Şimdi Ara

Gözlerimiz videolar gibi mi çalışır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar videolar birçok sıkıştırılmış fotoğrafın hızlı bir şekilde geçilmesi ile oluşuyor peki gözlerimizde bu şekilde mi çalışır yani gözümüzde FPS varmıdır ? Bilmem anlatabildim mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Vardır: ~80 fps :)

    Hızlı şekilde referanssız yazayım. Konu gelişirse referanslar verebilirim.

    Alert durumlarda 100'ün üzerine çıkıp, yorgunluk zamanlarında ~60'a geriler. Retina Gb/sn mertebesinde veri işler. Bu verilerden stereoskopik görüntü oluşturulur. Timsahlarla yapılan deneylerde retina hücreleri ile uyarılan beyin hücrelerinin aynı düzende benzer lokasyonda oldukları farkedildi. Açı değişimlerinde hafızadan geri çağırma yapar.

    Yani sıkıştırmanın ve veri işlemenin çok daha ileri bir boyutudur gözlerdeki. Görüntü teknolojimiz birim zamandaki veri işleme bakımından henüz görsel psikofizik seviyesinin çok gerisinde.

    * * *

    Akışkan bir video kaydı yoktur. Bu felsefi bir problem.
  • İnsan görüşü


    Alıntı


    İnsan görüşünün zamansal duyarlılığı ve çözünürlüğü, görsel uyaranın türüne ve özelliklerine bağlı olarak değişir ve bireyler arasında farklılık gösterir.

    İnsan görsel sistemi saniyede 10 ila 12 görüntüyü işleyebilir ve bunları ayrı ayrı algılayabilirken, daha yüksek oranlar hareket olarak algılanır. Modüle edilmiş ışık ( bilgisayar ekranı gibi ), hız 50 Hz'den yüksek olduğunda, araştırmalarda katılımcıların çoğu tarafından sabit olarak algılanmaktadır. Bu modüle edilmiş ışığın sabit olarak algılanması, titreşim füzyon eşiği olarak bilinir . Bununla birlikte, modüle edilmiş ışık tekdüze olmadığında ve bir görüntü içerdiğinde, titreşim füzyon eşiği yüzlerce hertz'de çok daha yüksek olabilir. Görüntü tanıma ile ilgili olarak , insanların, her biri 13 milisaniye kadar kısa süren kesintisiz bir dizi farklı görüntüde belirli bir görüntüyü tanıdığı bulunmuştur. Görmenin kalıcılığı bazen 100 ms ile 400 ms arasında algılanan bir süreye sahip çok kısa tek milisaniye görsel uyarandan sorumludur. Çok kısa olan birden çok uyaran bazen tek bir uyaran olarak algılanır, örneğin 10 ms'lik yeşil ışık parlaması, hemen ardından tek bir sarı ışık parlaması olarak algılanan 10 ms'lik kırmızı ışık parlaması gibi.



    Kaynak Wikipedia

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frame_rate


    Türkçe tercüme

    https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=tr&u=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frame_rate&usg=ALkJrhgvp_P4RY7CD_rFvgs6NirJj30X0g



    Ek bilgi insan gözü analog bir yapıdır ve bu yüzden görüntü kalitesi cözünürlükle ifade edilemez fakat yine de edecek olursak bu yaklaşık bir analog IMAX 70mm (veya 120'lik) negatif film karesi kadar bir kaliteye tekabül eder.

    Tek göz için yaklaşık 250 megapiksel.

    Bu referans sadece sağlıklı gözler için geçerlidir.




  • Gözlerimiz yüksek çözünürlüklü organik kameralardır.
  • o zaman yaşadığınız bir olayı fotoğraflara bölmeye çalışın, görüntüleri hiç hareket ettirmeyin. yapamayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started_With_FX5200 -- 30 Eylül 2020; 0:13:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.