Şimdi Ara

Dukkanimin onune park etme. (Yasal opsiyonlar) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
3
Favori
69.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizde bu konuda mağdur oluyoruz kamyonumuz geliyor müşterimiz geliyor,yabancı araç park ettiğinde rezil oluyoruz ama bişeyde diyemiyoruz sonuçta ortak kullanım alanı.Elimizden geldiğince kendi araçlarımızı çekiyoruz işyerimizin önüne ve malzeme gelirken veya giderken aracımızı çekip malzeme taşıyan aracı yanaştırıyoruz pek sorun olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Evet bize ait,ki olmasa da durum değişmez. Çeken şahıslar kendi dükkan önleri kapanmasın diye getirip benim dükkanımın önüne çekemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç sene, beyazıt laleli çevrelerinde nakliye işi yapıyordum. Sık sık tartışıyordum şu dükan önü mevzuları yüzünden. Ben kendime laf yediremediğim için haksızlığad adayanamıyorum kendimden yaşça biyük kim olursa olsun hep cevabını verip arabayıda çekmiyordum.

    Edit: anlayışlı olanlarıda çıkıyor ama genelde laleli çevresi doğu kökenli dağdan inip sonradan görme tipler olduğu için tartışma kaçınılmaz oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Kasım 2015; 0:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkân önüne park olmaz diye bi kural yok. Dukkanci ona gore hesabını kitabını yapsın, ona gore dükkân tutsun. ( otoparkı) . mal indiriyorsa gece indirsin. Açık alenen tehdittir kavgaya girerim hiç acimam , ya ben ya o . hiç taviz vermem. Dükkân onu , kaldırım işgali gasptir , başkasının hakkını yemektir. Kaldırımda yuruyemiyorum lan mallar yuzunden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamana kadar istediğim yere çekiyordum umrumdada olmuyordu
    Ama artık kavga etmekten bıktım birde şerefsizler çiziyor canımı sıkacağıma gidip başka yere park ediyorum
    Hep aynı laflar müşteri gelecek mal gelecek ekmek parası önüm kapandı nefret ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dukkanimin onune park etme diyenden, dukkanin onundeki yola kasa, koni koyandan

    KESINLIKLE ALISVERIS YAP MI YO RUUUM!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkanın önüne arac parkedilmez. Otopark boşuna mı yapılmış? Benim müşterim elektrikli bisikletiyle, motosikletiyle geliyor park edecek yer bulamiyor cunku sigirin biri kamyonu dukkanin onune koyup gitmis ve aksama kadar gelmiyor. Otopark mi burasi ?
  • Evet kardeş otopark orası çünkü senin dükkanın önünde olması orayı senin veya benim yapmaz ben de esnafım dükkanıma kira ödüyorum ama devletin alanını istila etmiyorum edeni de şikayet ediyorum zabıta gelip 750 tl ceza yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    Evet kardeş otopark orası çünkü senin dükkanın önünde olması orayı senin veya benim yapmaz ben de esnafım dükkanıma kira ödüyorum ama devletin alanını istila etmiyorum edeni de şikayet ediyorum zabıta gelip 750 tl ceza yazıyor

    Bende bisey diyemiyorum o yuzden motosikletleri yan yan koyuyorum kimse bisey diyemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türk_ay

    Öncelikle şunu belirteyim; esnafım. Bizim burdaki esnaflardan örnek vereyim. Esnaflar kendi araçlarını gidip otoparka bırakıyor, 3 - 5 TL park parası veriyor. Araba akşama kadar otoparkta kalıyor. İstese kendi dükkanının önüne koyabilir ama bu sefer de dükkana gelip, anlık birşeyler alıp çıkacak olan müşteriler için sıkıntı oluyor. Akşama kadar onlarca arabalı müşteri gir - çık yapıyor dükkanın önüne ve bunlar da toplasan en fazla 10 ar dakika duruyor.

    Şimdi bu esnaf çok mu hevesli hergün 5 TL den aylık 150 TL kendi arabasına otopark parası vermeye?

    Bu esnaf günlük 5 TL otopark parası vermemek için, aracını kendi dükkanının önüne koysa ve akşama kadar aracı dükkanın önünde dursa? O zaman ne diyeceksiniz? "Kardeşim sen esnafsan esnafsın, buraya senin aracını koyma hakkın varsa benim de var. Kaldır aracını ordan, ben parkedicem arabayı." mı diyeceksiniz Allah aşkına?

    Zaten esnaf oaray birşeyler koymasa oranın boş kalacağını zannedmiyorum. Esnaf kendi aracını koyar. Esnafın aracı yok ise (-ki genelde vardır) Mutlaka birileri gelir parkeder oralara. Ne bileyim yan komşu esnaf, karşı komşu esnafın ikinci arabası, oğlunun arabası vs... bir şekilde dolu olur. Yani sanmayın ki o gördüğünüz yerler sürekli bomboş.

    Esnaf vergi veriyosa ben de vergi veriyorum diyenler olmuş. Doğrudur, siz de veriyorsunuz ama aynı vergiyi mi veriyorsunuz? Aynı binada bir dairenin aylık kirası 500-600 TL iken o esnaf dükkanına 1500 TL gibi bir kira ödüyor. Haliyle siz 50 TL stopaj ödüyorsanız o esnaf 300 TL ödüyor. Asansörü, merdiveni, otomatı vs... hiç kullanmadığı halde bir daire aidat ne veriyorsa, o da veriyor. Sizin maşınızdan (misalen) 100 TL vergi kesiliyorsa, esnaf 1000 TL vergi ödüyor.

    Misalen akşamüstü eve giderken yolunuzun üstündeki kuruyemişçi, çerezci vs den, akşam eve gelecek misafir için birşeyler alıp çıkacaksınız. Veyahut pastaneden yaş pasta alacaksınız... vs...
    Aracı kuruyemişçinin önüne parkedip, 5 dakka işinizi halledmek mi daha iyi yoksa aracı (5 dakikalık işiniz için) 300 metre ilerideki otoparka parkedip 3 TL vermek mi daha iyi?

    Ben sizi (esnaf olmayanları) çok iyi anlıyorum, haklısınız da ama siz de esnaflara karşı biraz daha anlayışılı yaklaşşanız? Olaya biraz da esnaf gözüyle baksanız?

    Zaten gün içerisindeki kısa süreli park için esnaftan 5 - 10 dakika müsade isteseniz "Olmaz hocam, buraya koyma, başka yere koy" demez hiçbir esnaf. Eğer öyle derse zaten esnaf değildir ve hiçbir zaman esnaf da olamaz o kişi.

    Ama 10 dakika müsade isteyip, 3 saat arabayı ordan kaldırmaz iseniz, o adamın işi zorlaşır.

    Konunun özü; Karşılıklı anlayış. Sizler esanafa karşı anlayışlı olup, uzun süre parkemeyeceksiniz, kısa süreli park için müsade isteyeceksiniz, biz esnaflar da, işimizi aksatmayacak derecedeki kısa süreli parklara müsade edeceğiz.

    Siz 3 TL vermemek için otoparka gitmiyorsunuz, 3 TL den kaçıyorsunuz ve adamın dükkanının önüne parkediyorsunuz ve 3 TL karda oluyorsunuz ama belki de siz parkettikten sonra o esnafın dükkanına gelip 100 TL lik alışveriş yapıp, o alışverişten 20 TL kar bırakacak müşteriyi engelliyorsunuz ve esnaf 20 TL zarara uğruyor.

    Aranızda hangi biriniz esnaftan "5 - 10 dakikaya kadar hemen geleceğim, arabayı buraya koymamın bir sakıncası var mı?" şeklinde müsade istedi de esanaf olmaz dedi? Var mı aranızda bu gibi bir durumla karşılaşan?

    Çok büyük esnaflar için pek sorun olmuyor gerçi. Onlar otopark sorunu olmayan yerler ayarlıyorlar, çok büyük mülkler tutup, bahçesini de otoparkına ayırıyor. Olan küçük esnafa oluyor.

    Misalen Bir otel düşünün. Sonuçta o da esnaf. Büyük otellerin kendi otoparkı mevcut ama her ne kadar otoparkı da olsa, kapısnın önüne parketmenizi istemezler. Neden? Çünkü tur otobüsleri vs gelecek, müşterileri kapının önünde indirip bindirecek vs...vs..

    Ticari taksi duraklarında nasıl oluyor durum bilmiyorum ama merakımdan soruyorum. Sonuçta onlar da esnaf. Mesela cadde kenarında bir taksi durağı düşünün. 5-6 araba arka arkaya durabilecek kapasitede bir alan kaplıyorlar ama toplasan 3 ya da 4 araba orda oluyor geriye iki arabalık boş alan kalıyor. Gidip o boş alana parkedebiliyor musunuz? Hiç böyle bir girişimde bulunan var mı aranızda?

    2017 de konuyu hortlatmak istemezdim ancak bir nokta konulmamış ben koyabileceğime inanmıyorum ancak bir deneyeceğim

    Öncelikle bende esnafım söylediklerinizde haklısınız sadece biraz destekleyememişsiniz.

    Vergi konusunda size katılmıyorum. Burada vergileri yarıştırmak sadece zaman kaybı olur bir sonuca ulaşamayız.
    Bazı arkadaşlar şöyle bir yorumda bulunmuşlar:''Orası kamu malı, ben park edebilirim. Kimseden izin almak zorunda değilim. Kanun adabtan üstündür.'' ya da ''Sen oraya işgaliye mi ödüyorsun?'' ve hatta ''Sen oraya duba atıyorsan bende kara yoluna incir sereyim'' . Evet orası kamu malı, ancak esnaf işgaliye vergisini veriyorsa (orası dükkan önü olarak tapuda dahil edildiyse ve vergisini veriyorsa) sen oraya park edemezsin.(Ben veriyorum.) İşte burada adab devreye giriyor. Parantez içlerinde ''ben ödüyorum''u şu yüzden yazdım. Ben yazın dükkanımın önünü açıyorum. Burası yazlık bir yer ve arka tarafa yapılan sitede zengin diye tabir ettiğimiz insanlar oturuyor. Bu insanların otoparkı var ancak bu insanlar müteahhit 1 araçlık pay verdiği için araçlarını yolların üzerine hatta bazen sokak başlarını bile kapatacak şekilde park ediyorlar.(Çünkü bir evde birden fazla araç var) Bende ana yoldan geçen insanlar sorun yaşamasın diye bu arkadaşlara izin veriyorum hatta yanaşmalarına yardımcı bile oluyorum.(Vergi verdiğim halde.) Şu boğa benzetmesi yada yalağa gelen manda gibi benzetme yapan arkadaşa sesleniyorum. Sen o esnafa sordunmu ''Beyefendi burası için bir işgaliye ödüyor musunuz?'' diye. Bana şahsen sorulmuyor. Evet bende gündüz duba koyuyorum. 3 adet sıralı dükkanım var 1'i emlak diğeri internet cafe diğeri de Cam balkon imalathanesi. İmalathanenin önü sabah 9 dan paydos zamanına kadar mecbur açık olmak zorunda. internet kafeylede yan yana olduğu için ikisinin önü dubalarla kapalı. İmkanım olsa internet kafenin önünü de kapamayacağım ancak kamyonetten inen profiller çok uzun ve 2 araçlık yer kaplıyorlar. Emlağın önünde duba yok. Ve paydostan sonra tüm dubaları kenara çekiyorum.
    Şöyle bir örnek vereyim madem olay kamu malından ilerliyor; siz bir sitede oturuyorsunuz. Sitenizde açık alanda otopark mevcut. Bende dışarıdan gelen bir misafirim ve sizin otoparkınızın girişini kapadım. Kaçınız evinizi alırken emlakçıya ya da müteahhite sordunuz: ''Bu evin otoparkı var ancak, çıkışı plana dahil mi?'' diye. Hiç biriniz. Ben aracımı koydum ve siz de otoparktan çıkamadınız. Hani demişsiniz ya kanun adabtan üstündür diye. Kanunen eğer otoparkın çıkışı 10-15 metre park edilmez alan ilan edilmediyse hangi güç bana o arabayı oradan kaldırtabilir?(Ki hepimiz biliyoruz müteahhitler nasıl kar etsem diye her türlü kurnazlığı düşünen kişiler.) E ne oldu şimdi. Siz mağdur oldunuz. Ben oraya park ettiğimde demeyecek misiniz: ''Beyefendi orası otopark çıkışı ne yapıyorsunuz?'' diye. Konu esnaflıktan çıktı biliyorum ama özünde yine aynı sorun. PARK.
    Esnaflığa geri dönelim. Kim kaparsa o park eder demişsiniz. Benim motorum var diyelim. Dükkanımın önüne koydum. Sizde yanıma park ettiniz ve yola taştınız.(Ha duba koymuşum ha motor sonuçta ikisinde de park edemezsiniz demiyorum.) Arkadan gelen araç size çarptı. Ne oldu? Şimdi beni mi suçlayacaksınız motorum KAMU ALANINI KAPATMIŞ diye. Eğer bir motor düşüncenizi değiştirecekse dubaya da motor takalım.
    Şöyle bir istisna var. Eğer esnaf siz hoşgörünüzü gösterdikten, konuşmaya çalıştıktan sonra bile rahatsız ediyorsa, istediğiniz gibi davranmakta özgürsünüz ancak genelleme yapmanız çok yanlış. Sırf o yalağa yanaşan manda benzetmesi yüzünden üye olup konuyu hortlattım.(Siz diye bahsettiğim alıntı yaptığım kişi değil bu konu hakkında düşüncesi olan tüm insanlar.)




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.