Şimdi Ara

GeForce 8800GT ile yine yeni yeniden; Nvidia'dan yeni bir isim değişikliğine mi geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATi'nin Radeon 9800 Pro modeliyle birlikte son dönemin en başarılı grafik çözümü olarak değerlendirilen GeForce 8800GT farklı bir kimlik altında sektör içerisinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Nvidia'nın geçtiğimiz sene Ekim ayı içerisinde duyurduğu grafik kartı, firmanın 65nm üretim teknolojisini gündeme aldığı grafik işlemcisi G92'yi kullanan ilk model olarak ta tanınıyor. Sunduğu performans ve dahili olduğu fiyat segmentinde ses getiren hatta gelen talep karşısında Nvidia'nın TSMC ile kapasite arttırımı konusunda anlaşma yenilemesine neden olan GeForce 8800GT modeli uzunca süren bir hükümranlık döneminin ardından yerini önce GeForce 8800GTS 512 devamında ise GeForce 9 serisinin tepe modellerine bırakmıştı. Fakat ELSA'nın ortaya çıkan yeni modeli ve elimize ulaşan detaylar, GeForce 8800GT için "yine yeni yeniden" işaretini veriyor.

    Yeni yılın hemen başında yani Ocak ayı içerisinde GeForce 9600GT'nin kullanıma sunulacağı tarihe kadar meydanı AMD-ATi'nin Radeon HD 3850 modeline bırakmamak için "geçici" model olarak hazırladığı GeForce 8800GS'yi duyuran firma, 9600GT'nin lansmanıyla birlikte 8800GS modelini de geri plana çekmişti. Fakat Nvidia geçtiğimiz ay stratejik bir hamle ile GeForce 8800GS modelini GeForce 9600GSO olarak yeniden isimlendirmiş ve 100 Euro segmentinde pazara tekrar sunarak AMD-ATi'nin olası HD 3690 (3830) hamlesine hazırlık yapmıştı. Fakat gelen yeni bilgiler Nvidia cephesinde yeni bir isim değişikliğinin daha kapıda olduğunu işaret ediyor. Kapılarını 7 Haziran'a kadar açık tutacak olan Computex 2008 fuarında bir dönemin efsanevi grafik kartı üreticisi ELSA, GeForce 9800GT modeli üzerindeki örtüyü kaldırarak katılımcıların beğenisine sundu. Fakat gün ışığına çıkan detaylar yeni bir tartışmanın da ilk kıvılcımı olacak gibi görünüyor.

    GeForce 8800GS'yi GeForce 9600GSO altında yeni bir modelmiş gibi lanse edip pazara sunmasından ötürü eleştri oklarının hedefi haline gelen Nvidia, muhtemelen GeForce 8800GT'de ufak değişiklikler ile benzer yolu takip edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde GeForce 9800GT'nin (kod adı D9P-40)55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan grafik işlemci kullanabileceği (bu durum henüz netleşmiş değil) veya Triple SLI desteğiyle GeForce 8800GT'den ayrılacağı gibi çeşitli iddialar ortaya atılmış bizde kayda değer olanlarını sizler ile haberlerimizde paylaşmıştık. ELSA'nın fuarda tanıttığı özelleştirilmiş detaylara sahip olan GeForce 9800GT modeli, olası Triple SLI ihtimalini ortadan kaldırıyor. Zira görüldüğü üzere ürün üzerinde sadece tek bir SLI konnektörü yer alıyor ve bu durum aynı GeForce 8800GT/8800GTS 512 modellerinde de olduğu gibi 3 kartlı konfigürasyona olanak tanıyan Triple SLI teknolojisinin kullanılmasına fırsat vermiyor.

    ELSA'nın Gladiac 980GT olarak isimlendirdiği kart 256-bit bellek veri yolu ve 112 adet paralel işlem birimi gibi detaylarıyla da yeniden isimlendirme adımını kuvvetlendiren sinyaller veriyor. ELSA'nın açıkladığı saat hızlarına baktığımızda ise grafik işlemci hızının GeForce 8800GT'nin referans değeri olan 600MHz'e göre 30MHz'e arttırılarak 630MHz'e çıkarıldığını görüyoruz fakat bu durum muhtemelen kartın özelleştirilmiş bir model olması ve daha güçlü bir soğutucu ile desteklenmiş olmasından dolayı ELSA'nın insiyatifinde gelişen bir durum olduğu da düşünülmüyor değil. Yani GeForce 9800GT'nin referans saat hızları da muhtemelen GeForce 8800GT'nin gibi 600MHz/1800MHz (gpu/bellek) olarak gelecek gibi duruyor. Ekstra özellikler açısından da değişen bir nokta yok gibi duruyor. Zira 9800GT'de yerini alacağa modele benzer şekilde DirectX 10 ve PCIe 2.0 sunuyor. Fakat bir noktanın altını daha altını çizmekte yarar var.

    Her ne kadar ELSA belirtmemiş olsa da bir başka üreticiden altığımız bilgiye göre GeForce 9800GT, Hybrid Power teknolojisi ile gelecek gibi görünüyor. Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisinin bir bacağı olan Hybrid Power destekleyen ekran kartları ve uyumlu anakartlar ile güç tasarrufu sağlanmasını hedefliyor. Şu an için Nvidia'nın performans segmentinde sadece GeForce 9800GTX ve GeForce 9800GX2 modellerinin Hybrid Power destekli olduğunu biliyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bazı üreticilerin Hybrid Power destekli GeForce 8800GT modellerini de çekmecen çıkarıp masanın üzerine koymaları isim değişikliğini işaret eden önemli bir detay olarak ta nitelendirilebilir. Son olarak GeForce 9800GT'nin nasıl fiyatlandırılacağı da son derece önemli. Eğer GeForce 9600GSO gibi ilk modelin sahip olduğu etiket fiyatının altında bir seviye ile kullanıma sunulursa bu durum kullanıcı cephesinde olumlu bir hava yaratabilir.

    Ortaya çıkan detayları analiz ettiğimiz bu haberimizin sonunda olayın gerçek yüzünü görebilmek için Nvidia'nın resmi açıklamasının beklenmesi gerektiğini de belirtelim.








  • o ne sogutucu
  • sağol fx 57
  • ELSA'dan bombalar geliyor, anlaşılan. Önce 9500 GT haberi, sonra bu.

    Kartları da gayet güzel gözüküyor.



    9800 GT, pek takip edemedim, 55nm ile ilgili olasılık devam ediyor mu bu kart için?

    Bir de, OpenGL 2.1, farklılık oluyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Haziran 2008; 17:50:38 >
  • Bu kartın 55nm olarak üretilmiş versiyonunu almak lazım...55nm si çıkacaktı 9800gt nin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tuğer

    ELSA'dan bombalar geliyor, anlaşılan. Önce 9500 GT haberi, sonra bu.

    Kartları da gayet güzel gözüküyor.


    9800 GT, pek takip edemedim, 55nm ile ilgili olasılık devam ediyor mu bu kart için?

    Bir de, OpenGL 2.1, farklılık oluyor sanırım.



    En büyük soru işareti yada olacaksa farklılık üretim teknolojisi olabilir. Yani GeForce 9800GT, 55nm üretim teknolojisi ile gelebilir ama bu durumunda bazı soru işaretleri var. Haberin at kısmında koyduğum görsel resmi bir döküman ve görüldüğü üzere yeniden modellendirmeyi işaret ediyor.
  • hadi hayırlısı bakalım
  • Evet, o kısım açıklayıcı olmuş. Sadece Hybrid Power eklenmiş 8800 GT, gibi bir anlam çıkıyor oradan.

    İyi fiyata sunulacak, 1 GB belleğin standart olduğu bir 55nm 8800 GT + Hybrid Power, güzel bir anlam ifade edebilirdi 9800 GT için. Tabii, öyle olsa 9800 GTX garip duruma düşebilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Haziran 2008; 18:06:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    GeForce 8800GT için "yine yeni yeniden" işaretini veriyor


    yine yeni yeniden
    honda civic!!


  • magazınlerin yeni tahtına oturacak yeni ünlümüz olacak herhalde
    9800gtx garibim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 5 Haziran 2008; 18:45:11 >
  • sadece soğutucuyu satsınlar alalım...
  • Yeter nvidia düş artık milletin cebinden!!!
    Yıllardır aynı mimariyi temcid pilavı gibi karşımıza çıkarırıp duruyorsun...
    Aaaaahhh ati ah.Gel artık yeniden şu "tekel" piyasasına da hizaya getir şu 3 kağıtçıları[:o
  • soğutucu benimde hoşuma gitti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hellmare

    Yeter nvidia düş artık milletin cebinden!!!
    Yıllardır aynı mimariyi temcid pilavı gibi karşımıza çıkarırıp duruyorsun...
    Aaaaahhh ati ah.Gel artık yeniden şu "tekel" piyasasına da hizaya getir şu 3 kağıtçıları[:o


    nVidia'nın konumunda ATI olsaydı, farklı bir şey mi yapardı acaba?
  • herşeyiyle 8800gt ne ayıp bişi büyük kullanıcı kitlesinin en büyük ihtiyacı spi tmu mhz ler gibi şeylerken tek fark anlaşılan isim nvidia da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tuğer


    quote:

    Orjinalden alıntı: hellmare

    Yeter nvidia düş artık milletin cebinden!!!
    Yıllardır aynı mimariyi temcid pilavı gibi karşımıza çıkarırıp duruyorsun...
    Aaaaahhh ati ah.Gel artık yeniden şu "tekel" piyasasına da hizaya getir şu 3 kağıtçıları[:o


    nVidia'nın konumunda ATI olsaydı, farklı bir şey mi yapardı acaba?

    Tabikide hayır.Güzel cevap vermişsiniz.Daha öncede söyledim.Biri size yüklenmiyorsa , yada sizin üstünüze çıkamıyorsa siz elinizdekinin neden daha iyisini çıkartasınızki.Karşı taraf sizi geçmeye kalkarsa paşa paşa daha iyisini öne sürersiniz.Bu kadar basit.




  • 8800GT'yi alıp ismini 9800GT yapmak neresinden bakarsan bak saçmalık ve işten anlamayanların parasını almak üzere kurulmuş rezalet bir pazarlama tekniği.

    ATI yapardı o yapmazdı filan demenin hiç bir anlamı yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: annihilator

    8800GT'yi alıp ismini 9800GT yapmak neresinden bakarsan bak saçmalık ve işten anlamayanların parasını almak üzere kurulmuş rezalet bir pazarlama tekniği.

    ATI yapardı o yapmazdı filan demenin hiç bir anlamı yok.

    Saçmalık olabilir.16 Haziran'da çıkıcak olan yeni GPU ile Eylül'den sonra GT200b revizyonu geldikten sonra nvidia orta segment için tekrar yeni kart çıkartıcaktır büyük ihtimal.
  • Atı alan Üsküdar'ı geçer o zamana kadar.

    (ATI alan da geçer)
  • İyi bir durum olmadığına şüphe yok, herhâlde Sizin de bunu hatırlatmanızın hiçbir anlamı yok.

    Zaten ben de işin nVidia - ATI boyutuna takılmamak gerektiğini, sonuçta kâr amacındaki oluşumlar olduğunu belirtmek istedim. Belki @hellmare zaten farklı bir şey kastetmiştir, o zaman cevabım da gereksizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Haziran 2008; 20:13:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.