Şimdi Ara

Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaş yaptığın SİHa'lar Rusların bile canına okudu tank konusunda hala "milleti kandırıyorlar" muhabbeti dönüyor.

    Arkadaş bu nasıl bir zihniyettir ya?

    Ulan adam senin yapmamam için önüne ne engel varsa koyuyor işte buradan da mı anlayamıyorsun olayı?

  • İhaleyi tankı geliştiren Otokar'dan alıp sahibinin kendisine aşık olduğu BMC'ye verirsen murdar edersin yerli ve milli tank hikayesini.

  • Korelilerin K2 Black Panter' de kullandığı güç ve aktarma organları şu şekilde;

    Motor -- MTU MB-883 Ka500 V12 Dizel Güç Ünitesi
    Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor


    Aktarma Organı -- RENK HSWL 295 TM 5 iler 3 Geri Otomatik Transmisyon
    Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor


    Görüleceği üzere en önemli iki komponent de Avrupa menşeyli. Haliyle ileride tekdarik problemi yaşanmaması adına Koreliler Doosan üretimi v12 motor ve S&T üretimi 5 ileri 3 geri otomatik aktarma organına geçmek istiyorlar.





  • Metalurji seçiyordum engellediler puanım yetmiyormuş işte benim gibi cevherleri kaybedince böyle oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otokar, tıpkı fırtına obüsü gibi güney kore alt yükleniciliğinde bu tankı tasarlarken alman mtu motoru ve alman renk şanzımanı üzerinden tasarladı. zaten şu anda dünyada 60 tonluk bir tankı yürütecek iki seçenek var.

    1- ingiliz challanger tankındaki perkins motoru. bu motor 1200hp gücünde, bizim istediğimiz motor 1500 beygir gücünde. zaten ingilizler de challanger tankını başka ülkelere sunarken 1500 beygirlik mtu motoruyla yeniden tasarlanmış olarak sunuyor. çünkü kimse 60 tonluk bir tankı 1200hp motorla kullanmak istemez. hareket kabiliyeti bir tank için ölüm kalım meselesi.

    2- sürekli bahsettiğimiz mtu motor. mtu firması gemilerden tutun hemen her şeye, özellikle ağır araçlara motor yapan, bu konuda lider bir firma. israil'den tutun ingiltere'ye, herkes bu motorları kullanıyor. amerika bile başka ülkelere kendi m1 serisi tankları önerirken kendi türbin motoruyla değil, mtu motorla beraber öneriyor.

    kısaca mtu motor ve renk şanzımana alternatif şu anda yok. kendimiz yapmak istersek belki 15-20 yıla yaparız, ama birebir aynı olması lazım. en ufak bir şekil ve boyut değişikliğinde tankı yeniden tasarlamamız lazım ki bunu bmc ya-pa-maz. otokar yapar ama akp bu işi otokar'a vermez. yani almanlarla arayı düzeltip alım yapmadan, bu tankı unutun.

    ama esas önemli konu şu. almanların 1979 yılında seri üretime başladıkları leopard 2 serisine alternatif bir tank tasarladık. eğer ihale süreci bmc ve katar'a verilmeseydi yıllar yıllar önce seri üretime başlamış, eski tanklarımızı emekliye ayırıp mümkün olan her yerde kullanıyorduk. çoktan combat proven yani kendini kanıtlamış bir tankımız olacaktı ve dış ülkelere yüzlerce sipariş almıştık.

    Alıntıdır.





  • Ulan ne Tankmış beee sonunda ABD nin arkabahçesi olan güneykore....
    motor antlaşması ...EEEEyyyyy Amerika'diyorum...Canım kurbansana coniiiiii

  • almanya zaten türkiyeye kıbrıs, yunanistan ve azerbeycan olaylari yüzünden yaptirim uygulayacagini söylemisti artik zor alirlar tank motoru silah, vb seyleri belki baska ülkelerin yan ürünlerine yönelirler

  • Klavye başından ona buna irin akıtanlar inşallah çalışıp tank motorunu üretecekler.

  • por favor kullanıcısına yanıt

    irine tıp dilinde inflamasyon denir. Hastalık varsa olur. Yukarıdaki yazıyı kelime kelime ne anlama geldiğini yavaş yavaş oku. Anlaman için emülatöre ihtiyacın yok sanırım.


    yukarıdaki yazıdan bir parça.... içinde senin milli güvenlik diye bir kavram yok mu? Gençliğe hitabe de mi okumadın?


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    ...... Bunlar tank paletin başına geçse neyi kime satacaklar? kanalistanbuldaki araziyi ucuzdan alıp kim kime satacak? öyle ise bunlar tankı yapıp devletin fabrikasından orduya satıp para indirecekler zaten devletindi fabrika şimdi hem sırlara devletler ortak olacak hemde fareler toplanacak kemirmeye zaten millet millet bitmiş asgari ücret yaşayan ölü zombi maaşı... LAĞIM OLMUŞ ÜLKE BİRİLERİ CENNETTE ama SEN DEĞİLSİN ....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 23 Kasım 2020; 14:58:44 >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

    Yazından cehalet fışkırıyor.

    Mesajımı tekrar oku, yine anlamadıysan seni aşıyor demektir kendini zorlama, olduğun gibi kabul et.

  • Bu altay zaten kore nin tankından geliştirilmişti ee şimdi motoruda ordan alıyoruz? vay be ne güzel iş sözde yerli tank he tamam heAltay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor 

  • por favor kullanıcısına yanıt

    Fışkırıyorsa tanziklidir önümde durma üstüne gelmesin :)


    4yıl önce söylediğime herkes gelmiş ama. Sen verilen/gösterilen detaylara fokus yap bütünü kaçır kardeşim. İçinde olduğun labirente kuş bakışı yapamıyorsun. Gücün tarafını tutmak nasıl bir duygu? Doğru yanlışları ölçmemek, eleştirmemek, araştırmamak. Kendini iyi hissediyormusun? Güçlü hissediyormusun? Bağımsız tarafsız hakikati tek başına araştırıcı olmayı denedin mi? Zamanın gider ve güçsüz kalırsın diye mi korkuyorsun? Yönelimin; Güce olan sevgi. Al sana darth vader_2


    Kaliteye bak // Por Favor Katılım zamanı: 16 Mayıs 2014 Buradan bile 1ton istihabrat hikayesi çıkar. Ben daha o yazıları yazarken sen daha forumda 2yaşındaymışsın. Çömeze bak laf çakıyor. :))

    Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 23 Kasım 2020; 16:44:2 >




  • Skywalkerx kullanıcısına yanıt

    Yukarıda yazıları topladım daha önceden yazdıklarımı. usa.uk>g.kore>tr dolaylı yoldan dolandırmalar. tf-x / kf-x / bmc / altay... olayın üzerindeki esrarı/örtüyü/türbanı kaldıralım yani. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 23 Kasım 2020; 16:59:25 >
  • Belgelere bak "iddia edildi, sannılıyor"

    Ya kimlerle muhatap oluyoruz arkadaş yeminle zul.

  • arkadaş şu ihale koçlardan alınıp bmcye verilmeseydi şimdiye teslimatı bitmişti

  • ithal etmek ile teknoloji trasferi çok farklı şeyler. eğer bir şeye sürekli ihtiyaç olacaksa veya sürekli değiştirilmesi, geliştirilmesi gerekiyorsa teknoloji transferi mantıklı olabilir. ama tabi tek seferlik gibi durumlarda ithalat daha mantıklı olabilir, masraflar bakımından. m tankı gibi bir durumda alıp aynısını yapsan bile teknoloji transferi daha mantıklı bence, tank bir çok alan tecrubesi ile geliştirilen bir şey ve getirisi çok olur kanaatimce. balık verme, balık tutmayı öğret mantığı

  • Almanya' ve Avrupa ile anlaşamadığımız motor ve şanzuman gibi kritik parçalar için Koreliler ile anlaşılmış. Anlaşılan firmalar Doosan ve S&T Dynamics.
    BMC madem kendi yapamayacak neden o kadar teşvik/hibe/destek vs aldı?
    Aşağıdaki motoru şov amaçlı çalıştırmışlardı. Ne oldu bu motora?


    Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Niye pert olsun, parti = devlet demek olmadığını biraz bilin ya.


    Milgem başka parti zamanı başlatılmıştı.

  • interwap kullanıcısına yanıt

    Yapamadılar ondan.


    Kaynaklar birilerinin cebine girdi. Ucuza adam çalıştırdılar, villalarında keyif çatacaklar.


    Acaba hangi güzel aracı alsam diye hayallere dalacak yine birileri

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.