Şimdi Ara

Apple 6. Tedarikçi Destek Programı raporunu açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple 6. Tedarikçi Destek Programı raporunu açıkladı






    Elektronik cihazlara duyulan ihtiyacın artmasına paralel olarak üretim tesisleri ve tedarikçi firmalar da büyük bir artış gösterdi. Tüm ürünü doğrudan üretmek yerine bileşenleri farklı firmaların üreterek birleştirme işini de bir firmanın üstlenmesi günümüzün en revaçta üretim metodu haline geldi ve tedarik zinciri şeklinde nitelenmeye başladı. 




    Bunun sonucunda da bu zincirlerde milyonlarca işçi çalışır hale geldi. Aynı zamanda işçilerin çalışma şartları hem tedarikçi firma hem de ürünün sahibi için önemli bir konu oldu. Foxconn'da son dönemlerde yaşanan intihar olayları ve protestolar dünyanın dikkatini Çin'e topladı. Hal böyle olunca firmalar da çalışanlara daha sağlıklı koşullar sunmak için tedbirler almaya başladı.




    Apple, sahip olduğu tedarik zincirinin büyüklüğü ve işçi sayısının çokluğu nedeniyle 6 yıldır tedarik zinciri destek programı yürütüyor. Apple CEO'su Tim Cook, yayınladığı bir mektupla destek programının 6. yıl raporunu özet olarak paylaştı.




    2011 yılında Apple program kapsamında 22'den fazla destek hesabı oluşturdu ve şartların iyileştirilmesi adına 1 milyondan fazla işçiye ve ayrıca firmalara maddi yardımda bulundu. Kötü koşullarda veya küçük yaşta işçi çalıştıran firmalar ile anında ilişkisini sona erdiren Apple, 60 000 işçi için de bilgi ve becerilerini geliştirebileceği, ayrıca İngilizce öğrenebileceği eğitim programları hazırladı. 




    Rapora göre Apple'ın birlikte çalıştığı 156 tedarikçi firma bulunuyor. Ayrıca Apple, işçilerin çalıştığı ortamları kontrol ederek haklarını savunan İşçi Adaleti Birliği'ne de üye olmuş durumda. Birliğin üyeleri anlık olarak tüm üretim tesislerine giderek ortamı kontrol etme hakkına sahip. 




    2012 yılında Apple destek hesaplarının sayısını artıracak. Ayrıca üniversiteler ile işbirliği yaparak işçilerin lisans ve yüksek lisans eğitimlerini de destekleyecek.

     








  • Apple, davalarla reklam yapacağına bunun gibi haberlerle reklam yapmalı.
  • Haberi yazan arkadaş tedarik zinciri tanımını yaparken öyle anlatmış ki sanki ilk defa ortaya çıkmış gibi. tarihte bu hep olmuştur ve bir ürünü tamamen kendisi üreten bir firma sayısıda çok azdır. örneğin reçel üreten bir firma kavanozu başka yerden alır. kavanozu üreten firma kavanoz kapağını başka firmadan alır, arabaların bileşenlerini saymaya lüzüm yok ki zaten yüz yılı aşkın süredir üretilen bir sektör. yani daha ne örnek versem bilmem ki.. bu arkadaş dünyaya yeni mi gelmiş merak ettim. her haberinde mutlaka ofsayt var.. Günümüzün üretim metodu haline gelmiş miş miş... 100 sene öncede yapılıyordu bu merak etme hatta yüzlerce sene öncede... Aklınca edebiyat yapıyor işte.. lisedeyken kompozisyon yazdırırdı hocalar.. onlardan bile sallama bir yazı..
  • E tabi ki siz ya da biz bunları biliyoruz ve buna lojistik de deniyor.Ama bilmeyen insanlar da mutlaka olabilir nedir ki verdiğiniz bu tepki.Bu yazdıklarınız biraz kişisel olmuş ve karşıdaki kişinin kalbini kırabilecek türden yazılar.Boşuna forumda özellikle böyle samimi bir forumda bu şekilde konuşarak sadece kendinizi yeni ergenliğe giren agresif genç kızlar gibi gösterebilmişsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Haberi yazan arkadaş tedarik zinciri tanımını yaparken öyle anlatmış ki sanki ilk defa ortaya çıkmış gibi. tarihte bu hep olmuştur ve bir ürünü tamamen kendisi üreten bir firma sayısıda çok azdır. örneğin reçel üreten bir firma kavanozu başka yerden alır. kavanozu üreten firma kavanoz kapağını başka firmadan alır, arabaların bileşenlerini saymaya lüzüm yok ki zaten yüz yılı aşkın süredir üretilen bir sektör. yani daha ne örnek versem bilmem ki.. bu arkadaş dünyaya yeni mi gelmiş merak ettim. her haberinde mutlaka ofsayt var.. Günümüzün üretim metodu haline gelmiş miş miş... 100 sene öncede yapılıyordu bu merak etme hatta yüzlerce sene öncede... Aklınca edebiyat yapıyor işte.. lisedeyken kompozisyon yazdırırdı hocalar.. onlardan bile sallama bir yazı..


    Ekrem Çukurca Editör değil Apple Reklam Boot'udur.Boşuna sinirlenme :))

    bana da mesaj geliyo hep

    Telefonumu deiştirdim evliliğim kurtuldu.

    Ayda 3Cm karizma istermisin

    İphone isen Paylaşılamazsın.

    Re:Merhaba ben apple gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutarslan.com -- 16 Ocak 2012; 16:03:35 >




  • Her apple ürünü alarak bir işcinin ölümüne sebep oluyorsunuz. :D :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpa07

    Her apple ürünü alarak bir işcinin ölümüne sebep oluyorsunuz. :D :D

    1.3 milyar çinliden birazcık eksilse farkedilmez emin ol
  • Apple çok iyi çalılşıyo gerçekten tebrik ederim işşçileri'de iyi yerden almış.:(
  • Şu işçilerin önündekiler ne acaba?Tabletmi? cam mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyankar_emre

    Şu işçilerin önündekiler ne acaba?Tabletmi? cam mı?


    Büyük ihtimalle konuyla alakası bile olmayan temsili resim
  • Paylasım için teşekkürler :)
  • Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    Ekrem Çukurca Editör değil Apple Reklam Bootudur.Boşuna sinirlenme :)) bana da mesaj geliyo hep Telefonumu deiştirdim evliliğim kurtuldu. Ayda 3Cm karizma istermisin İphone isen Paylaşılamazsın. Re:Merhaba ben apple gibi

    Hahahaha :D yorumunu okuyunca bastımm hemen artıyı. çok güzel bir analiz olmuş. bir şirket bu kadar güzel övülebilir ancak.

    apple şirketinin tedarikçi sayısı çokmuşta apple tedarikçi şirketlerde çalışan insanları koruyormuşta. bir sürü zırvalık var şu haberde. Apple ın teknolojiyi üretmediği aşikar o ancak çöpçü gibi sokakta kalan camları plastikleri toplar vede birleştirir üstünede basar amblemini. Ne kadar UCUZ bir MARKASIN APPLEEE !!!!




  • Orijinalden alıntı: silver021

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com Ekrem Çukurca Editör değil Apple Reklam Bootudur.Boşuna sinirlenme :)) bana da mesaj geliyo hep Telefonumu deiştirdim evliliğim kurtuldu. Ayda 3Cm karizma istermisin İphone isen Paylaşılamazsın. Re:Merhaba ben apple gibi Hahahaha :D yorumunu okuyunca bastımm hemen artıyı. çok güzel bir analiz olmuş. bir şirket bu kadar güzel övülebilir ancak. apple şirketinin tedarikçi sayısı çokmuşta apple tedarikçi şirketlerde çalışan insanları koruyormuşta. bir sürü zırvalık var şu haberde. Apple ın teknolojiyi üretmediği aşikar o ancak çöpçü gibi sokakta kalan camları plastikleri toplar vede birleştirir üstünede basar amblemini. Ne kadar UCUZ bir MARKASIN APPLEEE !!!!

    Ucuzmu? hayret plastiklerin bu kadar ucuz olduğunu bilmiyodum ozaman ben hemen sokağa çıkıp plastik toplamaya başlıyım!
    Siz kimsinizki kapısının önünden bile geçemeyeceğiniz dev ler hakkında atıp tutuyorsunuz!




  • Tek bir kurulu üzerine logosunu koya bilecegi fabrikası olmaya bir firma dünya cep telefonu ve tablet pazarını donmine ediyor. Anladığım kadarı ile 128 fasoncu firma ve 1milyondan fazla çalışan işçi ile sanırım Amerikan zekası bu olsa gerek. Fikiri bul prototipini 128 firmaya ürettir( böylece hicbiri tek başına bir iphone üretecek teknolojiye sahip olamasın) totalde 50$a mal ettiğin telefonu en ucuz ingilterede 500£ sat. Sen destek olmuyacaksında bu işcilere kim destek olacak apple..
  • tüm yorumlara eksi oy verilmiş, apple fanboylar size 1 tuş kadar yakın :). ha bu arada apple kapitalist düzenin ağa babasıdır övülecek bir tarafı yok, pazarlama ve reklamın en iyi örneklerinden biridir aynı zamanda.
  • Bu site teknoloji haberleri konusunda heralde Turkiye'nin en iyisidir; ancak yorum yazanlarin zeka seviyesine bakinca Turkiye ile ilgili iyimser olmak mumkun degil maalesef.
  • apple in fanboyları justin bieberin kinden fena Görende bedava alıyorlar zannedicek.
  • Burda ahkam kesenler gidip chip sitesini okuyabilirler.
    Orası tam size göre...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyankar_emre

    Şu işçilerin önündekiler ne acaba?Tabletmi? cam mı?

    macbookların alt kısmı galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.