Şimdi Ara

Avrupa'da kalıcı iş fırsatı (sizce ne yapmalıyım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Soruyu çok yanlış yerde soruyorsun bence. Ergenlere göre git git git. Evlisin 5 yaşındaki çocuğun ve eşin ciddi kültür şoku yaşayacak. Burada huzurun yerinde ise oraya gittiğinde aile huzurunuzun bozulması çok olası. Ayrıca bahsettiğin maaş orada seni krallar gibi yaşatmaz. Ben olsam karım ne derse onu yapardım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

    38 bin bürüt yaklaşık asgari ücrete denk geliyor hocam haberiniz olsun, internetten "Austria tax calculation" diye arattırsanız, hesaplama araçlarına ulaşabilirsiniz. Size tavsiyem çok iyi araştırma yapmanız. Kiralar ne kadar, faturalar ne kadar, ek vergiler ne kadar gibi. Hazır ablanız oradayken tüm detayları ile sorun. Mesela ben hollanda'dayım, kira 1250, faturalar 100-150, ek vergiler yıllık 300-400, yemek ortalama 400 (2 kişi). Kira dediğiniz gibi ise 700 deseniz, bebek masrafları ile gıda gideri 500'ü bulur. faturalar da 200 tutsa yıllık vergilerin taksitli halleri ile, toplam gider 1400'ü buluyor. Elde ek kalan 250 Euro. Hesap yanlış olabilir bu nedenle ablanıza danışmanız çok önemli, çocukların okul giderler ne kadar onu katmadım mesela. Benim kanaatim gitmeniz yönünde olur ancak eşinizin biran önce denklik alıp dil öğrenip işe başlaması gerekir.
    Aldığım en sağlıklı yorum olabilir hocam teşekkür ederim.. Bunun hesabını kitabını yapıyoruz kızım seneye okula başlayacak çünkü.. Ablamla görüştüm o da sizin yazdıklarına benzer çok ekstra harcamaların olacağını söyledi.. Ve neresine gideceğim belli olmadığı için o bile gel biz sana yardımcı oluruz diyemedi, çok ince ve detaylı düşün hesabını yap dedi.. Yani genel anlamda hayat standartı cazip geliyor ama mesele 300 euro ya İphone 400 euro ya PlayStation almak değil sadece..

    Eşim o konuda çok tedirgin değil kendini geliştirmeyi çok seviyor yaparım diyor fakat 'yalnızlık' korkusu çok düşündürüyor onu.. Her türlü dünya hali var şu an da ailelerimizden uzaktayız hastalık, doğum gibi durumlarda çok yalnız kaldık çok sıkıntı çektik bu da çok düşündürüyor

    Bir de gittikçe artan Türk ve Müslüman karşıtlığı korkutuyor bizi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hocam maaş brüt 50 civarı olsa idi kesinlikle gitmeni önerirdim. Fakat bu aşamada ben olsam eşimin kararını uygulardım. Bu karar yükünü tek kaldırmak çok zor. Eşinizden tam destek gelmediği , aklında soru işareti olduğu sürece pas geçin derim aile huzuru adına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki maaşın ne kadar?

  • Hocam eşinizin yalnız kalacağını pek düşünmüyorum açıkçası, mesela dil öğrenirken gönüllü işler yapabilir ve burada arkadaşlar edinebilir, komşular veya iş arkadaşları edinebilir ancak dediğim gibi bu süreç dil öğrenmekten geçiyor. Çocuklarınız için en iyi seçenek gitmek olacaktır tabikide. Avrupanın eğitim sistemi ile Türkiye kıyaslanamaz bile bence. Ablanızın dediği mantıklı çünkü mesela şehir içinde kiralar pahalı olurken şehir dışında kiralar yarı yarıya ucuzlayabiliyor. Avusturya için bilemiyorum ama belki sosyal evler olabilir bunların kiraları nispeten daha uygun oluyor fakat avusturyada nasıl işliyor bilemiyorum maalesef. Eşiniz de direk işe başlasaydı veya bürüt maaş biraz daha yüksek olsaydı hiçbir dert tasa olmadan düşünmeden taşının derdim ama bu durumda çok çok iyi düşünmelisiniz.


    Ek olarak sadece 1 2 yılı değil, önümüzdeki 10 20 yılı göze almanızı tavsiye ederim karar verirken. Aileniz ilk 1 2 sene gerek maddi gerek manevi sıkıntılar çekebilir, ancak eşiniz dil öğrenip işe başladığında ve siz kariyerinizde yükseldiğinizde yaşam kaliteniz Türkiyeden çok çok üstün olacaktır. Ayrıca çocuklarınızın eğitimi ve geleceği de aşırı derecede iyileşmiş olacak. Son olarak ülkemizin ve sizin gelecek 5 sene içinde ne duruma geleceğini göz önüne getirin. Dün euro 9.50 iken bu sabah 9.70 ile açıldı ve şu an bunu yazarken 9.75 oldu. Her geçen dakika fakirleşmek yerine, her geçen dakika güçlenmek çok daha iyidir diye düşünüyorum ve taktiri size bırakıyorum. Umarım aileniz için en iyisi olur, avusturya'da olsam elimden geldiğince yardımcı olurdum ancak yerel kuralları vs bilmiyorum maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 6 Nisan 2021; 20:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 22:44:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hükümetin ideolojisi ne ise eğitime o ideoloji dayanan, ahlakı çökmüş bir toplum, ekonomisi kalmamış bir ülkede çocuklarınızı yetiştirmeniz ne kadar mantıklı? Bir ürün satın almak için "Ucu ucuna yetecek mi, taksit yapılacak mı acaba?" diye düşünmenize gerek kalmayacak. Eşiniz çalışsa da, Avusturya`da olan şartlara yaklaşamayacaksınız bile. Sokakta bir kör kurşuna gitmeyeceğinizin garantisi yok. Sadece ekonomi olarak değil, insana verilen değer olarak bakın birde. Burada kalmak için yakınlarınız dışında bir şey yok ve gideceğiniz ülkede de yakınlarınız var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    buradaki maaşın ne kadar?

    Şu an için ekstralar la 5k üstadım.. Bunu görevde yükselerek 1-2 sene içerisinde 6.5 üzerine çıkarmam mümkün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esVed

    Şu an için ekstralar la 5k üstadım.. Bunu görevde yükselerek 1-2 sene içerisinde 6.5 üzerine çıkarmam mümkün

    Alıntıları Göster

    Hocam hızlıca mesaj yazınca üslup pek iyi olmamış yanlış anlamamışsındır umarım.


    Şartlar değerlendirilince bu ülkeden gitmendeki sebep bence maaş olursa hata yapabilirsin. Ama güvenlik ve çocuklarına iyi bir gelecek için gidiyorsan maaşın ne olursa olsun mantıklı hareket ediyorsun.


    Tek dikkat etmen gereken şey, bugün ABD'nin bile 100 yıl sonra dahi sahip olamayacağı genel hayat standartlarına sahip Almanya gibi dev bir ülkedeki Playstation 5 fiyatlarını karşılaştırarak ülkeden kaçılması gerektiğini düşünen ergenlerin seni etkilemesine izin vermemen.





  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Yok estağfurullah hocam ne yanlış anlaması.. Onu ayırt ediyorum üstadım yaa sağolsun özelden de tecrübe sahibi olup yaşadıklarını anlatan çok oldu vakit buldukça dönüş yapıp bilgi alıyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maaş çok düşük . Eşin var ilk etapta çalışmayacak dil sorunu varsa onu da ekle , çocukların eğitimi ayrı dert , giderlerin ayrı dert . Burayı mumla ararsın muhtemelen . Ha dersen ki iki kişi çalışıp eve gelir sağlayacak o zaman iş değişir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerumTR -- 28 Ekim 2020; 15:17:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şartlar daha iyi gibi gorunebilir. Ancak burda yerlesik bir hayatiniz var ve aileniz burda rahat ediyorsa bu şartlar altinda tercih etmemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşiniz mesleğiyle ilgili olmasa da bir işe girer çalışır(eğer ego problemleri yoksa yani o kadar öğretmen oldum kasiyer mi olacağım şimdi demek pek doğru değil yaşam kalitesi olarak uçurum var burada öğretmenlikle orada atıyorum kasiyerlik arasında), çocuklarınız yabancılık yaşamaz daha küçükler hızlıca dil öğrenip adapte olurlar ve en çok onlara faydası dokunur bu durumun gelecekleri için. En kötü senaryoda 1-2sene para biriktirip dönmek dahi burada bir iş kurmanıza yardımcı olur memurluğa dönme ihtiyacınız kalmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş çocuklar için de devlet yardımı alacaksın onu da hesaba kat yenge de bir iş bulup çalışırsa gül gibi yaşarsın ama ben gidermiydim gitmezdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle git. O maaşın yarısı bile vergi olsa gene buardan iyi yaşarsın. 1 aylık erzak 100 euro yu geçmez.

  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Ülkeyi yönetenlerin uyguladıkları politikaların sonucu bu. Onlar bunu istiyor. Yoksa vatandaş niye böyle bir maceraya atılmak istesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ekim 2020; 15:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.