Şimdi Ara

PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
16
Favori
24.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eline emeğine sağlık hocam senden bide bizim eve lazım ps3 çok tozlandı bi temizlik şart da sen yok be hocam :) :) :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce bitirdim temizliği ama mis oldu be

    Not: T8 Tork tornavida yoktu biraz kuvvet uyguladım
  • Arkadaşlar bulunduğum ilçedeki bütün esnafı dolaştım tork tornavidası diyince yüzüme saf saf bakıyorlar, tarif ediyorum ucu düz ve delikli 6 köşe yıldız diye ama bi türlü delikli olanını bulamıyorum, bu tornavidaları nerden bulabilirim sadece set halindemi satılıyor.

    Ucu delikli olmayan tipini buldum biraz zorlasam açamazmıyım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 10 Eylül 2012; 15:33:12 >
  • bravoecho arkadaşım öncelikle şunu demek istiyorum. Gerçekten çok faydalı ve yerinde bir paylaşımda bulunmuşsun. Sana teşekkürlerimi sunuyorum. Bende zamanında ps3 nasıl dağıtılır, toplanır, nasıl termal macun sürülür, nasıl sıcak hava tabancasıyla tedavi edilir ve nasıl sarı ışık giderilir diye başlık açmak istiyordum. Defalarca yaptığım bu işleri tane tane anlatıp bilmeyen arkadaşlarla paylaşacaktım fakat donanımhabere fotoğraf linklerini topluca ekleyen bir komut olmadığı için vazgeçtim.

    Aradan zaman geçti ve başka ürünlerin incelemesini yayınladım daha sonra dh' ın bu teknik eksikliğinin giderilmesi için bir başlık açtım. Başlığa sende dahil tüm arkadaşların desteğini bekliyorum. 100 küsür fotoğraf linkini dh mesaj satırında tek tek tarayıp image veya simage butonuna basmak gerçekten zor olmuştur. Seni en iyi ben anlarım. Ben ürün incelemelerim de 10-15 fotoğraf eklerken bile dh ın bu saçma eksikliğinden dolayı bu angarya işi defalarca yapıyorum. İmzam da ki en son tv incelememe 40 tane fotoğraf çektim ve bu kolaylık dh mesaj yazma satırına eklenene kadar inadına eklemiyorum fotoları

    Biz ürün inceleyenler ve elektronik cihazların içeriğini paylaşan arkadaşlara kolaylık olması için lütfen aşağıda belirttiğim linkteki mesaja destek mesajlarınızı yazınız. Biz ürün incelerken veya ürünler hakkında faydalı bilgiler verirken kendi hayrımıza incelemiyoruz.

    Acilen! image, S image ve DH tüp butonlarına toplu link ekleme özelliği getirilmeli. Detay içeride
    http://forum.donanimhaber.com/m_65024736/tm.htm


    Konuya dönecek olursak bende sizlerle bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Zamanında sarı ışık veren fat kasa ps3 ümü sık sık dağıtıp bir cerrah gibi hassas biçimde müdahale etmek zorunda kalıyordum. Bir gün canıma tak etti ve daha geç sarı ışığa düşsün diye biraz fazla ısıttım ve kart belli yerlerden eridi. Bir dahada çalışmadı. Bende GG dan yedek parça olarak beklediğimden daha yüksek fiyata sattım.


    Slim kasayı daha önce dağıtmadım ama eminim oda zordur. Fakat inanın bana fat kasayı bir bilgisayara göre dağıtıp toplaması daha zor ve daha çok beceri gerektiriyor. O kadar çok vida çıktı ki plastik bardağın yarısına yakınını doldurdu. Fotoğrafları ps3 ü ilk dağıttığım da çekmiştim. Takma sırası, vidalar, kablolar karışmasın diye söktükçe sırasıyla yan yana koymuştum. Daha sonra ki dağıtmalarım da artık ney nereye takılacak kavramıştım ve gözüm kapalı söküyordum. Vidaları dahi bardağa üst üste atıyordum. Bir keresinde 10 dakikada dağıtıp, ısıtıp, termalleyip, toplayacağım diye inat ettim ve kasayı kapattığımda bir tane vida artmıştı ve bu vida en alt tabakada kartın vidalandığı metal levhanın vidalarından birisiydi. Takmasam da çalışırdı ama takıntılı olduğum için tekrar dağıtıp toplamıştım. Netice de bilgisayardan zor ama atla deve değil. Söktüğümde mimarisine hayran kaldığım kadar o dev ve güçlü fanına da hayran kalmıştım. Fat kasanın çok şekil fanı var. Bir de umarım bir gün size de nasip olur dünyaca ünlü muhteşem 8 Çekirdekli CELL işlemciyi canlı canlı gördüm ve dokundum.

     PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI



    Playstation 3 mimarisin de metal kare olarak gördüğünüz soldaki GPU sağdaki CPU

     PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI



    Üzerlerinde ki yazılar zamanla silikleştiği için fotoğraf da çıkmamış

     PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI



    Her iki işlemcinin üzerinde de Sony Computer yazıyor. İlave olarak gpu da RSX cpu da CELL yazıyor. İşlemci çok ısınmaktan yazıları epey silinmiş ama CELL işlemcinin üzerinde sanırsam Toshiba da yazıyor. Çünkü T ile başlayan devamı okunmayan bir kelime var.

     PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI



    Yakınlaştırdığım da GPU nun yazısı birazda olsa okunaklı çıkıyor. Fakat CPU nun yazısı niyeyse fotoğraf da çıkmıyor.

     PS3 Slim IC TEMIZLIK ***138 FOTO*** TERMAL MACUN UYGULAMASI, FULL MONTAJ REHBERI




    Not: Fotoğraflar tamamen bana ait dir.




  • Bu konuyu ilk kez görüyorum. FAT kasa CECHH04 kodlu olan içinde ben hazırladım bir tane böyle ama bu kadar çok fotolu değil ayak üstü 1.5 saat zamanım olduğu için kısa yapmak zorunda kalmıştım.
  • Emegine saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende zamanında böyle bir çalışma yapmıştım , ama sizin makinalar tertemiz cillop gibi benimki resmen kurum bağlamıştı :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_49380917/mpage_1/key_ps3+ic+dis+temizlik/tm.htm
  • güzel paylaşım yaw
  • Cok guzel paylasim ama benim cihazin ihtiyaci yok hic seessiz calisiyor nedense cok yetenekli arkadaslarsiniz ben cok bilgisayar kasasi topladim parca taktim cikarttim temizledim ama boyle hassas cihazlarla calisirken elim ayagim birbirne giriyor o kablolardan biri kopuveriyor yada sistemi topladiktan sonra acilmiyor delircek gibi oluyorum ellerim pek hassas degil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet adam gibi iş yapmıyor video hazırlıyor ama t8 tork anahtarı lazım mış bu arka taraftaki küçük vidaları sökmek için daha bugün öğrendim bi allahın kuluda söylemiyor sök sök ne ile sökiyim burda sağolsun
  • t8 tork anahtarını bulmamla birlikte bende yaptım resimlerin çok faydası oldu ön kontrol panelindeki o küçük şeyi biraz yamdum çıkartırken pat diye çıktı sorun oldu yani takarken pense ile sıkayım dedi içine gömdü ön kapağı 3 tırnak var 1 tanesi kırıldı 2 kayıp verdim bidaha ki açışımda daha tecrübelenirim inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kötü_ben -- 9 Ekim 2012; 2:19:55 >
  • Güzel paylaşım, ihtiyaç olabilir ileride eline sağlık.
  • öylesine bakmıştım slim kasalarda otomatik fan temizliği var ultra slimde var mı merak etttim konunuza biraz göz geçirdim ama yorum yazmadan geçmek hakkatten ayıp olur.

    cidden elinize sağlık uğraşıp paylaşmışssınız anltarak emek harcayarak tek tek foto lu




  • elinize sağlık gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş öncelikle
    Benim bir sorum olacak ps3 slim 250 gb 3,5 senelik makinem kendi kendine kapanıp kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı bu işlemi yapsam yararlı olurmu sizce

    Yoksa tamirciye götürüp tamir ettirmem mi gerekiyor

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • hort
    fat kasa ps3 te hafif fan sesi vardı acaba içini temizleyebilirmiyim diye düşünmeye başlamıştım,kendimi burada buldum,baktım bu hiçte öyle göründüğü gibi değil gerçi daha öncede içini açtım biraz temizlik yapmıştım ama detaylı bir şeklide yani işlemcinin olduğu yere kadar sökmedim,neyse zaten hissedilir derecede bir ses yok ama birazcık ısınma vardı,rehberi hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ederim ben resimlere yaptığı işlemlere bakarken bile yoruldum artık ne kadar zahmete girmiş tAhmin edebiliyorum,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkboy -- 3 Aralık 2014; 20:23:18 >




  • arkadaşlar peki temiz bir makinada oyunda max dereceler ne olmalıdır?
    bendeki slim cihaz bazı oyunlarda fan son hız çalışıyor.
    last of us ve lego oyunlarında özellikle.

    ısısına baktım cpu 67 rsx 57 ydi bu değerler normalmidir.
  • az önce cihazı açtım. hiçbir oyuna girmeden menü de bekledim. sıcaklık yavaş yavaş arttı fan seside aynı şekilde. ve sıcaklık 74 derecede kaldı. fan tabi son sürat. multimanın ısı değeri ile gördüm. ne tavsiye edersiniz? içimi açılacak :)
  • Up olacak ama yararlı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel Konu teşekkürler yakın zamanda klavuz olarak kullanıcam elleriniz dert görmesin.
  • Eline sağlık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.