Şimdi Ara

Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Defense News haber sitesinde yer alan habere göre Türk Kara Kuvvetlerinin yeni nesil ana muharebe tankı ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında geliştirilen Altay ana muharebe tankına Güney Kore menşeli bir motor entegre edilmesi için çalışılıyor.



    Ayrıca Bkz.Altay Tankı 24 aydan kısa süre içinde ordunun kullanımına sunulacak



    Kaynak, görüştükleri bir Türk savunma sektörü yetkilisinin (BMC'de çalışıyor) gecikmelerle dolu tank programında seri üretime geçmek için Güney Kore ile görüşüldüğünü (Hyundai Rotem firması), motor/şanzıman ve zırh konusundaki ithalat sıkıntısını Güney Kore ile aşmayı hedeflediklerini söylediğini belirtti.



    Geçtiğimiz aylarda Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi, K2 Black Panther tankı için yeni bir motor geliştirdiklerini açıklamıştı. K2, Altay tankına ilham veren ve teknik destek sağlayan tank. O dönemde de motor ithalatı gündeme gelmişti. Ağustos 2020'de Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi, K2 Black Panther tankı için yeni bir motor geliştirdiklerini açıklamıştı. İdare Başkanı Wang Jung-hong, K2 Black Panther için 1500 beygir gücündeki motorun yerli olarak geliştirildiğini ve yakında tanıtılacağını söylemişti.



    Kaynak:https://www.defensenews.com/industry/2020/11/19/turkey-in-talks-with-south-korea-to-salvage-altay-tank-program/?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=Socialflow+DFN







  • Malzeme bilimi ve metalurji ciddi birikim gerektiren dallar. Modern tankların zırhları da sadece dökümden olmadığı için, motorla beraber bunu da anlaman gerekiyor. Dışarıdan bakıp, düz boru dediğimiz namlusunu bile istenilen kalitede üretemiyoruz, gerçi pek çok ordu Alman yapımı top ve namluları tercih ediyor.
    Hep vatandaş kandırma olayları. Ares / koç rams / gm / dodge / chrysler defence systems / g.kore hyundai... bir zamanlar 5 yıl+ gibi bazı yazılar yazmıştım döndü dolaştı olay oraya geldi o zaman deli diyorlardı o deli durunca toplum o delinin olduğu yere geldi :)))) ha bazen anlayanlarda çıkıyor siprütüel bağına kadar. Hastasıyım TRnin :)
  • Motor ve şanzımanı anlarımda zırhı biz nasıl yapamıyoruz
  • Bu güzel tankı artık seri üretimde görmek istiyor gözler
  • Koc grubu bu tankın uzerine kendi tankini gelistirdi ama Bmc daha fabrika bile kuramadi. Utanilacak bir durum,hesabi kim verecek?
  • Tank çıkamadan eskidi arkadaş. Yeni motor yeni sorunlar demek bakalım kaç yıl daha sürüncemede kalacak(tabi anlaşılırsa).
  • silveraction kullanıcısına yanıt
    kılışdar ve inönü muhtemelen!
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 25 Ağustos 2021; 22:51:22 >
  • Malzeme bilimi ve metalurji ciddi birikim gerektiren dallar. Modern tankların zırhları da sadece dökümden olmadığı için, motorla beraber bunu da anlaman gerekiyor. Dışarıdan bakıp, düz boru dediğimiz namlusunu bile istenilen kalitede üretemiyoruz, gerçi pek çok ordu Alman yapımı top ve namluları tercih ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 20 Kasım 2020; 16:46:42 >
  • Tank olayının gerçekten içine ettiler
  • Bu tankın orjinali zaten Korenin K2 tankları zaten. Ordan teknoloji transferi yapmıştık herşeyini. Motoru da alıyorsak zaten direk ithal etsek daha iyiydi.
    Adını tank üretiyoruz koyucaz diye 100 katı zarar etmenin anlamı yoktu.
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de diğer savunma projelerinin aksine tank işi tam bir komediye dönüştü. Otokar grubundan BMC'ye geçtiğinden beri iflah olmadı. Anlaşılan optik sistemler dışında birebir K2 tankının aynısı olacak.
  • Alman motoru olmadı,Ukrayna motoru olmadı bunun da olacağını sanmıyorum ben.Amerika koz olarak kullanıp gerektiğinde bu ticarete taş koyabilir.
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Dünyada zırh çeliği üreten firma sayısı 1 elin parmaklarını geçmez.
  • Güney Kore de Transmisyonu halledemedi. Yani G. Kore den alınacak bir motor olsa bile aktarma organı olmadıktan sonra bir anlamı yok. G. Kore de şua anda Alanlardan alıyor transmisyonu. Biliyorsunuz almanlar bize hiç bir şey satmıyor. G.Korenin transmisyonu nun koşulları karşılayacak hale gelmesi 1-2 yıl sürer. O zamanda önce kendilerine üreteceklerinden bize yine sıra gelmez. Türkiye madem Motor ve şanzıman işi için bu kadar uğraştı kendi motor ve şanzımanımız bitene kadar uğraşmalıyız. Altay tankı için Motor ve transmisyon hazır olana kadar elimizdeki diğer tanklar modernize edilebilir. Yeni geliştirilen İkalar tank avlayabilir hale getirilebilir. Tank avlayan ihalarımız da daha da geliştirilir.
  • Hep vatandaş kandırma olayları. Ares / koç rams / gm / dodge / chrysler defence systems / g.kore hyundai... bir zamanlar 5 yıl+ gibi bazı yazılar yazmıştım döndü dolaştı olay oraya geldi o zaman deli diyorlardı o deli durunca toplum o delinin olduğu yere geldi :)))) ha bazen anlayanlarda çıkıyor siprütüel bağına kadar. Hastasıyım TRnin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    Hep vatandaş kandırma olayları. Ares / koç rams / gm / dodge / chrysler defence systems / g.kore hyundai... bir zamanlar 5 yıl+ gibi bazı yazılar yazmıştım döndü dolaştı olay oraya geldi o zaman deli diyorlardı o deli durunca toplum o delinin olduğu yere geldi :)))) ha bazen anlayanlarda çıkıyor siprütüel bağına kadar. Hastasıyım TRnin :)

    Kandırma?

    Olana inandınız mi da yapılmaya çalışılana inanacaksınız?

    Yada şöyle sorayim.

    Olmayanı 10 yıllar boyunca kanıksayıp yapmaya çalışılana neden laf ediyorsunuz ?

    Yoktu ki zaten? Ne vardı? Hatta bırakın olmasını "yapsak mı ki?" Diyen dahi yoktu.

    Bu ülkede sanki yıllardır abrahamlar yapılıyordu da şimdi mi becerilemez oldu da insanlar yapılamayan şey için kandırılıyor?

    5+ yıl değil isterse 10+ yıl olsun ne farkeder. 80 yıl gidim iş yapılmamış bir alanda 80 yıl "niye yok" demeyenler şimdi "milleti kandırıyorlar " diyor.

    Bu da olacak inşallah merak etmeyin. Zaman alsa da olacak. Isterse bir 5+ yıl daha geçsin. Bu ise gönül vermiş insanlar oldukça eninde sonunda Allah'ın izniyle olacak.

    Size nacizane tavsiyem. Sorgulamayı, yapmaya çalışına değil bunca yıldır yapmayanlara yapın. O tarafa yüzünüzü dönemiyorsanız da boş verin hayatınıza bakın. Susun en azından "cızırtı" rahatsız etmesin EMEK VERENLERİ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 21 Kasım 2020; 5:2:20 >




  • Şimdi, gidip otomobilcilere soracaksın aslında; "ne oldu? global üretim vardı, rekabet nedeniyle satış geliri olmazdı yerli üretimin?" alın işte, elimizde en dandiğinden bile bir motor yok. Sağdan soldan motor dileniyoruz. "Tekerleği yeniden icat etmekti yerli otomobil", hani nerede motor?
  • Motor ne sorunlu bişey. Almaya çalışsak alamıyoruz, alsak bile sorunlu bişey çıkıyor (yorumlarda yazıyor). Bunda de bi yerli bişey yapmak lazım ama bilgi yok işte
  • Boş yapmissin daha senin bmc altay tankina bir vida bile atamadı, en azindan koç şimdiye onlarca tank teslim ederdi siz bu kafayla anca ona buna dilenci gibi kapi calip motor ararsiniz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.