Şimdi Ara

Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
17.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kader'i konu etmişsin. Bu çok derin bir mevzu, biz yaratıcıyı hiç görmedik. Ben inanıyorum çok şükür ama onun gücünü, sınırsız kuvvetini bilmiyoruz.


    Bir insan bir makine yapıyor da, onun nasıl çalışacağını biliyor mesela.


    Yaradan yoktan var etmiş, bu verdiğim örnekle kıyaslanamaz bile. Yoktan var eden, var ettiği şeyin ne yapacağını bilmez mi? Eğer bilmese, asıl o zaman düşünürsün nasıl bilemez diye?


    Ama Allah'ın kullarına verdiği bir irade var. Bunu da bize de bildirmiş zaten. Sen herşeyi sana verilen iradende yapıyorsun. Istersen kalkar kek yapmaya başlarsın, istersen matematik kitabını açar ders çalışırsın. İster iş arar bulur, ister mevcut işinden ayrılırsın. Hepsi senin iradende. Ama o bunların hepsini elbetteki biliyor. Ve kendi yaptıklarını sadece Allah biliyordu zaten diyerek üstünden atamazsın işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaska'da doğsaydık, o soğukta dini mini düşünmezdik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 30 Ekim 2020; 9:6:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Eğer gerçekten sanıldığı gibi bir sınav var ise dağa taşa bakıp tanrı var demek sizin kendi inancınıza göre fikrimce ters düşüyor. Eğer dağa taşa bakıp tanrı yaratıcı kesin var diyebiliyorsak dünyada şu an bulunma sebebine sınav diyemezsiniz. Zaten kesin var olan bir şeye inanmazsın kabul edersin ve bu din anlayışının temellerine aykırı bir durum kesinlik söz konusu olsa herkes kabul ederdi. Bu işi bir sınav haline getiren insanın tercihine kalmış bir şey olması.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insanlar ağaçlar gibi dikili olduğu yerde yaşayıp ölmesi şart değildir. Ağaçların bile yeri değiştirilebiliyor, ki sen İNSANSIN. Coğrafya ile ilgili mevzu değil, mevzu şuan nasıl düşünüp bu konu hakkında bir arayışta olduğundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 120205044

    Kaçırdığın nokta ben rasyonelim ve İslam ı mantıklı olduğu için seçtim. Ama çoğu insan rasyonel değil



    Alıntıları Göster

    Tamam kardeşim dünyanın en rasyonel insanı sensin. Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? 

  • Müslüman bir ülkede doğmama rağmen ateistim,
    Alaskada doğsam islamı kelle kesen bi terör örgütü sanardım(şuan sanmıyorum öyle olduğunu biliyorum)sonra akşam yemeğim olan 2 kiloluk bifteğimi afiyetle yer bu yaz hangi ülkede krallar gibi tatil yapıcağımı planlardım.
    Ciddi ciddi insan araştırır isterse doğru yolu bulur diyen var. Ne desem gg size . Hayatınız yalan dolan. Dört dörtlük müslümansınız şuan he mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 30 Ekim 2020; 11:4:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmıyorum açıkçası

    Yaşadığımız coğrafya, mensubu olduğumuz millet ve benimsediğimiz kültür dini ve felsefi duruşumuzu çok etkiliyor. Bu bir hakikat.

    Not: Müslümanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 30 Ekim 2020; 11:34:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaratıcının gelecekte ne olacağını bilmesi benim özgür irademi etkiliyor mu? ki yaratıcının gelecekte ne olacağını bilmesi ifadesi bile ne kadar doğru acaba ? yaratıcı için bi zaman kavramı olduğunu söyleyebilir miyiz? . yaratıcının bizim yapacaklarımızı bilmesi bize seçim şansı sunmadığı anlamına da gelmez. yaratıcı benim yapacağım seçimleri, vereceğim kararları, yaşayacağım hayatı her şeyi biliyordur ama o anlarda vereceğim kararların hepsini de benim irademe bırakmıştır.


    kalemi tutabilirim de tutmayabilirim de, bu yazıyı yazabilirim de yazmayabilirim de . hepsi benim elimde, istediğim anda bu yazıyı silebilirim ama silmiyorum. tanrının bunu bilmesi bunun benim iradem dışında olduğu anlamına mı gelir yoksa tanrının geçmiş-şimdi ve geleceği bir bütün olarak gördüğü ve her şeyin bilgisi dahilinde olduğu anlamına mı gelir ?


    kısacası: günahı işleyebilirsin veya işlemeyebilirsin. elinde 2 seçenek vardır, bunu seçmek senin iradene kalmış. seçeceğin yol yaratıcının bilgisi dahilindedir ama bu senin seçimin olduğu gerçeğini değiştirmez.





  • Dinleri bir kenara koy. İşin özü şu Allah/Tanrı bir varlık yaratmayı murat ediyor ve diğer yarattıklarından farklı olarak ona bir nefs/benlik veriyor ve ciddi bir özgürlük ve irade veriyor. Burada ki çelişki/sıkıntı/yük/imtihan şu: Bu benlik o kadar güçlü ki ben istediğimi yaparım hatta ben Tanrıyım diyor, Tanrının beklediği ise bütün bu nefsaniyete karşı kendisine boyun eğmesi, kabul etmesi. Böyle bir yükü direkt de vermiyor, teklif ederek veriyor. Direkt bu imtihana da sokmuyor, hata yapınca sokuyor vs. Bu durumda 1. olay tüm enaniyetine, nefsine rağmen Allah'ın senin yaratıcın olduğunu kabul etmek başta söz verdiğin gibi, 2.si imtihan gereği görmeden diğer algılarınla ve aklınla bunu bulmak. Bu durumda insanın donanımı Allah'ı bulmaya uygun demektir. Yani hiç din gelmese bile bunu bilmek/bulmak durumunda insan ki Kuran'da da neredeyse göndermeyeceğini ama insanlara yol göstersin/uyarsın/sınavı hatırlatsın diye din/peygamber gönderdiğini söylüyor Allah. Dindeki kurallar da bir kısmı insanların hayatını düzenlesin diye, bir kısmı da itaatlerini test etmek için. Benim dini kaynaklardan edindiğim bilgilere göre ve düşüncelerim sonucu yaptığım yorum budur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 30 Ekim 2020; 12:10:54 >




  • Sözde müslüman olan ülkeler peki Afrika'da Yemen'de olan zulümlere neden ses çıkarmıyor ?


    Yemen'de binlerce çocuk açlıktan ölüyor ? Niye ses çıkarmıyorlar


    Rahat ol sen o çocuklar Türkiye'de doğdular Ermeni Yahudi olmalari farketmez, bu çocuklarda desteklemiyor bu olayları siz her olayı bütün Ermenilere Yahudilere yigacaksaniz bittik. İntihar saldırısı yapanlar Fransa'da kilisede kafa kesenleride bütün İslam'la bagdastiralim o zaman


    5 vakit namaz kılmakla Müslüman olunmuyor onu da söyleyeyim


    Kur'an da öyle ayetler olduğunu biliyorum okudum ama kimse ticaret yaparken de neden yahudi ile ticaret yapıyorsun demiyor o ayetin açıklaması anlami o kadar basit değil


    Evet Ermeni çeteler milli mücadele döneminde doğudaki koylerimize neler yaptılar biliyorum İsrail'in neler yaptıklarını da biliyorum ama bu çocukların suçu değil


    Emin ol mescidi aksa için dertleniyorsan sana şunu söyleyeyim İsrail yarın öbür gün mekkeye girse bile anca konuşur bu insanlar hiç bir sey yapamaz


    Ayrıca Yahudilerin tarihin her döneminde zulüm gördüğünü de bilmiyorsan araştır ama adamlar gitti çölün ortasında devlet kurdu gelişti dünyada da piyasa onların


    Sende zeki ol sende geliş kardeşim tutan mi var seni. Allah Allah nidalarıyla her meydana camii açmakla bunlarla yarisamazsin teknojide bilimde geliseceksin yoksa sonun Libya yemen Suriye olur


    Teknoloji ve bilimde ilerlemek günah değil ama öyle bir algı yarattılar ki İslam âleminde bunlar batının işi , iblis işi bunlar diye halbu ki İslam alemi eskiden bilimde batıdan ne kadar ilerdeydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 30 Ekim 2020; 12:45:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

    Müslüman bir ülkede doğmama rağmen ateistim,
    Alaskada doğsam islamı kelle kesen bi terör örgütü sanardım(şuan sanmıyorum öyle olduğunu biliyorum)sonra akşam yemeğim olan 2 kiloluk bifteğimi afiyetle yer bu yaz hangi ülkede krallar gibi tatil yapıcağımı planlardım.
    Ciddi ciddi insan araştırır isterse doğru yolu bulur diyen var. Ne desem gg size . Hayatınız yalan dolan. Dört dörtlük müslümansınız şuan he mi

    Zaten soru sana yönelik değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar boş muhabbet dönüyor ki burada...


    Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz?

    "Hepimiz yıldız tozuyuz" bunu anlayın artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    Uslûbunuz hiç hoş değil. Halbuki ben ne kadar da efendice yazmıştım. Saygıda kusur edebilecek tek kelime yok, tekrar kontrol edebilirsiniz yazdıklarımı.


    İslamiyet şuan yanlış yaşanıyor. Kur'an dan ziyadesiyle uzaktayız. Ben bunların bilincindeyim. Ve ben müslümanım demekle de olmuyor malesef. Misalen bam başka şeyler yapan, Kur-an da yeri olmayan ve ben müslümanım diyen insanlar bence takkeyi önüne koyup düşünmeli iyice.


    Bir önceki yazınızda, Türklerin ırkçı zihniyetinden bahsetmiştiniz mesela. Türklerde bu dediğiniz olsa, Osmanlının yüzyıllarca hüküm sürdüğü bu topraklarda başka millet olmazdı. Ya fetheder etmez sürerdi, ya da asimile ederdi. Bunları hemen hemen her hristiyan ülke yapmış tarihinde ve hâlen her fırsatta yapıyorlar.


    Ben Kur-an dan örnek verdim. Siz de okumuşsunuz ve biliyorsunuz. Bunu dediniz. Gerisi de sizin ile Allah arasında bir mevzu.


    Beni Kur-an da yazanın dışında hiç bir şey ya da kimse etkileyemez. Buraya ne yazardığınızın bir önemi yok kesinlikle.


    Ticaret olayı ise başka, buna izin verilmiş, biliyorsunuzdur zaten.


    Kusura bakmayın, istemeden sinirlendimiş belli ki yazdıklarım. Ben yapmam ama siz de kiminle arkadaşlık yapacağınız konusunda hürsünüz elbette. Sağlıcakla...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -memento mori kullanıcısına yanıt

    2. paragrafı tekrar okuyunuz Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? 

  • Ben bilmiyor demedimki hocam 2. paragrafımı tekrar okuyunuz.

  • Tamam, onun karşılığı da benim 2. Paragrafımda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruyu alaska da olan birine sor Alaska da mı yaşıyoruz biz nereden bilelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam üslubum kaba mi bilmiyorum öyleyse özür dilerim ama sitem ettiğim siz değilsiniz onu söyleyeyim


    Hocam ben universite yıllarimda alanım gereği türk tarihini ve edebiyatını gayet iyi bilirim, Türklerin ırkçı zihniyetinden kastım şimdi ki modellerdir çakma milliyetçiler onlara söylüyorum


    Siz bana dikkat edin diyince arkadaşlarınızla alakalı ben ona biraz sitem etmiş olabilirim


    Ama ben arkadaşlarımı dinine milletine bakarak seçmiyorum genel olarak insanlara asla on yargı ile yaklaşmam bazıları vardır mesela aaa bu Ermeni , aaa bu Rum tamam o zaman diyerek damgayı vurur direkt. Bunun zencilere yapılan ırkçılıkla hiç bir farkı yok


    Adam vardır minarede ezan okur sonra çıkar karı kıza bakar adam vardır dinle alakası yoktur ama sokakta aç çocuk doyurur


    Yani insanlar benim için iyi veya kötü olarak ayrılıyor sadece o kadar


    İyi günler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 30 Ekim 2020; 13:42:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takunyalar carsaflar olmazdi :) . Ek olarak abdest alinmasi da iskence olurdu o karda sogukta ...


    Islamiyet hicbir zaman kisinin kendi ozgur iradesi cevresel etkilerden arindirilmis bir yetistirmede ve baskisiz olarak ogretilmedi ....


    O yuzden samimiyeti saibelidir . Sanar ama yine de saibelidir .. Inanir ama yine de saibelidir...


    Allah zaten boylelerini yani boyle Islamiyeti kabul edenleri ne yapsin ki ?

  • Beğenmeyip çıkmaya kalktığı taktirde cezasının ölüm olduğunu da ekleseydin keşke. Dinin bölgesel bir mesele olduğunu insanların idrak edememesi beni her zaman bu konuda en şaşırtan başlık olmuştur, hristiyan ülkede doğuyorsun deliler gibi İsa'nın mesih olduğunu insanların günahlarının kefareti için çarmıhta can verdiğini bla bla bla dinliyor ezberliyor, inanıyorsun Müslüman ülkede doğunca İslam anlatıyorlar ona inanıyorsun ama bu öğretilerin sınırlarla çizildiğini görmezden geliyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 30 Ekim 2020; 15:12:59 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.