şuan anadolu aöfte öğrenciyim. Geçen hafta ata aöfe kayıt yaptım. Ata aöf katkı payı aldı ama anadoluda katkı payı gözükmüyor. Bir yanlışlık mı var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenyxia kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı durumdayım. İnsan kaynakları yönetimi dersimin yariyili degismis ve muaf olarak gozukuyorum. Bugun kayit yenilemeye girdigimde bu uyariyi aldim.
    İntibak işlemlerinizin devam etmesi sebebiyle kayıt yenileme işleminizi şu anda gerçekleştiremezsiniz. 
    Sizde herhangi yeni bir bilgi varmı? mezun olma şansımız varmı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaelf7

    kitap verilmiyor artık. şubeye gitmeye gerek yok
    mıllet ne okuyacak kıtapsız olmaz ki şaka gibi ya ben tum gun tv yada pc acarak beyaz ısıga bakmak ıstemem

    egıtım bitti galiba

    https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-duyurular/acikogretim-dijital-kitaba-geciyor-ogretim-gideri-dusuyor-1534241609


    Bilimsel bilginin sürekli güncellenmesi, var olan bilginin yeni gerçeklik karşısında doğruluğunun teyit edilmesi ihtiyacı ve ülkemizde yeni yönetim sistemine geçişin beraberinde getirdiği ve devam etmesi beklenen yoğun mevzuat değişiklikleri sebebiyle basılı malzemeler güncelliğini hızla yitirmektedir. Öğrencilerimize daha güncel ve doğru bilgiyi sunabilmek, kâğıt ve baskı maliyetlerindeki yükselme ve bunların öğretim giderine yansıtılmasıyla ortaya çıkacak artışlardan öğrencilerimizi korumak ve her yıl milyonlarca kitap basılması nedeniyle doğaya verilen zararı en aza indirmek ve kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak amacıyla 2018-2019 öğretim yılından itibaren öğrencilerimize basılı kitap vermek yerine Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla sunulacak olan dijital kitaplar ve e-öğrenme malzemelerimiz kullanılacaktır. Bu adımlar neticesinde elde edilen maliyet düşüşü öğrencilerimize olumlu bir şekilde yansıtılacak ve hâlihazırda 275 TL olup basılı kitaba devam edilmesi durumunda 350 TL’nin üzerine çıkması kaçınılmaz olan öğretim gideri 225 TL’ye düşürülecektir. Üniversitemizin topluma hizmet misyonunun vazgeçilmez unsuru olan dezavantajlı grupta yer alan öğrencilerimize yönelik yeni uygulamalarımız da öğrencilerimiz ve kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.

    Açık ve uzaktan öğrenme alanında ülkemizde öncü olan ve dünyada sayılı örnekler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi, öğrencilerinin zaman ve mekândan bağımsız olarak güncel ve nitelikli bilgiyi alabilmeleri için dijital teknolojilerden yararlanma imkânlarını sonuna kadar kullanmakta; son yıllarda uygulamaya koyduğu ve anlık güncellenebilen binlerce online ders içeriğinin paylaşıldığı Anadolum e-Kampüs Sistemiyle alana dair sahip olduğu birikimin farklılığını ortaya koymaktadır.

    Anadolum e-Kampüs Sisteminin uygulamaya geçmesi ve e-öğrenme malzemeleri ile ders kitaplarının internet ortamında sunulmaya başlamasından sonra, öğrencilerimizin basılı kitap almak yerine dijital malzemelerden yararlanmayı tercih ettikleri gözlemlenmiştir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde her yıl milyonlarca kitap basılmakta, ekonomik yönden çok ciddi maliyet oluşturan bu kitapların basımı için kesilen on binlerce ağaç, ekonomik maliyetin ötesinde çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Dijital öğrenme malzemelerini tercih ederek basılı kitaplarını bürolarımızdan teslim almayan öğrencilerimizin sayısı her yıl bir önceki yıla göre yaklaşık %40 oranında artmaktadır.

    Kamu yararı ilkesi gereği elde kalan basılı materyalin yeniden kullanılması gerekmekte; ancak bilimsel bilginin sürekli güncellenmesi, var olan bilginin yeni gerçeklik karşısında doğruluğunun teyit edilmesi ihtiyacı ve ülkemizde yeni yönetim sistemine geçiş ile ilgili yaşanan ve devam etmesi beklenen yoğun mevzuat değişiklikleri gibi nedenlerle mevcut basılı malzemeler hızla güncellenememekte ve basılı kitapların bir sonraki dönemde kullanılması imkânsız hale gelmektedir. Bu nedenlerle, en güvenilir ve güncel bilimsel bilgiyi topluma sunmayı amaç edinmiş olan Üniversitemiz, her an güncel bilgiyi içerme ve gerektiğinde düzeltme imkânı sunan etkinliği kanıtlanmış olan dijital kitap sistemine tamamıyla geçme kararı almıştır.

    Bu kararın alınmasındaki bir diğer etken kâğıt ve baskı maliyetlerindeki yükselişin öğrencilerden alınan öğretim giderlerinde artış yapmayı kaçınılmaz kılmasıdır. Öğrencilerimizin açık ve uzaktan öğretim hizmetleri için ödedikleri giderlerle; sınavların organizasyonu, her bir sınavda yaklaşık 500 bin kamu görevlisinin ücretli görevlendirilmesi, ders içeriklerinin üretilmesi, kitap basımı, ders anlatım videolarının üretilmesi, soruların yazdırılması, uygun internet altyapısının kurulması ve sürdürülmesi gibi çok sayıda faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda kitap basımının kaldırılmasıyla önemli bir maliyet kalemi de ortadan kaldırılmış olacaktır.

    Uzun zamandır yürütülen altyapı çalışmalarımızın sona ermesiyle 2018-2019 öğretim yılından itibaren Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla kitaplarımız öğrencilerimize dijital ortamda sunulacaktır. Öğrencilerimiz kitaplarının en güncel hallerine pdf, html5, e-pub, mobi gibi çok çeşitli formatlarda ulaşabileceklerdir. Örnek bir ders içeriğimizehttps://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, önceden basılmış olan ve mevzuat değişikliklerinden etkilenmeyen kitaplarımız ise stoklarımızla sınırlı kalmak kaydıylahttp://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresinden öğrencilerimize ve kitaplarımızdan yararlanmak isteyenlere sunulacaktır. Böylece on binlerce ağaç kesilmekten kurtarılacağı gibi öğretim giderine yapılması gereken artış da yapılmamış olacaktır. Hatta bunun öğrencilerimize olumlu bir yansıması, 2018-2019 öğretim yılından itibaren hâlihazırda 275 TL olup basılı kitaba devam edilmesi durumunda, 350 TL’nin üzerine çıkması öngörülen öğretim giderinin 225 TL’ye düşürülmesi şeklinde olacaktır.

    En güncel eğitim teknolojilerini her zaman hızlı ve etkili bir şekilde kullanmış olan öğrencilerimizin bundan sonra da başarılarının artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır.




    ama yınede 250 tl oduyoruz hanı kıtap parasıydı bu ne sacma işler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 25 Eylül 2018; 18:13:51 >




  • para oderken hanı unuversıte harcları tarıh olmustu devlet kıtap parası almayacaktı 5 yıldır devam ettıler

    200 tl odedık ama ne ıcın cunku aynı derslerı yıne alıp kıtap falan almıyorduk kıtap parası dedıler

    almadıgımız kıtaba 200 odedık sımdıde 250 tl oduyoruz ne ıcın kıtap yokkı

    neymıs kıtap olursa 350 tl olurmus kıtap kalkmıs 225 tl ye dusmus..ne parası o hanı harc kalkmıstı secım vaadı
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyleymiş hallettim teşekkür ederin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işletme bölümü, 3. dönemin ders kitaplarına ulaşabilen var mı sistemden? Varsa bana pdfleri upload edebilir mi? Çok büyük sevap işlemiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chewbacca23 -- 25 Eylül 2018; 21:1:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim gibi transkript sorunu olanlar;e devletten indirin belgeyi ve sisteme yükleyin oluyor. Büroya gitmenize gerek kalmıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an 6 ders aldım,2 si 1. donem...4 ü 3.dönemden

    1 cı donem sınavı sabah yapılıyor...3 cu donem sınavı öglen yapılıyor

    acaba ilave olarak 3 dersı alsammı 5 cı donem yanı sabaha verırler

    9 ders ağır gelirmi

    sabahleyın 1.cı ve 5 cı donemden gırerım....karıstırmazlar dımı

    yazıyı sılmeyeyım baskalarıda ogrensın...şimdi göze alıp 5 cı donemden 3 ders eklıcektım uyarı verdı 5 ve 7 cı donemden alamazsın cunku 1 cı donemden dersın var dedı...yanı 2 ust doneme ızın vermedı


    kitap olayını sağdan soldan buluruz dicem ama guncellemesı var 1 sene sonra degısıklık olabılıyor pdf şart yani

    ben tüm kitapları çöpe atıcam.zaten tekrar goruyorum...bır ust sınıfa gecmış olaydım zaten aöf kıtap vermeyecektı..sonucta mantıken elımdekı kıtaplarında bır anlamı yok aslında

    bir yönden kıtaplar israf evet ama kesılen agac sayısı kadar her yıl agac dıkılse devırdaım olurdu..her ulkedemı kıtaplar kaldırıldı acaba



    pdf programı tavsıyesı varmı telefon vede pc ıcın pratık ozellıklı vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 25 Eylül 2018; 22:47:25 >




  • ders ekle/sil sistemi nasıl işliyor acaba? geçen seneden 2 tane kaldığım ders var.hatta şöyle resim atayım direk.


    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU..
  • kardeşim 3-4 sene önce aöf 4 yıllık sosyoloji bölümüne kayıt olmuştu.
    O dönemden sonra hiç kayıt yapmadı ve sınavlara girmedi.
    Şuan tekrar kayıt yapıp devam edebilir mi?
    Eğer yapabiliyorsa ne yapmamız gerekiyor acaba?
  • 1 ve 3 cu yarı yılların hepsıne ekle dıcen sonra sag altta ılerle evet o kadar en son odenecek tutar yazar gıdıp para yatırcan
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    Kalan veya sorumlu oldugunuz dersler bu donem veya 5. veya 7.yariyilda alinabiliyor, secim ogrenciye birakilmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar.



    Arkadaslar su an ben ne yapmaliyim?

    5 kredi eksik oldugu icin yalnizca bir dersi alamiyorum ve donem uzuyor.



    Simdi sormak istedigim olay su. Ben 5. Yariyil derslerinin hepsini alayim uzerine 7. Yariyil derslerini mi ekleyeyim.

    Yoksa 7. Yariyil derslerini alayim ustune 5. Yariyil derslerini mi ekleyeyim?



    Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.



    Nasil olsa adamlar taksimetre gibi 190 TL den aciyor

    Hepsini alip basarisizda olsak 1 donem uzadigi icin sansimizi daha fazla denemis olacagiz.



    Yanlis anlamadiysam orada ki "Toplam Tutar" odenecek para oluyor. Her ders icin 5-10 TL bir seyler aliyorlar.



    Tesekkurler..



    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • laptopun fan sesinde kitap okumakta ayrı zevk verecek mıllete
  • Chewbacca23 C kullanıcısına yanıt
    pardon ben yanlış yazmışım. Anlatmak istediğim şöyleydi.



    Aynı anda 1 okula kayıtlıysan alınmıyor.

    Aynı anda 2 okula kayıtlıysan 2. kaydolduğun okuldan alınıyor.

    Aynı anda 3 okula kayıtlıysan 2. ve 3. kaydolduğun okuldan alınıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    1 dersi seçemediğim için okul uzayacak diyorsun. Ama 3 ders sınavı diye birşey var. Yani 1 dersin kalsa da okulun uzamaz.



    Hiç almadığın bir dersten bildiğim kadarıyla 3 ders sınavına giremiyorsun. Bu nedenle benim tavsiyem daha önce alıp ta kaldığın derslerden birini almayıp, ilk kez alacağın derslerin tamamını alman.

    Böylece kalan dersi 3 ders sınavında verebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.